Ebba vs. Linda

Angående hela det här nya bloggbråket mellan Ebba von Sydow och Linda Skugge... En resumé för er som missat det eller inte bryr er: Ebba skrev en krönika om hur stressade unga "prestationsprinsessor" är idag och hur mycket man ska klara av på så lite tid. Linda replikerade med att unga brudar runt Stureplan inte har ett skit att göra utan borde skaffa ett par ungar och sen höra av sig. Alternativt göra ett studiebesök hemma hos henne. Dessutom beskrev hon någon oklar situation då hon hade sovit på någon skabbig madrass från Jysk när en av hennes ungar var nyfödd, plus att hon varit tvungen att köpa denna madrass själv. Inte helt utrett vad detta tillförde debatten.

Jag tycker Linda har en poäng i att dessa "prestationsprinsessor" som Ebba kallar sig själv gärna lever ett liv som "ska" vara stressigt utan att verkligen ha någon att på riktigt vara stressad över. Jag tror det är mycket Ebba beskriver som "måsten" faktiskt inte är måsten utan saker som hon vill göra för att hålla uppe en bild av sig själv som väldigt upptagen.

Men samtidigt är ju Linda världsmästare på att beskriva sitt liv som så extremstressigt utan att man fattar varför, och trots att miljontals människor säkert bara kan drömma om att ha ett så fritt jobb med så mycket egen kontroll över som hon har. Om man har tre ungar kan jag tänka mig att det är mycket värre att ha ett åtta till fem-jobb än som Linda kunna sätta sig och skriva några krönikor då och då. Det känns inte som att hon har så mycket att klaga på hon heller liksom.

EbbavonSydow_Krister-Larsso.jpg

/Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0