LOL

Alltså hur pinsamma är killarna i Kungarna av Tylösnad med sitt "Wolfpack" och vargylande?! Och shit vad jag skämdes när Nemo kallade James för sin förebild när de skulle ge varandra komplimanger! Är han tvungen att erkänna det??? Det enda som är värre än att VARA James Safari är ju att vara en misslyckad kopia av James Safari. Då är man ju riktigt skämmig.

/Anna

Gulligt?

Det är väl rätt allmänt känt här på bloggen att jag inte är något större fan av Fredrik Reinfeldt, men det här var ju lite gulligt... Tänk om Wilton blir muf:are?! Ett värre scenario än Wilton Safari (jag skrattade så himla länge åt Mikaels kommentar på Facebook)... På tal om det är det ju snart dags för Kungarna av Tylösand!!!



/Anna

Run away fast as you can

Alltså, jag känner att Kanye är lite väl öppen i vissa av sina texter. Han känns i och för sig som någon som skulle kunna maila intima bilder på sig själv till random tjejer så det kanske inte är någon stor chock. Låten är rätt bra dock!

She find pictures in my e-mail
I sent this girl a picture of my dick
I don't know what it is with females
But I'm not too good with that shit
See, I could have me a good girl
And still be addicted to them hood rats
And I just blame everything on you
At least you know that's what I'm good at


See, I always find
And I always find
Yeah, I always find something wrong
You been putting up with my shit just way too long
I'm so gifted at finding what I don't like the most
So I think it's time for us to have a toast


Let's have a toast for the douche bags!
Let's have a toast for the a--holes!
Let's have a toast for the scumbags!
Every one of them that I know
Let's have a toast for the jerk-offs
That'll never take work off
Baby, I got a plan
Run away fast as you can

 

 



/Anna

Retard

Hahaha, jag har aldrig fattat texten till låten här nedan förut. Eller fattat och fattat, jag har aldrig hört vad hon sjunger helt enkelt. Nu när du la upp den tänkte jag att det säkert var något roligt med texten så jag googlade den. Och den var ju kul!

Vad är mitt problem? Varför hör jag inte texter i låtar? Jag kan liksom aldrig urskilja orden, varken på svenska eller engelska. Inte något annat språk för det delen heller, jag spenderade ju halva sommaren sjungandes "I love dogs" när det var "Alors on danse"...

/Anna

P.S. Tog inte Andreas Weise sig vatten över huvudet med "I believe I can fly" ikväll på Idol?

P.S.2. Idol-Björn har den osexigaste stilen jag kan tänka mig på en kille, både utseende och attitydmässigt. Also known as Brolle-stilen. Känner mig inte taskig när jag skriver så för jag vet att det finns många som diggar det.


I think you´re really mean

Kul. Jag älskar Lily Allen, jag hade nästan glömt den här
/ Ewa

Done

Nu har jag ÄNTLIGEN beställt den här parfymen som jag har tjatat om i år och dar. Det sved eftersom den känns så dyr, men samtidigt är det en 100 ml flaska, vilket innebär att de flesta andra parfymer jag har egentligen är mycket dyrare eftersom de största flaskorna jag har hittills är 50 ml. Dessutom spontantköpte jag en jävla jacka från Ellos förra månaden som jag inte ens vet om jag vill ha och den kostade bara 300 spänn mindre och det tyckte jag inte var någonting särskilt. Och jag köpte inte en endaste grej idag på kryssningen!!! Ni hör hur desperat jag försöker rättfärdiga det här köpet inför mig själv eller hur?

Jag ser det som en belöning till mig själv då nästa månad förmodligen är den första jag får med min nya (ännu inte spikade) högre lön. Så då förtjänar jag att lukta gott, eller?!

I fortsättningen kommer jag att lukta som den här kvinnan:



/Anna

Partyboy

Eftersom vissa idioter inte har bättre för sig än att skriva äckliga kommentarer på oskyldiga barnbilder så finns söta bilder på Wilton aka Partyboy från dagens kryssning nu att hitta på Facebook! De flesta av alla våra trevliga läsare är vi ju vänner med där också som tur är...

Enjoy!

