Nytt i sommargarderoben

Det här införskaffade jag idag, och det ska självklart med till Egypten. Tyvärr betyder detta att något annat får ryka från väskan eftersom den redan är fylld till max. Jag tror inte att jag ska använda det ihop som ett set dock, blir nog lite overkill. Behöver nog inte säga vilket märke det är.


Väst med paljetter och broderier


Kjol med paljetter och broderier

/Anna

Jag önskar...

...att min chef köpte in snyggare grejer från Day än vad hon gör. Jag vill bland annat ha dessa, men nejnej, dom kommer inte.


Långklänning i siden


Klänning i färgen "Bubblegum"

Fin tunika

Alla bilder är från Net-a-porter. Som uppenbarligen har en bättre inköpare än vad vi har.

/Anna

Yes siree, the whole world should revolve around me!

Jag älskar den här girlpower(ja, jag tycker det är ett moget begrepp)-göra-slut-låten med Little Jackie!

"My man just left, what do ya know, easy come, easy go
I got talent and I got tits, I know I'll find another guy who wants to get with it"



I know I rock!

/Anna

"Här skiter Jarmo på sig"

Alltså jag var ju bara tvungen att ge Robinson en chans ikväll efter att ha läst den här artikeln! Sällan har jag skrattat så mycket åt så lite! Jarmo är absolut min favorit, skitsorgligt att han inte får vara med i killpakten ju! Han är ju jättebra på alla överlevnadsgrejer plus att han sket på sig under en tävling och ändå fortsatte kämpa.

"Här skiter Jarmo på sig.
Mitt under en tävling klarar han inte av att hålla sig - utan måste akutbajsa.
- Jag sket hela vägen innan vi kom upp ur vattnet, säger han.
Tävlingen som är fysiskt krävande sker mestadels i vatten och ger därför honom möjligheten att dumpa bajset genom att låta vattnet fungera som naturens dusch."

Note to self: Börja använda uttrycket "akutbajsa".



/Anna

Falling down

Idag på jobbet ramlade jag inne på lagret. Det var lite tragiskt. Och inte var det ett dramatiskt fall heller, det var liksom bara patetiskt. Det började med att jag snubblade till på en kartong som stod på golvet, och sen blev det liksom någon form av dominoeffekt där varje del av min kropp gav upp en efter en. Först vred sig fötterna, sen böjde jag knäna, sen stod jag helt plötsligt på knäna, och till sist låg jag helt rakt på golvet. Händelseförloppet gick långsamt, men ändå lyckades jag inte avbryta det. Jag försökte klänga mig fast i några hyllor på vägen ner men det hjälpte inte.

Det värst var att dörren mot den proppade löningshelgsbutiken var öppen och alla kunder såg mig ligga därinne på golvet. Alla tittade dit när de hörde braket.

/Anna

Minishopping!


Linnet framifrån



Linnet bakifrån


Halsband med pärlor och rosett, plus halsband med "hajtand" i trä


Skor, örhängen och ring

Detta var allt jag han införskaff i snöstormen innan jag skulle hinna med det (som jag inte visste då) 40 minuter försenade tåget... Jag var irriterad.

/Anna

Ett stort varmt tack...

...till dig Anna som svarade så utförligt på mina frågor! Känns jättebra att få lite info från någon med större Egypten-erfarenhet än mig! Betryggande med avsaknaden av rånmord också!

/Anna

Wiltons evolution

Haha, kollade just min Wiltonmapp på datorn, och jag blir helt fascinerad över hur han såg ut förr i tiden! Han var så oformlig på nåt sätt, och alltid samma uttryck i ansiktet. Han bara låg där, och det känns så främmande att tänka på nu när han kan göra en massa grejer på egen hand. Typ trasha mammas lägenhet.

Och han var ju verkligen världens sötaste då också så klart, men hans looks har verkligen nått helt andra proportioner nu!



/Anna

New dress

Var inne och pillade på haremsbyxorna idag, men vet fortfarande inte riktigt... Alltså dom är ju perfekta att ha som mysbyxor hemma!

Köpte i alla fall denna "klänning" idag från Blank, tänkte att den skulle vara bra att ha som liten solklänning över bikinin nästa vecka!



/Anna

Man har ju kommit upp sig lite...

Wilton har fått en ny casting! Jag som trodde att han var ute ur leken efter hans diva-bitch-fit på senaste fotograferingen, men nej!
Han ska på en Esprit- casting imorgon! Nu blir jag nervös, jag hoppas verkligen han håller sig lugn och glad, för det är 300 euro i lön. Chi-ching!
Jag ska ju inte ta ut segern i förskott, men om han får det, så är en av fotograferingsdagarna på söndag, i norrtälje...det är ju pissigt, för då är ju min älskade helena hemma!!! Men som sagt, wilton kanske missköter sig igen, och då behöver jag ju inte oroa mig i förväg..
Men känns inte esprit lite mer lyx än nån jäkla tysk skit?

