Bara tyst

Någonting som stör mig något oerhört är alla dessa forna kollegor till Göran Lindberg som nu talar ut om hur mycket alla alltid har avskytt honom, och om hur han var "hatad" inom polisen och bar öknamnet Kapten Klänning. När sanningen nu har kommit fram om Görans fritidsaktiviteter verkar det vara fritt fram att kasta skit på allt han har gjort under sin karriär. Det känns sjukt att tänka på det med facit i hand, men faktum ÄR att han kämpade för jämställdhet.

Kom igen, det är väl ingen som tror på att ni hatade honom så mycket för att ni misstänkte att han köpte sex. Ni hatade honom för att han stred för kvinnornas rätt att ta plats inom poliskåren och ni kände att era positioner hotades. Bara för att han senare visade sig vara ett sadistiskt peddo betyder inte det automatiskt att ni är schyssta killar.

Det är så ironiskt/tragiskt att en av de få högt positionerade män i Sverige som verkligen profilerat sig som kvinnokämpe skulle visa sig vara ett genomvidrigt svin. För att citera Göran själv: Vem i hela världen kan man lita på?

/Anna

Dagens hånskratt

Haha, det här var verkligen dagens skratt. Jag förstår inte tanken bakom att retuschera sina bilder om man gör om dom så mycket att man ser missbildad ut? Kissie tar verkligen priset.



/Anna

Jag är besviken Elle!!!

Igår gick Elle-galan utav stapeln. Kolla här om ni vill ta del av besvikelsen som är gästernas klädsel. Förhandssnacket var typ "Shit, årets glammigaste modefest, vad ska alla ha på sig" och så blir resultatet så här trist och fult. Med några undantag såklart, men först går vi igenom de som misskötte sig mest (observera att jag ofta är ful själv, men jag var heller inte bjuden på Elle-galan):


Blossom, det här är en gala, inget jävla aerobicspass. Det vill säga att du kunde ha lämnat spendextoppen hemma. Resten av outfiten är också totalfel, inte bara på en gala utan på 2000-talet i stort. Jag skäms å hennes vägnar.


Brolle MÅSTE ge upp rockstilen! Han ser sjukt patetisk ut och verkar ha en otroligt skev självbild om han tror att han kan komma undan med det där.


Okej att jag alltid har avskytt det här paret, men nu måste dom ju ändå skämta?


Jag vet att du gillar Musse, men den här klädkombon är oförlåtelig.

On a lighter note: Ett fåtal på galan var faktiskt riktigt snygga. Två av dessa var Marina Kereklidou och Blondinbella. Ja, ni hörde rätt, Blondinbella. Jag föredrar kjol eller klänning på gala, men annars tycker jag faktiskt att hon ser riktigt snygg ut! Och Marinas klänning och bälte är skitsnygga!





/Anna

I forgive you for what you've done if you say that I'm the one

Sen du laddade min stenålders-Ipod åt mig har jag once again återupptäckt Gavin Degraw. "Chariot" är verkligen en klassiker som aldrig går ur tiden! Jag kan inte sätta fingret på vad det är men den skivan är så trivsam på något sätt, jag har bara bra minnen till den. Maria och jag var ju till och med på hans konsert för några år sen!

Dessutom blir man alltid lite kär i hans röst, eller är det bara jag?



/Anna

Sådan mor sådan dotter

Är det konstigt att jag är som jag är egentligen?

Det här är sms:et jag får när jag (gud förbjude) varit i duschen och inte svarat varken på mobilen eller hemtelefonen när mamma har ringt:

"Kan du inte ge ett livstecken ifrån dig! Nu ångrar jag att jag inte tittade in till dig i morse. Puss."

Varför ångrar mamma att hon inte tittade in till mig? För att jag redan då skulle ha legat död i sviterna efter en extra stor nysning?

Nej, jag ska inte göra narr av min mor, jag hade reagerat exakt likadant och kanske ringt en ambulans.

/Anna


Sjuk

Fick gå hem redan klockan två idag från jobbet pågrund av sjukdom. Kändes skitkonstigt, jag är verkligen ALDRIG borta från jobb för att jag är sjuk, men jag orkade verkligen inte. Har varit risig i flera dar och funderar på om jag ska vara hemma imorrn för att vila ut.

Som tur var fanns det söta bilder på Wes här på bloggen att piggas upp av! Jag såg inte en framtid på trista fotbollsträningar, jag såg hans framtid som nästa Zlatan! Så gullig med sitt lilla toviga hår! Dags för en inpackning?