/Anna

Not hot

Alltså jag vet inte riktigt hur jag skulle reagera om jag såg någon walking the streets i den här outfiten. Eller för att klargöra: Om det var en kvinna skulle jag tyckt det var rätt snyggt, det är overknee-stövlar med kilklack kombinerat med klänning på en MAN som jag har ett problem med.

Det kanske bara är jag som är konservativ och mossig, och Lenny Kravitz som har kollen?

P.S. Älskar Daily Mail's rubrik "Lenny Kravitz dresses like American woman"...



/Anna

No-lifer

Jag känner någonstans att om man ska skriva äckliga kommentarer på babybilder på någons blogg, kanske man kan läsa på lite om hur lätt det är nu för tiden att spåra IP-nummer. Därför vet jag att du är både "Raisa" och "Kalle och Pontus" och jag vet även var du bor någonstans. Så Internet är inte så anonymt som du kanske tror, bara så att du vet.

/Anna

Only girl in the world

Har ni hört Rihannas nya discodänga "Only girl"? Fanns bara den här pitchade versionen på Youtube pga något upphovsrättsligt skäl, men den finns att lyssna på på Spotify också. Bra låt när man powerwalkar!

Behöver på tal om det lite nya tips på låtar till min power-walk-spotify-lista eftersom jag börjar min beach 2010 november-edition-drive nu (powerwalks och minimalt med kolhydrater). Skämslåtar har jag absolut inget emot, så typ tips på E-type-låtar tas tacksamt emot!



/Anna

Håååååår!!!

Idag bokade jag en frisörtid, fast inte förrän i slutet av oktober (det är svårt att få tider på lördagar så man måste ha lite framförhållning). Men nu får jag panik och känner att jag vill boka om tiden och klippa mig nu! Jag känner att jag har alldeles för långt hår för höst/vinter, det känns mer okej med typ stripigt hippiehår på sommaren.

Nu vill jag klippa det lite kortare och något luggaktigt. Inte kanske hel pannlugg, men lite "lugg på utväxt"-look sådär om ni fattar. Har liksom ingen volym what so ever i mitt hår just nu. Vill liksom ha det lite fräschare och friskare. Plus att om jag klipper det nu lär det vara utväxt och långt igen till nästa sommar om jag skulle vilja det.

Varför blir man så nojig när det kommer till hår?! Man är liksom så himla rädd att man ska ångra sig...

Mina två inspirationsbilder finns här nedan, let me know vad ni tycker!





/Anna

Amen asså snälla... Del 2.

Som vi alla vet (efter att ha blivit informerade av FI) får man ju skriva vilket parti man vill för hand på blanka valsedlar när man röstar. En fördel är ju dock om partiet i fråga faktiskt existerar och man inte bara skrivet något för att jävlas.

Eftersom Sverige är ett ordningsamt land arkiveras alla dessa spontanröstningar i ett exceldokument hos Valmyndigheten, och man kan ta del av all idioti här. När man inser hur efterblivna folk faktiskt är, och hur många som uppenbarligen vägrar att ta valet seriöst, blir man glad att SD inte fick fler röster än vad de faktiskt fick.

Viktor har sammanställt en lista på en del av "höjdpunkterna" (Jag får lite Christian-vibbar av "9/11- inside job". Tror du att han röstade?):

Bevara Skoklosters stränder fria från bebyggelsepartiet
Stoppa E4 väst
Världs socialismen
All makt åt Kungen
Fartguppsförbjudarpartiet
Hammarby IF Bajen
ETT GOTT PARTI
Vägen till Livskvalitet
Asademokraterna
Långsamhetspartiet
Säpo FRA alliansen
Manligt Initiativ
VAKEN.SE
Tom stol
Östra Ryds Nationalrealister
Slentrianmoderaterna
Jesus partiet (Guds rike)
Skärp er
Gotlands Nationalkommunistiska parti
Conny Niklassons enväldesparti
SUKP Josef Stalin
Samling för alla Kjell-Olof Feldt f.d. finansmin.
Blockpolitik är en visionslös styggelse
www.webhallen.se
Politiker är mördare!
Skåne till Danmark
Anders Henrikssons Frid och Fröjdparti
Död åt Parlamentarismen !…NU
Spel för gallerierna sluta att vara bilderbergsgruppens lakejer
Riksdagen är en hög kaprofager
Mitt vanliga parti
Har svårt att fatta att alla inte kan komma överens
Sporthallens bevarande
Mot Sämre Vetande
Vargpolitiken är katastrof!
9/11 – inside job
Tji fick ni
Dom som är snälla mot djuren
Partiet för återupprättande av Göternas valkungadöme, nej till Benadottarnas Konungarike Sverige
Samma som förut!
Svenska småbils- och rusdrycksförbundet
Ut ur Rommarriket EU omedelbart!
Hells Angels Värmland

/Anna




Amen asså snälla... Del 1.