Wiltons framtid?

/ Ewa

Wilton ligisten

Stackars mamma. Hennes lägenhet är sig inte lik sen Wilton kom till världen. Han gör verkligen allt han kan för att rasera hennes ordning. Idag var jag som en sann paparazzifotograf, och ertappade honom i full färd med att riva tidningstället, med de gamla (värdefulla?) Beatlestidningarna. När jag säger nej så skrattar han bara rått.
Eller, kanske inte så rått, men om han bara kunde så...





/ Ewa

Hallå Anna!

Hallå Lilla Anna! Välkommen hem igen efter semestern! Såg din kommentar längre ner och beklagar era dåliga magar, men ni verkar ju haft det bra trots allt? Om du skulle läsa det här skulle jag bli jätteglad om du hade tid att svara i en kommentar?

Mina frågor:

- Hade ni växlat pengar till bara egyptiska pund eller amerikanska dollar också? Hörde nånstans att man ska ha lite av varje?
- Var ni på några markander eller nåt ni kan rekommendera?
- Var det skitsegt på flygplatsen på vägen hem och tog det lång tid vid incheckningen eller överdriver resebolagen?
- Var det någon som blev rånmördad på erat hotell?

Det var nog allt just nu. Om du har något annat av värde att berätta får du gärna göra det också! Tack på förhand!

/Anna

P.S. Angående något helt annat, vad är det här för tönt? Alltså förlåt, känns skitelakt att säga, men jag är så trött på alla tanter som tycker att Odd Molly är det coolaste märket ever. Hon har till och med gjort en officiell lista på alla Odd Molly-plagg hon äger! Dessutom vet jag inte riktigt hur jag känner inför nån som måste skryta om att hon minsann dricker ett par glas vin trots att hon ammar i sin presentation. Jag menar gör vad du vill, men är det verkligen något man måste nämna som det första man gör om sig själv?


Jahaja, jag får minsann göra allt...

...eftersom DU EWA inte verkar vilja delge oss andra med bilder på din vackre son får väl jag släppa till och anstränga mig lite! Jag vet att alla vill se!

Som tur var täckte Wiltons mage hans lite mer privata delar på två av fotona, men på den sista har jag fått censurera lite. Vill ju inte bli anmäld för att driva en barnporrs-blogg eller nåt.


Wilton ger ett bestämt intryck i baljan...


...men drabbas av ett minor setback när han får babyschampoo i ögat...


...men är snart på banan igen!

/Anna

New pants!

Igår köpte jag nya jeans, ett par ankellånga från Filippa K. Och ja, detta var den bästa bilden jag kunde ta på dem. Jag hade dom på mig och ville dokumentera längden i benen och var tvungen att lägga mig ner... Det är bra med trekvartsbyxor och ankellånga byxor för mig med små stockben! Jag kan rekommendera denna modell som är väldigt mjuk och skön, samt ekologisk på något sätt. Fråga mig inte hur.



/Anna

I'm free!

Kan inte beskriva mina känslor när vi fick schemat för nästa månad och jag såg den enorma luckan av tomma dagar i min stapel! Vacation here I come!



/Anna

I'm torn!

Vi har fört denna diskussion i typ två dagar på jobbet, men jag är fortfarande lite kluven. Vad tycker ni om dessa haremsbyxor dom har fått in på Gina Tricot? Alltså jag tycker svarta känns ok, de babyrosa ser ut som nån form av sparkdräkt. Jag känner mig lite manad att köpa ett par inför Egypten nästa vecka, men misstänker att T kommer att vägra visa sig ute med mig om jag har dom på mig. Men sen är ju inte han speciellt fashion forward heller.



/Anna

Internationell karriär

Jag håller just nu på och filar på en jobbansökan på engelska, och förundras över hur mycket mer professionella mina torftiga erfarenheter känns på att annat språk. Om ni undrar varför den är på engelska så är det Day Birger et Mikkelsens (mitt all time favourite-märke) huvudkontor i Köpenhamn som söker en anställd till den internationella säljsupporten som ska serva de mindre agenturerna i bland annat Sverige och Norge. Det vill säga de behöver nån som har koll på dom nordiska språken plus engelska, och det tycker jag att jag har. I övrigt är jag säkert inte kvalificerad och dom vill säkert ha nån som redan är bosatt där, men man kan ju alltid skicka en ansökan. Men tänk vad exotiskt att flytta till Köpenhamn och jobba! Och vilken dröm att jobba för Day!

Jag måste även säga att jag själv är ganska nöjd över mina formuleringar på engelska. Lyssna på det här till exempel:

"Not only do I have the passion for fashion and the creative characteristics needed for a position at a company like yours, I also possess academic knowledge as you can further examine in my enclosed CV"

Låter jag inte som en topp-kandidat för jobbet?!