/Anna

PANIK!!!!

Mitt spotify försvann!!! FÖRSVANN!!!!!!
Hur gör jag för att få nytt??? Hjälp mig någon!!!!

/ Ewa

Blick in i spåkulan

Idag är det tvättdag, och det fanns inga rena tröjor till Wilton. Så jag satte på honom fotbollströjan han fick av långa farbrorn, som är aningen för stor.
Är det inte som att se in i framtiden? Jag ser min framtid, när jag kommer bli tvingad att gå på trista fotbollsträningar i regnet. Och varför sätter jag på honom fotbollskläder innan han kräver det själv?



Kolla sockervaddshåret!


Jag måste visa bilderna för Farfar Oscar, han kommer dö av stolthet!

/ Ewa

Haha!

Haha, har ni sett nya ICA-reklamen som är en parodi på Gina Tricot? Jag tyckte den var kul i alla fall.

Update: Orkar inte med retard-kommentarena under filmen på Youtube. "Hahah känns som om jag kollar på Gina Tricot reklam. Skulle inte förvåna mig om det va meningen". No shit Sherlock?



/Anna

Vilken skam

Jag stod bredvid Dessie på tunnelbanan idag och jag skämdes så över mig själv att jag kände igen henne. Jag kämpade verkligen för att inte råka titta åt hennes håll så hon skulle fatta att jag har läst hennes blogg. Hennes fjortisgäng verkade inte ta någon notis om mig, det är skönt att vara tillräckligt gammal för att gå under deras radar. Så man inte blir nedslagen om man glor eller nåt menar jag.

På tal om ålder så njuter jag verkligen av den här korta tiden då det bara är ett år emellan dig och mig. Du är liksom 24 och jag är 25, jag känner mig så ung och viril! Har ordet "viril" någon sexuell innebörd förresten? I så fall tar jag tillbaka det.



/Anna

Nä men fy fan!

Vad är det här för jävla pervo-äckel?! Han gör karriär som polis och föreläser om jämställdhet men förgriper sig på småflickor han raggat upp på nätet på fritiden? Undrar om han spelade fin jämställd man som kämpar för kvinnors rättigheter för att kämpa emot sina inre mörka sidor, eller om det var en medveten strategi för att vinna förtroende från kvinnor så att ingen någonsin skulle få för sig att misstänka honom för något äckel? Vidrigt vilket som.

Sen förstår jag om poliser landet runt hatar honom just nu, snacka om att smutsa ner polisens rykte. Men det hjälper INTE att förringa det han har gjort genom att som Rikspolischefen Bengt Svenson beskriva det som ett "klavertramp". Lite starkare ord än så får han nog ta till.

Näst längst ner på den här sidan kan ni se honom. Han var tydligen föreläsare på en tjejkonferens om etik och moral. Snacka om att känna sig smutsig efter att som ung tjej ha suttit och lyssnat på hans gripande anförande.

/Anna

"I wanted H for Heidi"

Kolla den här intervjun med Heidi och chockas. Så sjukt sorgligt. Hon var en snygg 23-åring, det fanns INGEN anledning till att göra de ingrepp hon gjort! Så otroligt oansvarigt av läkarna, hon borde fått psykisk hjälp, inte kirurgisk.



/Anna

By request

Lilla Anna, jag såg din kommentar angående tv-avgiften. Tyvärr har jag ett deprimerande svar till dig: Det går inte att komma undan.

Jag vet inte hur du har tänkt, men enda anledningen till att jag lyckades ta mig ur deras grepp var att jag (under tråkiga omständigheter) flyttade tillbaka hem till mamma. Och mamma betalade ju redan tv-avgiften och det var ju lite väl magstarkt även för Radiotjänst att vi skulle betala dubbelt upp.

Jag vet inte om jag har några andra tips än att flytta hem till sina föräldrar. Bo i en koja i skogen kanske? Flytta utomlands? Göra en skenförsäljning av din tv på Blocket och sen e-maila länken till kundtjänsten?

Jag kan tyvärr inte vara mer behjälplig än så här, och tro mig, jag önskar att jag kunde.

Sorry.

/Anna

Väntan är värst.

Först Wilton. Sedan du. Nu mamma. Vinterkräksjukan är som en demon som tar oss en efter en. När ska den sätta klorna i mig? Under rusningstrafik på tunnelbanan? På morgonmötet på jobbet? Mitt i natten? Väntan är värst.

I'm scared y'all.