En Sverigedemokrat vid namn Eric Gerhardsson blev invald i Gällivares kommunfullmäktige i söndags men hoppar nu av - efter att ha läst partiprogrammet. Hans kommentar till hjärnsläppet? "Jag har nu fördjupat mig i Sverigedemokraternas partiprogram och tyvärr får jag göra mina väljare besvikna. Jag kan inte ställa upp, invandrarna är mina vänner. Beslutet att ställa upp för SD var inte helt genomtänkt." No shit.



/Anna

Saker som har förändrat mitt liv till det bättre

1. Min bis (såklart)!
2. Omega 3-kapslar
3. Leggingstrenden
4. Icurl
5. Rss-feeden i min Iphone med appen MobileRSS! Ni som läser mycket bloggar måste fixa detta direkt, sjukt bra.

Vet inte vad denna lista säger om mitt liv egentligen.

/Anna

Mammaledig och uttråkad

Den här bloggen måste tillhöra någon som är mammaledig och har alldeles för mycket time on her hands. Men söta bilder är det! Tror Wilton är för gammal och för rörlig för att ställa upp på något liknande. Men han tar ju i och för sig fortfarande ganska långa tupplurar man skulle kunna utnyttja...



/Anna


"Nej glad är jag verkligen inte"

På Facebook finns det en hel grupp tillägnad detta klipp, där Lars Ohly vägrar gå in i SVT's smink för att Jimmie Åkesson sitter där. Sjukt kul är det, och jag älskar Lars. Däremot ryser jag av obehag när jag ser Kristian Luuk. Är inte han smart nog att förstå att hans roll under valvakan var överflödig och pinsam? Han borde ha tackat nej direkt när han fick frågan. Allt han säger blir liksom bara fel, plumpt och opassande. "Du verkade glad" - What?

Det är riksdagsval, inte schlagerfestival liksom.



/Anna

Orka

Läs det här inlägget hos Paow och tacka gudarna för att du inte är en fjortisbloggerska.

Vad menar hon förresten med att "rycka av" Kissies löshår? Sitter det så löst att hon bara kunde slita av allt i ett enda ryck eller stod hon och drog ett tag? Och är Izza inte lite för gammal för att vara inblandad i denna typ av uppgörelser? Så många frågor, så lite svar.

/Anna

Tänkvärt (ej valrelaterat)

OBS! Ej valrelaterat (FI får försöka hur många gånger de vill)! Men kanske något att fundera på i andra delar av livet...

"If at first you don't succeed, try, try again. Then quit. No use being a damn fool about it."

W.C. Fields




/Anna

Slump? I think not.

Sorry, men jag tror inte att det är någon slump att vi har Sverigedemokrater i Riksdagen just nu, efter fyra år av alliansen vid makten. Det finns en fara i att normalisera den här typen av inställning och den här typen av lagförslag.

Med en integrationsminister som inte ens förstår konceptet av alla människors lika värde, hur kan man ställa krav på dessa baskunskaper på helt vanliga medborgare?

Fredrik, dags att ta lite ansvar för situationen du och dina ministrar har satt oss i. Rensa upp bland dina egna och visa att främlingsfientlighet inte har någon plats i varken riksdagen eller regeringen.

OBS! Har ingen aning om vem den tredje snubben på bilden är, ber om ursäkt till honom om han inte har några främlingsfientliga tendenser...



/Anna

Trötta moderater

Jag kan till viss mån respektera olika politiska åsikter. Jag sticker inte under stol med att jag gärna dömer folk utifrån dem, men accepterar ändå att man kan resonera olika. Någonting jag däremot blir förbannad över är när man inte står för vad den politik man stödjer faktiskt innebär. Varför försöka linda in den för att få den att likna något annat? Det är inte att stå för sina åsikter.