Här vill jag jobba!

/Anna

Plötsligt händer det...

Jag vet ju att du och mamma tycker att jag och T är två töntar som aldrig svarar på hemtelefonen, så igår när det vid åtta-tiden ringde ett privat nummer tänkte jag "Nu jävlar ska dom få se" och svarade. Big mistake. Telefonförsäljare. Till min stora lycka frågade tjejen efter T och jag drog en suck av lättnad.

Efter en stund samtal och några ljudliga suckar lyckades T äntligen lägga på.

Jag: Vad ville dom?
T: Nä, dom ville skicka mig gratis kalsonger som tack för rakhyvlarna.
Jag: Eh, rakhyvlarna?
T: Ja, dom jag tackade ja till en annan gång dom ringde.

Ok, här kan vi ju verkligen anse mysteriet vara löst kring varför telefonförsäljare pepprar oss med samtal. T TACKAR JA TILL SAKER!!!

/Anna

P.S. Ni förstår väl att detta definitivt satte punkt för att jag någonsin ska svara på hemliga nummer på hemtelefonen igen?

Kappahl är min bästa vän

Lite otippat kanske, men kappahl har verkligen fräsiga babykläder!
Idag gick jag runt runt runt på stan på jakt efter en jacka och ett par skor till wilton. Utan resultat.
Istället köpte jag den här tuffa bodyn:

Sen var jag på väg till kassan med detta set, men sen blev jag tveksam.. Vad tycker ni?

Ärdet coolt rockigt, eller bara töntigt geting-aktigt?
/ Ewa

Jag har gått för långt...

...jag grät precis till "Spårlöst" på tv4. Det är inte ok.

Men det var så fint! En tjej återförenades med sin pappa som hon inte sett på 20 år! Ok, det var fint om man bortser från att han typ aktivt inte tagit någon form av kontakt med henne på dessa tjugo år, eller det faktum att programledaren Ulrica pratar med en otroligt fånig och påfrestande brittisk accent.

Nicole och Ulrika på Hawaii. Foto: TV4

/Anna

Hus till salu!

Min gamla jobbarkompis Kicki har skilt sig från sin man (men hittat en ny kärlek och verkar lycklig) så de ska nu sälja sin gemensamma villa och det ligger ute på Hemnet nu. Jag skulle vara lite sorgsen att behöva göra mig av med ett sånt fint hus!

Men kolla Ewa, hon verkar ha en liknande soffa som du, plus en svart ryamatta som du också har köpt! Ser ju jättefint ut!





/Anna

Drama, drama, drama!

Måste säga att det känns bra att du hoppat på The City-tåget! The more the merrier! Nu slipper jag spy på Jay för mig själv.

Ja, jag vet att jag är totalpatetisk, men jag blev typ berörd av den här trailern för den nya säsongen av The Hills som börjar den 6:e april (en tidig födelsedagspresent till mig med andra ord)!

"My favourite stories are my stories with you. My favourite memories are my memories with you..." Jag fick en tår i ögat, I kid you not!


MTV Shows

/Anna

Dont go there girlfriend!

Ok, så jag kollade på "the city" för första gången igår. Och blev arg såklart.
Varför är whitney ihop med fula tjejfrisyrs-jay? Och visst är han otrogen? Han ljuger väl om det där med Alex rumskompis? Va?
Anna, ge mig svar, ge mig en snabbgenomgång av intrigen, för jag vet inte vad jag ska tro!
Hur som helst så hoppas jag att hon dumpar honom snart, för han är en sleezy prettyboy med tjejfrisyr och äcklig dialekt.
Så det så!


/ Ewa


Smakråd!

Jag är lite sugen på den här klänningen från DAY (om ni inte förstått det tidigare mitt favoritmärke), men skulle min kropp funka i den? Kanske är läckrare om man har smala långa ben (vilket jag har motsatsen till) eftersom den inte är så mycket form på själva klänningen?

Vad tycker ni? Bilden kommer från den här webshoppen.



/Anna

Kolla mamma!

Mamma, kan den här koftan kanske vara något för dig? Vi fick in den från Odd Molly idag, och i och  för sig lär den säkert sälja slut under helgen men om inte kanske? Det är ju ändå helgen innan löning så folk kanske inte har de monetära resurser som krävs... Tänkte lite på dig när jag såg färgerna!





/Anna

On demand!

Här är, på begäran, en highlight ur Dwayne Johnsons (dom presenterade honom inte som "The Rock" längre, han kanske är en seriös skådespelare numera?) medverkan hos Jay Leno. Hittade inget längre klipp men you get the picture.

Update: Webläsaren lägger typ ner verksamheten när jag försöker lägga upp klippen så jag lägger en länk och försöker fixa det senare. Kolla på klippet här!

/Anna

Finally!