Rapport från sjukstugan

Nu har jag samlat tillräckligt med kraft för att ta mig ur sängen och ätit lite yoghurt.
Jag älskar bilderna från igår, speciellt bilden på Karin och Erik, den gör mig lycklig!
Här kommer några bilder från innan kräkset.


 
Garderobsposering 1



Garderobsposering 2



Garderobsposering 3. RuPaul-style.



Vatas Locas



Här gav Lillan oss en chans att bli snygga. Jag lyckades väl sådär får jag säga.



Tanja Parton



Fina äkta paret!



Så här kul var det innan jag kräktes. Helena grät nästan, så jävla roligt var det!!!


/ Ewa

GRATTIS!!!

Grattis på födelsedagen älskade syster! Även om sättet du spenderar din födelsedag på är det sämsta möjliga. Håller med om att Wilton spenderar veckan innan din 25års-dag i karantän.

Här kommer i alla fall lite bilder från efter din hastiga sorti igår kväll:


Lillan och Tanja


Helena


Makarna Fuhr var i gasen.


Jag och Soffy.


Lillan, Tanja och Elina


Love was in the air


Elina och Sofie posar järnet! Ludde posar inte lika mycket.


Drag på dansgolvet.

/Anna

Hold on!

Eller håll inne spyan kanske man ska säga... Imorrn är det festernas fest och det får inte någon liten kräksjuka stå ivägen för! Jag går och jobbar vid elva och när jag kommer hem och ringer dig ska du vara på plats hos Kakan och blanda drinkar! Fatta!

En trist bieffekt av min innehållslösa fredagskväll är att jag har börjat gilla Mattias i EMD efter att ha sett honom i Let's Dance. Hur kan jag göra det kanske ni undrar? Om sanningen ska fram så är det lite skönt att jag börjar gilla Mattias också, när jag ändå älskar EMD så mycket som jag gör. Nu kan inget stå ivägen för min kärlek om ni förstår?

On a sidenote: Kan det inte bli sommar NUUUUUUUUU!!!



/Anna

Fuck my life

Det som inte fick hända hände.
Wilton fick kräksjukan. Vi har haft en härlig natt.
  Jag tycker jättesynd om min lilla sjukling, men samtidigt förbannar jag hans dåliga tajming! Varför skulle detta hända dan innan fecken?!!!
  Än så länge är jag inte sjuk, så jag tänker inte ställa in och ge upp, men jag går runt i limbo och bara väntar på illamåendet. Vi minns alla uppsala-resan.

Så idag blir det Rorry och Teletubbies för hela slanten, så att jag hinner göra klart mina uppgifter inför seminariet på måndag.
 Fuck my life säger jag bara.

/ Ewa

Festernas fest!

Jag kan väl beskriva min sinnesstämning inför lördagen som nååågot övertänd. Jag är sjukt laddad! Idag köpte jag två flaskor cava och mina guldleggings hänger redo. Nåt kommer ju gå snett när jag har dom här förväntningarna, det bara är så. Så räkna med en snefylla från min sida och hemgång klockan 22. Bra då ses vi på lördag.

By the way, Mamma! Koftan jag pratade om fanns på nätet men inte i rätt färg. Det är koftan nedan fast i limegrönt, skitsnygg!



/Anna

Ja tack

Varför är inte detta min garderob?! En garderob med öppen spis, kan ni tänka er något mer underbart? Bild snodd från Columbine.



/Anna

Ebba von Sydows pojkvän 2.0

Epidemin med att söka efter Ebba von Sydows pojkvän på nätet håller i sig. Typ alla som hittar hit genom Google letar efter det. What's wrong with you people? Det sjuka är att jag faktiskt fick reda på vem Ebbas pojkvän är igår! Fikade med en säker källa som berättade, men kan tyvärr inte vidarebefodra det eftersom det är så hemligt. Dessutom tycker jag faktiskt att Ebba har gjort ett SJUKT bra jobb med att hålla det hemligt (men tanke på att de bor ihop), så det känns taskigt på något sätt att skriva ut det på Internet. Med tanke på att så många faktiskt söker på det menar jag.

Men jag kan säga att det INTE är Johan Wiman (längre) och han är inte något känt namn som folk skulle tycka var spännande. Han är bara en vanlig kille, men han har ett jobb som gör att hennes nya uppdrag för SVT nu känns lite mer... logiskt.

Update: När jag skulle googla fram en bild på Ebba upptäckte jag att vi är träff nummer två när man söker på henne. Nummer ett är hennes blogg. Kanske ska chilla lite med Ebba-nyheter ett tag, känns inte riktigt rimligt.



/Anna


Svenska The City?