Därför provocerar Moderaternas retorik i den här valrörelsen mig något enormt. Ni är INTE ett arbetarparti som värnar om välfärden, helt ärligt. Sluta beskriv er som det för att förvirra mittenväljare att rösta på er istället för det block som menar allvar med dessa frågor. Stå för vad ni vill och var ärliga med vad er ideologi bygger på, individen ska klara sig själv, både på gott och ont.

Hur mycket jag än spyr på Blondinbella och det här fruktansvärda inlägget så visar hon ändå här moderaternas rätta ansikte och det kan jag respektera. Synd bara att det inte är fler moderater som vågar vara så pass hårda i sin beskrivning av samhället som Bella, då hade kanske de som fortfarande inte lyckats se "några skillnader mellan blocken" och stannat hemma på valdagen tänkt om och tagit ställning.

High-lights från Bellas utspel:

- De rödgröna vill att alla ska ha det lika dåligt
- De rödgröna vill straffa folk som lyckas i sitt liv
- De rödgröna vill att man ska leva som en parasit på andra
- De rödgröna vill ge folk pengar som ett alternativ till att jobba

/Anna

P.S. Blondinbella, jag är en av de som du beskriver: Jag har pluggat i fem år och sliter på mitt jobb. Jag har trots detta inget problem med att dela med mig av en del av min inkomst för att vi ska kunna ha ett samhälle där ingen ska behöva vara fattig och för att vi ska ha en välfärd som är till för alla oavsett hur bra eller dåligt det har gått för någon i livet. DET är att vara solidarisk med andra människor och ja, enligt mig en politik med HJÄRTA. Att vilja ta sina pengar och sticka ifrån Sverige för att man är för girig för att dela med sig när man har blivit framgångsrik är att vara höger.

URSÄKTA?!

Såg den här chockstatistiken precis på Aftonbladet... Kunde inte riktigt utläsa vad den visade, hoppas det bara är ett specifikt valdistrikt eller nåt, för så här kan det ju fan inte se ut?! KD över 10%, wtf?!



/Anna

Lika som bär?

Mamma och Filippa Reinfeldt med likadan sjalar! Observera att de båda hade samma idag på valdagen... What does it mean? It's so intense...





/Anna

Håll tummarna!!!

Jag gillar den här analysen av valutgången signerad Viktor Barth-Kron. Hoppas, hoppas!!! Jag skulle grina... Brukar kolla in Viktor på Twitter där han alltid är rolig, funderar på att skaffa ett Twitter-konto själv. Inte nödvändigtvis för att skriva så mycket, men för att det är lättare att följa andra om man har ett eget konto till exempel i mobilen.

Är det någon av våra läsare som använder Twitter och har några tips?

Update: Hoppas alltså INTE som han spår att SD kommer in, men att alliansen är övervärderad i opinionsmätningarna och att de rödgröna skräll-vinner.

/Anna

Drama, drama, drama...

Om det är någon av våra (typ tre stycken) läsare som har undrat varför bloggen har varit nere ett tag, så är det pågrund av att ett inlägg skrivet förra hösten har blivit anmält. Till följd av detta låste administratören på blogg.se vår blogg så att den varken gick att läsa eller logga in på.

Har fortfarande inte riktigt fått något svar på vilka av användarreglerna vi (jag) bröt emot i det anmälda inlägget eller hur rutinerna för dessa typer av anmälningar ser ut, men nu är vi up and running igen.

Känns lite skumt att ha blivit anmälda, var inte medveten om att vi var så kontroversiella. Iloveyoubaby är nya Kissie!!!

/Anna

My beeeeeeed!!!

Jag har två favoriter efter kvällens Idol! Kollade ni? Först och främst Chima som gick all in med en Dru Hill-låt, men även lilla Michaela som bara går i nian! Så himla söt och självsäker! Så skulle jag vilja att en eventuell framtida dotter skulle bete sig i den åldern, inga fjanterier liksom. Dessutom brottades hon på fritiden, bara det. Skitbra var hon (trots att hon sjöng min hatlåt "My number one").





/Anna

Tack Jenny Östergren

Jag har alltid gillat Jenny Östergren på fyran, men ännu mer efter idag (och inte bara för att hon bor ihop med Niklas Strömstedt). Äntligen någon som vågar säga ifrån mot Jan Björklund och call him out på hans främlingsfientlighet. Han är typ ett lagförslag från att vara Sverigedemokrat.