Idag var dagen... Då äntligen min skinnjacka som jag beställt från DAY kom! Både jag och min chef var i upplösningstillstånd igår då den ännu inte kommit, men idag var alltså glädjens dag!

Åh, den är så vacker... Och har så fint randigt foder! Jag ska ha den heela våren!



/Anna

Does this shoe make me look gay?

Jag känner att ett återkommande tema är att jag frågar om moderåd till min son, om saker som jag innerst inne vet är alldeles för feminina, och jag vet att det är fel, men jag önskar bara att nån kunde säga " jo, kom igen, köp dem! De är jättemanliga!"
Då skulle jag kunna köpa dem med gott samvete.
Fast man kan ju göra så, men det är ju inte rätt. Som de här små bootsen.

Är de feminina? Är de verkligen det?

/ Ewa

Chickflicks

Jag vill se "He's just not that into you" (eller "Dumpa honom" som den av någon outgrundlig anledning heter på svenska) på bio snart!!! Nån som vill gå? Tyvärr går den inte upp här i V för den här staden är mobbad!

T hånskrattade åt mig idag och sa "Den där 'En shopoholics bekännelser' är en typisk sån film som du vill gå och se, höhö", men nej, det vill jag faktiskt inte. Den verkar lite lame och jag tyckte inte boken var speciellt bra den heller! Så det så!





/Anna

The City!

Alltså om ni inte kollar på The City måste ni börja med det! Så mycket mer action än The Hills. Dessutom är min förebild i livet Whitney huvudperson, och inte lama Lauren... Idag kom säsongsavslutningen, och Whitney satte vidriga Jay på plats! Och vidriga Olivia! Finally! Börja kolla på serien från första avsnittet här!

The City - MTV Shows

/Anna

Så sorgligt!

Jag vet att ni (Ewa och mamma) inte gillar sorgliga grejer här på bloggen, men det här är så hemskt! Skådespelaren Liam Neesons fru Natasha Richardson (som också är skådespelerska) har varit med om en skidolycka i Canada, och är nu troligen hjärndöd på sjukhuset. Och jag som tyckte att "Love Actually" var jobbig att se tidigare, nu kommer jag ju gråta ögonen ur mig i den där inledande begravningsscenen när Liam's rollfigurs fru har dött!

Fy vad hemskt... Hoppas att rapporterna är överdrivna och att hon kanske klarar sig!



/Anna

Stackars Hannah!

Men du, kan du gå och köpa nya numret av Mama eller? Känns skämmigt att göra det själv, men jag vill ju så gärna läsa intervjun med Hannah Graaf!



Kolla vilken söt bild på henne och hennes söner! Och den minsta visar en liten gravidmage han med! Men seriöst så är ju papporna till hennes söner svin, men det kunde hon ju nästan gissat sig till endast baserat på hur slemmiga de båda ser ut...


Slemmig och dålig baby-daddy nummer 1.


Slemmig och dålig baby-daddy nummer 2.

/Anna

Dödsfälla

Om socialen skulle göra ett litet surprise-besök hem till mig just nu så skulle de utan tvekan ta mitt barn ifrån mig. Det ser ut som en BOMB hemma hos mig nu! (som Walter skulle sagt)
Det här utdragna packandet känns mer och mer som en mindre genomtänkt idé från min sida. Speciellt när jag har en upptäcksresande bebis i lägenheten.
Är det här en lämplig miljö för en klåfingrig bebbe som fått upp hastigheten i krypandet tycker ni?



/ Ewa

Vaccinering!

Idag har jag och T tagit våra första steg mot en hälsosammare Egyptenresa! Vi var först och tog varsin Twinrix-spruta (av totalt TRE som kostar över 500 spänn STYCK!) och sedan har vi nu här hemma druckit vårt första glas var av dricksvaccinet mot kolera aka turistdiarré. Vi ska dricka ett glas till några dagar innan vi åker.

Tyvärr var detta bland det vidrigaste jag har druckit och jag får redan äckelrysningar vid bara tanken av att behöva tvinga ner ytterligare ett glas. Min mage är fortfarande i uppror! T var däremot helt oberörd och satt och smuttade på sitt glas som om det vore ett glas champagne eller nåt, medan jag låg bredvid och kved. Fy sjutton vad äckligt det var alltså.

Men men, allt för att slippa diarré på stranden antar jag...

/Anna

Blondes have more fun?

Ok, nu är jag ju inte riktigt blond, men i mina ögon känner jag mig typ som en glamourmodell. Obs. inte i utseendet, bara i hårfärgsväg. Det är jättekonstigt att ha varit knallröd så länge, och helt plötsligt gå till det här.
Jag ser så annorlunda ut att min egen mor inte kände igen mig när jag plingade på dörren.Det är en ordentlig makeover.
Till det bättre vet jag inte än... Luggen fattar jag inte varför jag gick med på. Jag tror varje gång jag klipper lugg att det ska funka, när ska jag lära mig att jag ser ut som ett mongo med hockeyfrilla med pannlugg?