Den här idéen känns som att den kan bli lite fiaskoartad. Inte för att jag inte kommer kolla, men ändå. TV3 håller just nu på att spela in en ny serie för webb-TV som ska heta "Glamourama" och kretsa kring bloggerskorna Michaela Forni, Petra Tungården och Anna Hibbs. Tydligen ska man få en inblick i deras liv i "Jetsetstockholm". Jetsetstockholm, seriöst? Lär ju bli underhållande i alla fall.

Jag läser ju alla tre tjejernas bloggar så jag tycker det ska bli kul att kolla därför, men jag är inte riktigt ombord på den här grejen att försöka göra en svensk version av "The City". Grejen med "The City" är ju att det är ouppnåeligt på något sätt, och att Whitney har outfits man bara kan drömma om. Inget ont mot dessa tjejer, men vem vill se dom typ ta en kaffe på samma 7-Eleven jag köper lunch på, och shoppa samma klänning som jag har i garderoben?



/Anna

Get with the program Gunde!

Men herregud, menar han allvar?! Från Expressen IDAG(!):

"Gunde Svan, 48, var lyckligt ovetande om jordbävningen på Haiti. Efter att ha informerats av Expressen om katastrofen har han bestämt sig för att agera. - Jag ska skänka 10 000 kronor till offren. Förhoppningsvis kan det mätta några magar, säger han."

Tydligen är anledningen till att Gunde Svan är den enda människan i hela världen som inte känner till att det skett en katastrof på Haiti att han befinner sig i Åre för en tv-inspelning. Jag visste inte att Åre var typ ett svart hål på jorden dit ingen information från yttervärlden läcker in. Eller är Gundes hjärna ett svart hål? Fint att han skänker pengar i alla fall, men han kanske skulle lägga dem på en tidningsprenumeration istället. Eller en internetuppkoppling. Eller en tv. Eller en radio. Ja, ni fattar.

Update: Kan inte låta bli att klippa in denna lilla mini-intervju också:

GUNDE SVAN, 48, SKIDLEGENDAR:
– Vilken jordbävning?!
Jordbävningen i Haiti.
– Har det varit en jordbävning?
Ja, 150 000 människor misstänks ha dött i katastrofen.
– 150 000! Det låter ju helt otroligt?! När hände det här?
Natten mot onsdag.
– Men det är ju en hel vecka sedan!?




/Anna


Den bästa presenten en mor kan få.

Är inte Wilton den mest fantastiska unge man kan ha?!
Nu på morgonen när jag stod och fönade håret, så hörde jag Wilton ropa; " Mamma,mamma, mamma!"
Jag tittade upp och då hade han hämtat rundborsten till mig från lådan.
Han vet vad hans mor vill ha!

/ Ewa

Vad är oddsen?

Ja jag är en tönt (om det inte redan var uppenbart) och jag har just varit inne på Whitney Ports fansida. Jag lärde mig mycket matnyttigt, som att hon är jude till exempel. I alla fall så är hon väldigt fin och inspirerande hela tiden, men vad kan JAG göra för att få sådana där långa ben till på lördag när vi ska ut?! Inget antagligen. Tyvärr.



/Anna

Set a date! Set a date!

Men hallåååå!!! När ska vi se "Snabba Cash"??? Sofie är på också. Det hänger ju mest på dig Ewa så let me know så jag kan spika det i min inte speciellt fulla kalender.



När jag var inne och kollaade på premiärbilderna från Snabba Cash fastnade min ögon på fiaskot nedan. Vad är grejen med Uffe Ekbergs look? Är det ett medvetet val att fortfarande ha samma stil som när Ace of Base senast hade en hit?



/Anna


Vill ha!!!

Exakt, EXAKT, som Malene Birger har inrett vill jag ha det hemma. Hon är min inredningsinspirationskälla nummer ett. Jag skulle kunna flytta in direkt och inte ändra en endaste grej!

Bilderna är från Sköna Hem. Är det nån som har det numret, tror det var decembernumret? Skulle vilja ha det i papperform.













/Anna


Lovestoned

Här är filmen du inte hann kolla in du åkte idag. John Mayer som spelar Lovestoned/I think she knows med Justin Timerlake.



/Anna

Loves it

Kollade just på de sista två avsnitten av "The City" från förra säsongen, eftersom jag inte har haft tålamod att kolla på dem med mammas sega uppkoppling. Förutom att Whitney fortfarande är min förebild i livet så älskar jag Kelly Cutrone och Joe Zee! Kelly är så rolig och Joe är så söt!