Och shit vad han blev sur när det var någon som uppmärksammade vad han håller på med! Typ pekade på Jenny och ba "Nu går du alldeles för långt!". Plus att han så klart var tvungen att dra upp Nyamko trots att hon inte hade något att göra med debatten what so ever, bara för att typ bevisa att det faktiskt finns svarta som gillar Folkpartiet också.

Kan inte Jan Björklund bara flytta till Frankrike eller nåt, där verkar dom ju vara inne på hans spår. Jag fick tårar i ögonen av att se Europakommissionens Viviane Redings uppläxning av Frankrike  för deras behandling av romer idag, så skönt när någon säger ifrån! Man får hopp om mänskligheten igen. You go girl!



/Anna

Sunkig moderatpropaganda

I tre av de bloggar jag brukar läsa regelbundet har jag den senaste tiden överraskats av plötslig moderatpropaganda. Ofta helt oannonserat och utan något vidare sammanhang, plus att dessa tjejer inte direkt driver vad man skulle kalla politiska bloggar. Har känt att det måste ligga en hund begraven någonstans och hoppsan, det gjorde det visst.

Tycker dom har sålt sig lite billigt faktiskt, tror att jag hade begärt mer än 10 000 för att förvandla min blogg till ett av moderaternas kampanjkanaler. Okej att sälja annonsplats, men att skriva inlägg och låtsas att de tillkommit helt spontant känns lite sådär. Speciellt när man inte är öppen med att man fått pröjs för det (ja, det är dags att börja använda lite hederliga pappa-uttryck känner jag).

Tror jag får ta en paus från Anna Hibbs, Petra Tungården och Michaela Forni tills valet är över helt enkelt.

/Anna

That's a lot of woman for you to handle

Jag försökte kolla lite på VMA's igår kväll men det var omöjligt med alla tillfälliga avbrott och konstiga upprepningar. Jag hade helt enkelt inte tålamod med att sitta och kolla på en massa skit för att se typ en bra artist. Däremot hann jag med att uppskatta Chelsea Handlers insats som programledare, jag tycker hon är jättekul.

Kolla hennes muckiga programledarstil i klippet nedan på hennes talkshow Chelsea Lately, där hon hade besök av allas vår favorit-preteen Justin Bieber. Justin har lite väl mycket luft för att vara 16 bast alltså... Att han skulle ha en chans på Kim Kardashian liksom! Jag gillar förövrigt hur Chelsea ifrågasätter hans löjliga frisyr!

P.S. Usher gjorde i och för sig ett sjukt bra (dock lite homsigt) dansuppträdande igår! Ska försöka hitta klippet om det inte är raderat överallt...



/Anna

Freudiansk felaffischering

Moderat valaffisch uppsatt i Husby. Via Alliansfritt Sverige.



/Anna

Bitterfitta

Jag skriver detta inlägg med reservation för att det faktiskt kan vara så att jag bara är en gnällig bitterkärring som är avundsjuk för att ingen vill skriva gulliga kommentarer på allt jag gör på Facebook. MEN. Jag tycker fortfarande det är nåt skumt med par som måste göra en så fantastiskt stor grej av att de är kära i varandra över internet. Okej en gullig kommentar här och där men hela tiden? Det känns löjligt att de måste sitta vid varsin dator och skriva gulliga grejer till varandra när de i många fall bor tillsammans. För vem gör de detta?

Det är dessutom ofta de förhållanden som man är minst avundsjuk på som exponeras som mest på Facebook. De par man irriterar sig på allra mest har dessutom en gemensam användarprofil. True story, har sett flera stycken. Ett sånt jävla mysterium.

Om jag någon gång skaffar en gemensam Facebook-profil med en pojkvän vill jag att någon hjälper mig.



/Anna

Äckliiiiit, äckliiiiit (som Wilton brukar säga)

Klänningen Lady Gaga hade på sig igår på MTV-galan var bara plain nasty. Jag bryr mig inte om ifall att hon hade något djupare budskap med att klä sig i köttslamsor, jag fick kväljningar när jag såg den. Först tänkte jag att det var någon djurrättslig tanke bakom det, att typ belysa hur fel det är att använda döda djur som kläder, men tydligen är de upprörda på Peta också, så kanske inte.