Här kommer en before-bild, för er som glömt:

ok, sidan vill inte alls samarbeta, beforebilden kommer eventuellt i ett nytt inlägg..eventuellt inte alls..

/ Ewa

Varför flyttar jag inte tiil en femrummare?

Jag är i maniska fasen av min flyttplanering, som alltså betyder att jag ligger sömnlös och tänker på hur fint jag vill ha det i mitt nya hem. Tyvärr misstänker jag att det kanske inte blir som i mina drömmar.
Dessutom har jag inte rum nog för att uppfylla alla drömmar, men det finns ju så mycket saker jag skulle vilja ha. Mitt liv skulle bli så braom jag bara kunde handla allt jag ville!
Det tror jag verkligen.
Tänk tex om jag kunde köpa det här skåpet på indiska:

Eller det här sängbordet från Spiti


Jag funderar också på kakeldekor i badrum för att dölja den lama ljusblåa kakel-randen, men vad ska man satsa på? Enfärgat?  Spexigt? Mönstrat? Retro? Hjälp!



Ja, jag vet att detta är en fråga som har ältats mycket,och jag förstår om ingen orkar bry sig om min jävla flytt längre, men jag får ingen ro i kroppen förrän någon hjälper mig! Jag vet inte!!!!!!
HJÄLP DÅ FÖR TUSAN!

/ Ewa


I just don't think I'll ever get over you

Kollade på MTV och Whitney's "From The Hills to The City" och då spelades Colin Hays "Waiting for my real life to begin", en låt jag känner mig träffad av i jobbiga jobbsökartider... Colin gör bra, finstämda, bitterljuva gråtlåtar som man vill ligga och deppa till. Ungefär. Inga gymlåtar alltså.

Här är den fina "I just don't think I'll ever get over you".

But I don't want you thinking I dont get asked to dinner
Cause I'm here to say that I sometimes do
Even though I may soon feel the touch of love
I just don't think I'll ever get over you



Och här är "Waiting for my real life to begin":

Any minute now my ship is coming in
I'll keep checking the horizon
And I'll check my machine
There's sure to be that call
It's gonna happen soon, soon, oh so very soon
It's just that times are lean

And you say,"Be still, my love
Open up your heart
Let the light shine in"
Don't you understand?
I already have a plan
I'm waiting for my real life to begin




/Anna

Ebony and Ivory...

...Come together in perfect harmony...

Här är två bilder från i somras. En på mig och en på T. Från samma kväll. Vi hade båda spenderat vår sommar i Sverige.

Varför är jag kritvit? Varför är T brun?

Jag kommer inte att vilja synas bredvid honom efter Egypten säger jag bara... Folk kommer tro att vi har varit på separata semesterresor och att jag tog en vecka på Nordpolen typ.



/Anna

Gulleplutt!

Jag vet inte var jag ska ta vägen när jag ser dom här bilderna! Han är så söt så jag får ont i magen!



/Anna

P.S. Det är inte så attraktivt med blöja storlek large under typ tighta leggings. D.S.

Dagen filmtips: Den andra systern Boleyn

Nu när jag har fått dille på att bädda in Youtube-videor måste jag ju slå ett nytt slag för att alla borde hyra "Den andra systern Boleyn" på DVD. Den är sorglig och spännande, plus baserad på verkliga händelser! Full pott!

Här är den överdramatiska trailern som dessutom visar 90% av den totala filmen.




/Anna

First person to dance

Letade skitlänge efter den där videon på Youtube med Jack Black när du är så lik honom, men det finns bara en massa parodier uppe. Låten hette "Low" med Foo Fighters tror jag... Återkommer om jag hittar den.

Tills vidare lägger jag upp "The first person to dance"-videon från Saturday Night Live. Jag gillar hur den andra grottmannen ser helt chockad ut plus att dansen eskalerar från några stapplande steg till värsta trance-koreografin, haha... Ja, jag är trött. Ska nog gå och sova.




/Anna

Snacksspecialaren

Jag åt T's och min specialare till Schlagern... Sourcreamstjärnor blandade med popcorn. Nu mår jag illa.



/Anna

Nya MQ-kampanjen

MQ har dragit igång någon ny form av vårkampanj, och jag kunde egentligen inte bry mig mindre eftersom jag aldrig handlar där. Men i alla fall så har de tema "Urban girl" och använder en tjej som inte är modell utan brottsmålsadvokat, Hanna Lindblom. Och det är ju coolt, hon är advokat (dessutom delägare i firman hon jobbar på), snygg och tydligen mamma till tvillingar.

Det jag har ett problem med är att MQ med den här kampanjen vill visa att de har kläder som passar denna livsstil som alltså Hanna lever. Men seriöst, finns det en chans att hon går klädd så där på advokatfirman? Nä, ingen chans alls.



