Trögtänkt i landslaget

Det här pisses me off. Alexander Gerndt är dömd för att ha misshandlat sin fru, men ändå verkar det ha suttit MYCKET långt inne för fotbollsförbundet att ta det, i mina ögon, rätt självklara beslutet att han har gjort sitt i landslaget. Nu har han äntligen blivit avstängd, men på följande sätt lät det direkt efter domen:

Lars-Åke Lagrell: "Han har fått en allvarlig varning av samhället, men spontant innebär domen ingenting för hans landslagsspel. Personligen tycker jag inte vi ska ge honom ett extra straff."

Mikael Santoft: "Vad det domen betyder? Sannolikt ingenting. Det viktigaste är att han är tillgänglig för spel."

Hey gubbs, kan ni ta och sätta situtionen i ett lite vidare perspektiv?! Hur fräscht känns det med en kvinnomisshandlare som representant för Sverige i landslaget?!

Som tur var lackade Svenska Spel (huvudsponsor för landslaget) senare under dagen och Alexander är nu avstängd. Dock inte för alltid då alla "förtjänar en andra chans". Jag blir så trött. Snacka om att ha en fantastisk möjlighet att ta ställning emot våld mot kvinnor i det perfekta forumet för att nå i princip alla Sveriges män i ett enda svep. Men nej, så långt kan man inte tänka. Huvudsaken är att han är tillgänglig för spel.

/Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0