Älskar Kellys kommentar när Roxy tagit in fel typ av modeller till castingen: "The theme is fairytale teaparty not gothic nightmare".

Det kommer väl en tredje säsong?!

The City - MTV Shows

/Anna

Så jävla rätt!

Först och främst, härligt att du läser vår blogg Sofie! Och kommenterar också, fantastiskt! Sånt gillar vi. Inte för att jag gillar skälet till varför du nu kan följa vår blogg slaviskt, men jag hoppas att du kanske snart hittar ett jobb OCH läser vår blogg.

Kollade in Elin Klings blogg och VAD är det jag ser?! Jo, våran gröna väska under "Klingens favoriter". Vi är så jävla rätt alltså (nu syftar jag på mig, Ewa och Lilla Anna)!!!

 

/Anna


Onda tankar

Jag brukar inte vilja folk illa. Alltså inte på riktigt, jag kan skämta om det, men jag menar det ju inte riktigt.
Men Katrin. Hon börjar gå på mina nerver.
Det här är ju ett ständigt återkommande ämne på den här bloggen, men kvinnan är ju fan ond! Läs hennes blogginlägg om sexuella trakasserier här.
Nej, det räcker fan inte, jag ,måste kopiera väl valda delar av texten:


Jag blev uppringd av en reporter. Han berättade att han höll på med en arikel om att tjejer blir antastade på krogen. Att det är ett problem och undrade om jag hade en kommentar till det. Om jag kunde berätta om egna erfarenheter och hur jag ansåg att man skulle förhindra att killar tafstade på tjejer.

Jag hade desvärre inga egna erfarenheter att förtella. Jag har aldrig blivit antastad på krogen. Vad är det för nonsens? En kille som tafsar på en tjej ser ner på henne. Ser på henne som en slampa och något utan värde. Så ser inte killar på mig. Jag har heller ingen väninna som någonsin blivit tafsad på. Inget som hon berättat för mig i alla fall.

Det här är ett ämne som tjejer skapar själva. En viss typ av tjej ska jag tillägga. En tjej som kanske inte utstrålar intelligens. En tjej som killar inte respekterar helt enkelt. Det är ungefär samma sak som med de här tjejerna som anklagar killar för våldtäckt fast de egentligen inte har blivit våldtagna. Brist på uppmärksamhet och självkänsla


Ja. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Texten talar ju för sig själv.
Det här är nåt man egentligen inte ens får tänka, men det är nästan lite så att jag hoppas att något händer henne, så att hon fattar hur verkligheten ser ut.

/ Ewa

P.s. Varför är texten så stor? Hur gör jag för att ändra? D.s.


Heidi har gått för långt

Lite konstigt har det ju varit att man inte sett till Heidi och Spencer på ett tag, men nu kommer förklaringen. Heidi har tydligen legat lågt ett par månader för att go all in med sin plastikkirurgi, närmare bestämt sex olika ingrepp sen vi senast såg henne. Mest iögonenfallande är ju byststorleken, men tydligen har hon fixat mer på hakan och näsan och lite annat.

Det sorgliga är ju att hon ser tio år äldre ut på efter-bilden. Är det någon i hennes närhet som kan sätta stopp?!



/Anna


Efterlysning/Smakråd

Jag vill fixa mitt kök. Det är skabbigt och har fula gråa tapeter med matfläckar. Och jag tror och hoppas att Wilton har lugnat sig med matkastandet, så jag tycker att det är dags att måla om!
Jag tänkte ha samma färg ungefär som i köket i Masmo, vad tror ni om det?



Random bild, men bara för att ni ska minnas färgen!

Sen tänkte jag klä om mina stolsitsar, det lär väl inte vara så svårt, det är väl bara att använda en häftpistol? Och där kom efterlysningen; Är det någon vi känner som äger en häftpistol?!

De här tygerna tänkte jag på, smakråd tack!






Egentligen är inga av dessa tyger det ultimata som finns i mina drömmar, så jag är öppen för andra förslag, men jag vill ha färgglatt och stormönstrat! Typ marimekko...



Det här är precis det jag vill ha..men lite väl dyrt kanske? Eller är det värt?
Här finns det!

/ Ewa

Älska 90-talet!

90-talet är ju bara så fanatastiskt. När man ser typiska 90-talsfilmer eller outfits får man den där konstiga blandningen av känslor, när man äcklas för att det är fult, men samtidigt minns att det var exakt så man ville se ut. Inget annat årtionde kommer nog var lika nostalgiskt som 90-talet, det var liksom ens formativa år på något sätt.