/Anna

Mina sovmorgnar är över.

Förut kunde jag ignorera Wes i ungefär 30 min på morgonen, och halvsova vidare medans han låg och lekte med katten och kaninen och sa; "haj haj haj haj haj haj".
No more.

Såhär väcker han mig nu.

/ Ewa


Ribba

T var rolig idag när han pratade om några linnen han hade fått i present som var för stora och som han kanske skulle byta.

Jag: Men ska du verkligen byta det vita, det är ju bra att ha något extra.
T: Men jag har redan två vita. Ett vanligt vitt och ett vitt linne med ribba.
Jag: Haha, har linnet ribba?
T: Men åh, jag menar ju att det har såna där ribbar.
Jag: Haha, ribbar?

Slutsatsen blev i alla fall att han har ett RIBBAT linne. Men typ inte hade någon aning om vad det hette eller vad det betydde.

/Anna

Barnkalas

Idag hade vi ju som sagt kalas för T. Jag hade köpt servetter och papperstallrikar i äkta barnkalas-style vilket var väldigt uppskattat, samt köpt prinsesstårta efter att ha kuskat runt på stan och kollat typ fem olika bagerier. Överallt var prinsesstårtorna slut! T's pappa trodde det berodde på att det var Victoria-dagen, men är folk verkligen så töntiga? Men jag hittade en till slut som tur var, och festen var räddad. Annars hade vi fått klara oss på T's ballerinakakor och kanelgifflar...


Ballerinakakorna och gifflarna...


Servetter och papperstallrikar med söta motiv!


Solhatten T fick av mig till Egypten, som ska matcha min!

/Anna

Vårfin bebbe

Borde inte Wilton ha de här skorna sen i vår när åkpåsen ryker? Så han inte ser "tattig" ut inför moster anna...

de kommer se så fresh ut tillsammans med den gröna vagnen!

Här är han i sin nya vagn, på väg till stockholmsgruppen!

/ Ewa

Puh!

Pust och suck... Nu är städningen klar! Till min glädje upptäckte jag av en slump att T hade laddat ner skivan med alla låtar från Melodifestivalen så dom har jag städat omkring till. Min favorit är Emilia! Jag får vårkänslor av hennes låt!

OBS! Jag vet att jag är en mes, det är inget som behöver påpekas.


/Anna

Yes!

Haha, jag lyckades äntligen lägga upp ett Youtube-klipp... Och jag som trodde att det var svårt men det var det ju inte, pinsamt.

Oj, en helt ny värld öppnade sig här på bloggen, nu kommer jag typ bara lägga upp filmer här i varenda inlägg! Angående filmen nedan så ville jag bara säga att jag gillar låten, den är från Slumdog millionaire som alla tycker är så bra men som jag inte vet om jag orkar se. Fast rent spontant känns det ju som en film man ska se på bio.

Nej, nu ska jag återgå till städningen, det måste ju vara fint när släkten kommer och firar T i eftermiddag!

/Anna

Test

Testing testing...

Springtime!

Här är min sjal från DAY jag köpte idag, för jag har INTE gett upp hoppet på våren! I won't give up on you spring!!!

Den finns i blått också, kanske nåt för dig mamma?



Sen köpte jag några hemliga grejer tills imorrn när T fyller år, men det ska jag inte skriva om här... Om han nu mot all förmodan skulle läsa detta.

/Anna

Lilla Picasso

Babymålningen igår var en hit, Wilton och två andra bebbar fick kladda runt fritt med chokladpudding, kräm, filmjölk och sylt. Min son gick loss totalt, medans de andra barnen bara duttade lite fösiktigt. Han rullade sig i färgen, kramade och pussade mig med ansiktet och händerna fulla med sylt. Sedan smörjde han in sina ben och fötter med björnbärskräm.
Och han åt en hel del chokladpudding också..han satt och slickade hela sin lilla knubbiga arn som var full av gott. Det var underbart att se!
Tyvärr dog min kamera mitt i målningen, men några bilder hann jag ta; Enjoy!




Innan var vi hemma hos Wiltons bff Isam, som ar värsta leksakslandet hemma, här är en läcker bild på dem också:

Sexig min Wilton gör...

/ Ewa

Rolling with the homies




Efter många månaders letande så har jag äntligen hittat den. Wiltons nya vrålåk.
Med lite hjälp av min sugarmama Karin så har jag köpt en ny liten sittvagn åt min babyboy!
Den är ljusgrönt vårig och fin, och rullar lätt som en dröm. Vilken lycka.
Wilton verkade ganska nöjd också tycker jag, fattas bara annat efter en sån dyr present!

Sån här är det, fast ljusgrön alltså. Smokin hot huh?