Hon kan ju inte haft den bara för att hon tyckte att den var snygg?!



/Anna


It's so bright and vivid!!!

Okej, det är ingen dubbel regnbåge men ändå... Jag såg den på vägen hem och det var så fint att jag var tvungen att fota den! I verkligheten var det mycket vackrare än genom min mobilkamera, jag lovar. Solen sken rakt på färjan så den såg helt guldig ut och regnbågen gick från ena sidan av himlen till den andra jättetydligt!

OBS! Jag började inte gråta av den känslomässiga anstormningen.

Update: Alltså fan vad jag garvar åt double rainbow-klippet, jag kan inte sluta! Han är SÅ SJUKT URSPÅRAD!!! "What does it mean... snyft... It's too much... Oh my god, it's so intense...".





/Anna

Åh vad jag är stolt över dig



/Anna

Rutavdrag = Skitavdrag

Nej, jag har inte lyckats smälta smaklösheten som var "Kungarna av Tylösand" tillräckligt för att ge en kommentar ännu. Återkommer i ämnet.

Jag har ett stort problem med Rutavdraget utöver det uppenbara i att det endast gynnar dem ekonomiskt som redan har tillräckligt med pengar för städhjälp (det vill säga en helt onödig och meningslös skattesubvention). Det är argumentet att rut-avdraget minskar antalet människor som väljer att betala sina hushållsnära tjänster svart. Så det dom menar är alltså att de som faktiskt bryter mot lagen genom att betala svarta löner ska bli belönade med lagliga avdrag för att sluta upp med det?

Tänk om detta tankesätt applicerades på samma sätt som alla andra som bröt mot lagen och utnyttjade systemen? Det är tydligen okej att lura staten på skattepengar om man är rik och inte vill betala fullt för sin städhjälp men inte att lura staten på sjukförsäkring om man är sjuk? Vi kanske kan införa en belöning för dem som fuskar med a-kassan också? Dubbelmoralen är så uppenbar att det är skämmigt.

/Anna


Letting go



/Anna

It looks like I had sex with Heather Locklear and five margaritas

Kelly Cutrone är min nya idol! Påminn mig om att köpa den här boken omgående. Här kommer ett urval av hennes finest moments (citatmässigt alltså). Älskar henne!

"You know, people have strong connotations of what women on television should say and what they should wear and how they should look. And I'm just not into it. The Bravo shot of me on the couch? It looks like I had sex with Heather Locklear and five margaritas."

"I think that people hate women. And I don’t think they like powerful women, and I think it really goes back to Salem, I really do. I think it really goes back to this concept of, you know, hysterical coming from uterus. In Christianity, Mary gets pregnant on her own, she doesn’t even get fucked."

"There aren't that many strong women on TV. Even if you look at Sex and the City … if you look at women on television … Sarah Jessica Parker's character is obsessed with Mr. Big and Kim Cattrall is getting banged 20 times a day."

"This is an important lesson to remember when you’re having a bad day, a bad month, or a shitty year. Things will change: you won’t feel this way forever. And anyway, sometimes the hardest lessons to learn are the ones your soul needs most. I believe you can’t feel real joy unless you know what it means to fail. You can’t know what it’s like to feel holy until you know what it’s like to feel really fucking evil. And you can’t be birthed again until you’ve died."




/Anna


I'm on a boat

Kollade precis dagskryssningar med Viking Line, de hade något erbjudande just nu där själva kryssningen bara kostar 19 kronor! Sen kostar ju buffén 210 spänn, men jag kollade vad du, jag och Wilton skulle kosta och då blev det ca 450 kronor för alla med mat. Typ 225 per person alltså. Den dag jag kollade var söndagen den 26:e september, och man får ju inte direkt någon sovmorgon, men man kommer hem i acceptabel tid på kvällen åtminstone. Du, jag, Wilton, mamma och Göran? GOOD TIMES!!!



/Anna


Have a heart

Jag tror inte jag ska kolla på Nyheterna något mer innan valet om jag vill undvika hjärtattack. Fy fan vad det finns vidriga människor alltså. Nån jävla kärring om varför hon röstar på Moderaterna: "Jag gillar inte det här med att alla ska ha lika. Varför ska man kunna vara sjuk eller arbetslös och sitta hemma och tjäna en massa pengar? De rödgröna vill att alla ska ha det lika dåligt".