Den här videon är ju bara för bra. Låten, handlingen, det är som att föras tillbaka 15 år i tiden. Men varför är killen ett sånt äckel och kan han inte åtminstone stänga av videokameran när han ska vara otrogen med sin tjejs rumskompis?! Och är det inte lite av ett högriskbeteende att följa med en okänd man i page, psykopatögon och loosefit-polotröja hem bara för att han har hittat en gråtande i en portuppgång? Hon dras verkligen till fel typ av män.



/Anna

Dagens skratt!

Åh, herregud, har ni läst bloggen Söderfamiljen? Så jävla vidrig och rolig! Det värsta är att det ju faktiskt finns såna där personer på riktigt. För jag utgår från att bloggen är ett skämt?

Det roligaste är när "Mattias" utlyst en tävling bland kommentarerna om att hitta på ett namn till hans ofödda barn. Han är dock inte helt nöjd med svaren:

"På andra plats kom Kevin. Blev lite överraskad över det, känns mer som ett ”förortsnamn” om ni frågar mig. Inget fel med det iofs …. men, nej, inget för oss!!!

Men på tredje plats kom ett namn som i alla fall jag kommer att ”pusha” litegrann för därhemma ….. : Isidor!!!! Jättefint tycker jag!!

Fast sen blir det ganska mycket tristare läsning …. nån har föreslagit ”Kukunge”, nån annan ”Hagamannen” och en tredje har skrivit ”Pulla” och ”Bajsar”. Sååååå barnsligt. Hallå, vi pratar om ett BARN här!!! Känner mig faktiskt lite kränkt av detta. Men när jag såg att nån har skrivit ”min farsa e bög” som förslag kunde jag bara skaka på huvudet. Tänker inte ens svara på det – vad spelar det för roll? Tycker alla är precis lika mycket värda egentligen …. spelar ingen roll vem man väljer att leva med."

 

/Anna


Laughs on me

Jag var på promenad idag och kom att tänka på en kul sak. Eller kul är kanske inte rätta ordet, men jag skrattade i alla fall högt för mig själv när jag kom ihåg detta.
Jag mindes plötsligt när jag upptäckte det stod Jhon-Marie på Jhons brevlåda. Han hette Marie i mellannamn!!
Oj vad jag mobbade honom för det här, och jag fick många goda skratt med mina vänner när vi hånade hans kvinnliga namn.

Senare visade det sig att det var hans fru som hette Marie.

Skrattar bäst som skrattar sist.

/ Ewa

Inga mer smaltips???

Vi hade en diskussion om Dennis M på jobbet idag, och jag var tvungen att kolla in hans blogg eftersom jag inte varit inne och läst på länge. Han är ju inte alls lika hardcore längre? Har han gjort en Blondinbella och blivit pk? Jag menar vad är grejen med disclaimern efter smaltipsen:

"Mina kosttips riktar sig till den som vill leva ett mer hälsosamt liv. Kom ihåg att det är viktigt att äta hälsosamt och att få i sig tillräckligt mycket med näring varje dag. Hoppa aldrig över någon av dagens måltider, gör inga stora förändringar i din kost och gå aldrig på en diet utan att först rådfråga en dietist och dina föräldrar (om du är under 18 år)."

Tråkigt.

Angående Spotify-grejen, tack för hjälpen! Men jag skulle vilja samla alla album i typ en "mapp" men det går inte eller? Man måste ha alla på rad så där? Jag gillar att ha lite ordning liksom. På tal om Spotify, lyssna på Nneka och hennes skiva "To and Fro", jag tror du skulle gilla den. Älskar låten "Heartbeat" med henne!



/Anna

Spotify-fråga

Kanske en dum fråga, jag vet inte? Men är det nån som vet om man kan spara ett helt album till en spellista på Spotify? Alltså göra en lista med sina hela favoritskivor? Typ EMD med "A state of mind".

/Anna

P.S. Jag har återupptäckt Lisa Nilsson efter att ha lyssnat på hennes skiva på jobbet. Lyssna på "Samlade sånger 1992-2003" på Spotify och få flashbacks!

Freakshow

Ni läser Jane Timglas blogg va? Då behöver jag inte lägga upp bilden hon postat i det här inlägget och slipper klassa vår blogg som utvikningsblogg. Men OMG!!! Hennes bröst är ju på riktigt större än hennes huvud! Brudarna i bakgrunden ser typ förpubertala ut i jämförelse.