/ Ewa

Huddinge Kommun hatar mig

Jag har just fått förskoleplats åt Wilton!
Jag blev så glad när jag fick beskedet, han har fått plats på ett dagis precis där vi ska flytta, bara några hundra meter att gå. Sweet tänkte jag, naiv som jag är.
Sen kom den ena chocken efter den andra.
Han får inte börja förrän 19 augusti, trots att jag ansökt från 1 augusti (det är tre veckors inskolning och jag börjar förhoppningsvis skolan runt 20:e).
Man måste anmäla att man tackar ja inom en vecka, på huddinges hemsida. SOM ÄR GJORD FÖR DATASNILLEN.
Seriöst, man måste fylla i asmycket uppgifter, och jag fattar noll! Jag försökte verkligen, men jag har ingen aning om hur jag ska göra. Fem dagar kvar innan jag förlorar min plats.
Klockan tickar.

/ Ewa

Dagens inköp

Jag tycker att jag höll mig ganska bra till inköpslistan några inlägg ner måste jag säga...



Solhatt från Åhléns, och två par shorts från HM i typ nästan samma modell, vita och i jeans! I'm ready for takeoff! Till Egypten alltså...

/Anna

Kan Blondinbella bli mer efterbliven?

Blondinbella har skrivit en debattartikel i dagens Expressen. Om feminism. Och jag som trodde att jag inte kunde ogilla henne mer.

Det finns många kvinnor i offentligheten som vägrar kalla sig feminister av olika anledningar. Oftast pågrund av att de inte vill ge några pluspoäng till rivaliserande partier eller politiska grupperingar. Väldigt sällan är anledningen till detta att dom inte ser att det finns tendenser av att kvinnor har sämre ställning än män, det vill bara inte använda ordet feminist eftersom det betyder att man inte vill sminka sig.

Men Blondinbella takes it to the next level. Hon menar att dessa ojämlikheter mellan könen inte egentligen finns, utan det är något som feminismen "lärt" oss kvinnor. verkligen Blondinbella, berätta mer!

"Feminism är för mig något omodernt, ett begrepp som inte passar in i vårt samhälle i Sverige år 2009. Feminismen i dag lär unga tjejer att män får högre lön, att kvinnan ska stanna hemma med sjukt barn, att killar är bråkiga och stökiga i klassrummet och tjejer är tysta och söta. Att unga uppfattar vårt samhälle så här är för att någon har sagt åt oss att det är så här det går till, och det ansvaret bär feminismen, enligt mig."

Det är väldigt sällan jag hört en kvinna använda den här typen av argument, oftast är liknande fönekelse förunnat äldre män. Vad har då Blondinbella att tjäna på att offentligt exponera sin bristande intelligens och kunskapsluckor? Jo, hon tycker det är synd att alla tjejer hon stöter på hatar henne, medans alla män tydligen är jättestöttande och trevliga. Hon efterlyser nu mer solidaritet och sammanhållning mellan kvinnor.

Varför ska man, om en man är en "bra kvinna", alltid vara tvungen att oavsett vad stötta alla andra kvinnor? Vad har jag gemensamt med Blondinbella förutom vårt kön? Jag ogillar inte henne för att hon är kvinna, jag ogillar henne för att hon verkar extremt osympatisk, har värderingar som inte i den minsta grad stämmer överens med mina, för att hon gör en grej av att exploatera döda djur för att få uppmärksamhet, ja, the list goes on... Jag har aldrig märkt att samma krav ställs på män, att dom alltid måste gilla alla andra män för att dom är av samma kön. Det finns många män som hatar varandra, men det finns inget osolidariskt med det.

Jag anser dock inte att kvinnor ska göra förtryckande män tjänsten att systematiskt motarbeta andra kvinnor pågrund av gamla invanda mönster, men man måste ha friheten att ogilla någon även om denne någon råkar vara kvinna. Blondinbella får inse att folk hatar henne pågrund av hur hon framställer sig själv, och hon har ingen annan/något annat att skylla på.

/Anna

Why god, why?

Här är en bild på lägenheten vi har blivit erbjudna som vi inte kan ta eftersom inflytten är första April... Snyft. Jag vill ha den...

Någon som vill hyra denna över sommaren i andra hand? Snälla?



/Anna

Dagens kändismöte

Jag var och handlade på konsum i liljedolmen (ha ha) idag på väg hem från mormor, och såg ett litet barn springa omkring som såg bekant ut... Det var Silas från den fantastiska serien "singelmammor"!
Han är min bebis-modeförebild, han är så söt och har jämt coola kläder!
Lite längre bort stod hans mamma Joni, som också har cool stil, men verkar ganska blåst...Jag tänker på bostadskö-incidenten i serien. Men hon verkar ju ha lyckats få en lägenhet centralt nu antar jag.
Men hur som helst hade han nu en lång flickfrisyr, som gick ner över axlarna, och såg verkligen ut som en flicka! Undrar om hon egentligen önskade sig en dotter? Det är lite creepy Amadeusvarning på så långt hår på pojkar, det känns som att mammorna försöker göra dem till små tjejer.. Men söt var Silas som alltid!