Nummer ett: Man "tjänar inte en massa pengar" på att vara arbetslös. Nummer två: En solidarisk politik handlar inte om att alla ska ha det lika dåligt, det handlar om att de som har det sämst ska kunna ha en dräglig tillvaro medan de som har det bra fortsätter ha det bra. Jag förstår inte var folk har fått idéen om att ett fungerande välfärdsamhälle utesluter att man kan tjäna mycket pengar om det är det man vill i livet. Det kommer fortfarande finnas rika människor, oavsett om vi har en fungerande a-kassa eller ej.

Och hur girig är man om man vill ha så mycket pengar som möjligt på bekostnad av människor som är sjuka och arbetslösa? Hur kan någon stå för att de tycker så? Hur?!

Ja, jag måste ta till uttrycket "Var är samhället på väg"? Jag önskar mig en politisk debatt där hjärtat fick styra lite mer. Tror att alla tjänar på det i längden, oavsett hur många extra hundralappar du har i plånboken i slutet av månaden.

SNÄLLA!

/Anna

Never settle

Jag har en tjej på jobbet som alltid bjuder på stor underhållning, men även stor inspiration. Hennes motto i livet är taget från Apples Steve Jobs, men han använde det för att beskriva sin businessfilosofi medan hon applicerar den på sin syn på förhållanden:

"Stay hungry, stay foolish. Never settle."

Tycker det är någonting som tål att tänkas på.

/Anna

Something's gotta give

Trevligt att en av mina favoritfilmer går på tv just nu, "Something's gotta give" med Diane Keaton och Jack Nicholson (varför älskar jag filmer som handlar om par i sextioårsåldern med relationsproblem?).

Jag vet att jag bloggat tidigare om det här, men Dianes hus i den här filmen är min DRÖM! Tror jag måste köpa den här filmen på DVD, serri. Om ni inte har sett den, do it!









/Anna

I shoppingtagen

Nu köpte jag ju i och för sig en ny jacka idag, men jag är ju på jakt efter en kappa också. Vad tycker ni om den här som finns på Bubbleroom? Lämna en kommentar (det är aldrig någon som lämnar en kommentar när jag skriver det, så hoppas inte direkt på att översköljas av feedback...)!

Den är från Vila, så kanske får svänga förbi deras butik imorrn och se om de har den inne så man kan prova.



/Anna


Kul Centern!

Jag tyckte den här reklamfilmen var jättekul, mest för att jag trodde avsändaren var rödgrön. Jag uppfattade den som ett ironiskt hån mot Alliansens sätt att se på arbetslösa som några som njuter av sin situation och vill utnyttja systemet så mycket som möjligt. Men tydligen så var det inte ironiskt utan en bild av hur Centerpartiet på riktigt tror att folk kommer att börja resonera om man skämmer bort dem med rimliga ersättningar när de hamnat i arbetslöshet.

Skrattet fastnade i halsen om man säger så.



/Anna

Jag är så avundsjuk, avundsjuk...

Var hemma hos min chef på jobbmiddag igår. Jag har fortfarande inte hämtat mig. Hennes lägenhet var SINNESSJUK!!! Okej att jag hade fattat att hon var tät men ändå... shit. Det var så många rum att man liksom inte ens fick någon överblick hur stället såg ut. Det är sorgligt när man ser något på så nära håll som man aldrig kommer att få själv (lägenheten ligger på de där fina gatorna ovanför Humlegården som vi pratat om tidigare). Om jag inte gifter mig med typ Bill Gates (gud vilken gammal rik-man-referens jag kör med, är han ens rikast i världen längre?).

Kvällens roligaste var när hon frågade en annan tjej på jobbet "Var är det din våning ligger?" och refererade till hennes etta på 32 kvadrat.

Men det var en väldigt trevlig tillställning trots avundsjukan som skölde över en när man kom innanför tröskeln. Hennes man var med också och dom är verkligen ett drömpar! Hela hennes liv är en dröm när man tänker efter... Hon startade vårt företag när hon var lika gammal som jag är nu, kanske tid att get busy om jag vill vara där hon är när jag är 40? Eller gifta mig med Bill Gates som sagt var.

/Anna

RSS 2.0