För att liva upp detta inlägg med en bild lägger jag upp en annan bild från Janes blogg, på allas vår Tim. Jag kan inte sätta fingret på vad som är fel med hans ansikte? Han har liksom ingen näsrygg, det är bara platt och enfärgat mellan nästippen och ögonen. Fattar ni vad jag menar?



/Anna

Mitt solsken

Jag har precis varit och köpt en kalender till mitt jobb, som jag ska använda endast i min roll som professionell yrkeskvinna. Den ser inte så kul ut än så länge, men inuti planerar jag att skriva ut och klistra in den här bilden! Så jag aldrig behöver bli ledsen på jobbet!



/Anna

Done deal!

För alla er som har undrat (vilka det nu skulle kunna vara) så är det nu inga tveksamheter kring att jag har fått jobbet! YIHAAA!!! Alltså jag kan inte fatta det, det har liksom inte sjunkit in ännu. Men idag fick jag både min egen mailadress och nycklar till kontoret, så jag antar att det innebär att det är officiellt! Mitt första "riktiga" jobb där jag verkligen är för att jag ska försöka skaffa mig en karriär, inte bara för att jag måste ha en inkomst. Känns jäkligt bra.

Angående något helt annat, det här får inte inträffa när vi ska flyga med Wes!



/Anna

Tyst, bara tyst.

Eftersom det är min största skräck i livet att inte kunna bli gravid, tar jag orimligt illa vid mig av sånt här. För er som inte orkar läsa så har Jennifer Lopez just spelat in en film som heter "The Back-up plan" som handlar om en kvinna som inte kan bli gravid och därför genomgår IVF-behandling. I intervjuer inför filmen har dock Jennifer uttalat sig negativt om just IVF-behandlingar:

“I … believe in God and I have a lot of faith in that, so I just felt like you don’t mess with things like that. And I guess deep down I really felt like either this is not going to happen for me or it is. You know what I mean? And if it is, it will. And if it’s not, it’s not going to.”

Så om man inte kan bli gravid naturligt så är det Guds sätt att berätta att man inte förtjänar att få barn, eller vadå? Jag tycker det är så löjligt med folk som säger nej till den moderna medicinens framsteg med hänvisning till Gud. Skulle inte Jennifer välja att genomgå behandling om hon drabbades av cancer? Eller skulle hon bara se det som Guds sätt att meddela att det var dags för henne att dö?

Jennifer, du är lycklig nog att ha fått två fina barn, men det betyder inte att alla andra har sådan tur att de inte behöver lite extra hjälp! Dessutom fick hon själv tvillingar vid typ 40 års ålder, så jag vet inte ens om jag tror på att hennes graviditet var helt naturlig den heller...



/Anna

Bantningsblogg

På Annas begäran , och med risk för att vara  Dennis M; Här är ett totalt ointressant recept, men det var verkligen fantastiskt gott och lätt!

Fryst torskfilé 800g (jag gjorde med 400 g, det blev 2 port.)
2-3 tomater
20 cm purjolök
200 g philadelfia vitlök och örter
2 dl fet creme fraiche
170 g skalade räkor

Sätt ugnen på 250 grader.

Lägg den frysta torsken i en ungssäker form, krydda med salt och peppar.
Hacka tomaterna och strimla purjon och strö över torsken. Rör ihop creme fraichen och philadelfian och smeta på röran ovanpå. Sätt in i ugnen i 30 min, ta ut den och strö över räkorna, sätt sedan in den ytterligare 10 min tills fisken är klar!
Jag åt det med riven vitkål till, och Wilton fick kokt potatis, det var en hit!

/ Ewa

Snälla Paow...

Fjortisbloggerskan Paow hade en frågestund i sin blogg och någon läsare undrade vad hon tyckte om de andra bloggarna på topplistan. Känns inte hennes svar om Foki lite... väl. Nu har jag aldrig varit inne på Fokis blogg men hon är typ en helt vanlig tjej som råkar vara av thailändskt ursprung. På Paows svar låter det som att Foki är nån wannabe-prostituerad bara för att hon gör hjärtan i sina texter?

Vad tycker du om …
* Kissie? Rolig, okreativ och ful.
* Dessie? Dålig blogg, men med hennes idéer så skulle hon kunna bli större än pissie.
* Kenza? Väldigt trevlig och rätt skön i sin blogg.
* Blondinbella? Överdrivet trevlig, men hennes blogg riktar sig nog till lite äldre.
* Foki? Ni får kalla min rasist nu. Men jag tycker inte om thailändare. Hennes image är nog ”You give me money I give u love” typ när hon gör hjärtan efter varje mening. Och påstår att hon inte photoshoppar sina bilder. Tycker att hon är lömsk.
* Gaybloggen? Leker diva. Förut var han rolig, nu är han bara….fet?