/ Ewa

Lindsay's jojo-bantning

Lindsay Lohan verkar gå upp och ner i vikt konstant. Jag vet inte om det är ok att säga, men jag tycker hon ser bättre ut smal, jag tycker hon passar i det och det ser naturligt ut på något sätt. När hon är större (även om hon inte är överviktig eller nåt) ser det ut som att hon väger för mycket för sin kropp.

Usch, jag känner mig som Dennis nu. Jag tar tillbaka allt jag sagt.


Plus size-Lindsay


Size Zero-Lindsay

Med vänliga hälsningar
/Anna aka Dennis M

No, just no...

Alltså jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan tycka att det känns attraherande att ens make och far till ens barn klär sig som ett 8-årig flicka. Vad har människan för jacka?! Den är varken tillverkad för hans ålder eller hans kön. Jag vill verkligen inte vara elak men Pete Wentz är nog Topp-3 för mig när det kommer till oattraktiva killar.



/Anna

Floppvarning...

Jag vet inte vad ni känner, men jag får lite floppvibbar bara jag ser den här bilden på Jake Gyllehaal från hans nya film "Prince of Persia".

Photobucket

/Anna

Inköpslista inför Egypten

Detta är vad jag på tisdag ska leta efter inför vår stundande Egyptenresa:

-Vita shorts. Alla mina tilltänkta outfits står och faller med ett par vita shorts. Om jag inte hittar ett par är jag körd.


-Ett par jeansshorts. Dom jag fick låna av dig var not attractive on my body. Helst skulle jag vilja ha ett par som är lite lösa i passformen men ändå korta.



-Stor solhatt. Fast hellre än ljus än den här.


-Cykelbyxor i guld. Att ha på stranden eller på kvällen när man ska ut och äta.



Hoppas att jag hittar åtminstonde EN av dessa grejer...

/Anna

P.S. Alla bilder är från Topshop.

P.S.2. Cykelbyxorna i guld var ett skämt.

Önskelista

Jag vill ha:

-Nicoles hudton
-Nicoles hårfärg
-Nicoles stil på frisyren
-Nicoles jeans
-Nicoles hela look
-Nicoles smycken

Fan, jag vill ha ljusare hår igen nu, aldrig kan jag vara nöjd. Det var typ 6 veckor sen jag gnällde on this very blogg om att jag ville ha mörkt hår. Jag vill liksom vara solbränd och lite halvblond. In my dreams typ.



/Anna

Wilton - A male model

Åh, jag är så stolt att mitt hjärta svämmar över! Och "Wilton F", vilket coolt modellnamn...

Och ja, jag har lagt upp bilden på Facebook så att så många som möjligt ska se.



/Anna

Attention Anna!

Detta riktar sig till Anna aka "Lilla Anna"...

Svar på dina frågor:

Men hallå.... vaccin??!
Ja, det frågade jag mig också för ett par dar sen. Men tydligen är det viktigt. Egypten är något form av högriskland när det kommer till ofräscha sjukdomar man helst klarar sig utan.

Är det här något jag också borde engagera mig i?
Det borde du, ja.

Kommer jag dö?
Antagligen inte, men att ha diarré på stranden kommer ganska nära.

Slutsats: Vaccin är en bra grej om man ska till Egypten, men eftersom du tydligen har fri tillgång till vuxenblöjor kan ju det också vara ett alternativ. Som sagt inte minst om man vill gå ner några kilo!

/Anna

Jävla diskbråck...

Ok, jag kanske inte ska lura mig själv att jag skulle våga åka den här även om jag inte hade diskbråck, men... Kolla vad rolig den ser ut! Det är årets nya attraktion på Grönan, känns lite djärvare än vanliga bergodalbanan måste jag säga. Men skylten som brukar säga att de med dålig rygg inte får åka, ja, jag tror den riktar sig till mig.




Alltså samtidigt som den åker längs banan så snurrar den typ runt... Helt crazy alltså.

/Anna

Turistdiarré nej tack!

Det här med vaccinationer inför vår resa är en jävla djungel. Och en dyr djungel också. Varje grej man ska vaccinera sig mot kostar typ 500 spänn.

Nu har vi narrowed it down till i alla fall Twinrix mot Hepatit A och B (ni vet den där skabbiga tv-reklmen som går som får en att typ aldrig vilja åka utomlands igen) och något dricksvaccin mot "turistdiarré". För det vill vi ju inte ha. Om jag betalar 500 för det där kommer jag bli helt galen om jag blir magsjuk!

Om det är någon som har några andra rekommendationer kring vaccineringar så är det bara att lämna en kommentar. Bra, tack, hej.

/Anna

Male model in the making!

Han är så fotogenisk!!! Sötnosen...



/Anna

RSS 2.0