/Anna

Öppet brev till Karin

Öppet brev till Karin:

Jag menade inte att ditt omdöme var dåligt, utan att du var den ENDA som var omtänksam nog att ge mig lite feedback i detta pressade läge. Det var inget negativt mot dig, utan mot dem som inte kommenterat. Ni vet vilka ni är!!!

/Anna

This is a warning...

Jag har nu med liv och lust anslutit mig till din och mammas diet.(Ja, jag är i en manisk fas), och var idag och inhandlade massa flottiga grejer.
Det känns helt fel, helt emot allt man lärt sig om bantning, att köpa det fetaste av allt. Jag fick tvinga mig själv att ha grädde i lunchomeletten idag, det tar verkligen emot.
Jag har så svårt att tro att jag ska gå ner i vikt av det här, men jag litar på min kära systers omdöme.
Så om jag går upp av det här är du dödens lammunge Anna.

/ Ewa

HJÄLP!

Jag har aldrig tidigare handlat något på Blocket, men funderar nu på att göra min debut och letar efter en soffa. Jag flyttar ju inom en relativt snar framtid, och min ekonomi skulle väl inte beskrivas som helt stabil, så jag tänkte att detta kunde vara ett bra sätt att vara ekonomisk. Problemet är att jag vill ha en vit soffa, som kanske inte är så där jättelätt att hitta en fräsch variant av begagnad. Men nu har jag hittat en som verkar lovande, men kan inte ni kolla och säga vad ni tycker?

Jag gillar modellen på soffan (jag kommer ha mycket mer kuddar och plädar och grejs i den, inte så där strikt) och jag tycker att fotona ser fräscha ut. En del lägger upp bilder som ser ut som att de är tagna på typ ett koncentrationsläger. Dessutom är det ju en modell med avtagbara klädsel, så man kan ju faktiskt klorina det innan man använder den?

Åsikter tack!



/Anna

Hot stuff

Var inne på Gina Tricot idag i Täby och hittade flera fina grejer. Det verkar som att dom fått in lite vårgrejer nu i alla fall, och detta är vad jag vill ha (ha anteckningsblocken redo):


En medelstor partväska med axelrem, faktiskt något jag behöver på riktigt (även om mamma inte håller med).


Dom där leggingsen från reklamen, fräck vårfärg.


Dom här såg jag bara på deras hemsida, dom heter tydligen Bea och det passar ju bra med min diet, höhö... Om nån har sett dem live i en butik, give me a shoutout!

/Anna



Barnkaravanen på IKEA

Jag och Wilton var och hälsade på Therese idag, som är nybliven tvåbarnsmor.
Vi kom på den finfina idén att åka till IKEA, "bara för att fika". Fika med hela barnaskaran alltså.
Det gick rätt så bra trots de två vildarna Isam och Wilton. Lilla nya plutten Noah var så liten, söt och lugn att jag nästan glömde bort att han var med. Jag kan inte säga det samma om de stora killarna. Som tur var hittade vi en lekhörna!


Grabbarna snurrar i en fåtölj


Wilton kryper genom ett rör med blåbärssylt runt munnen


Vild lek


/ Ewa


What?

Jag har länge provocerats av Chics chefredaktör Charlotta Flinkenberg. Jag tror det har med hennes totala avsaknad av självinsikt att göra. I hennes värld är hon Sveriges svar på Carrie Bradshaw som alla ser upp till, tycker är häftig, och vill ha moderåd ifrån. I verkligheten som vi alla andra lever i... not so much.

Droppen var när jag läste Chic idag på jobbet och det är ett flersidigt reportage, i hennes egen tidning, om hennes walk-in-closet. Finns det något mindre intressant i denna värld att ta del av? Jag är faktiskt ärligt intresserad av vem som pitchade den här idén på redaktionsmötet. Mina pengar ligger på att det var Charlotta själv, men det är mycket möjligt att hon hjärntvättat sina anställda till att tro att hon är en modeikon.



/Anna

I want!!!

Jag vet inte varför (jo det vet jag, den är fin) men jag bara måste ha den här guldhalsduken som Elin Klings assistent Columbine har! Den är från H&M så den kan ju inte vara så dyr? En guldglittrig vinterhalsduk, ja tack!

Läs hennes blogg här by the way.



/Anna

This year's gonna be a good year

2010 behövde bara en vecka på sig för att bevisa att det är sjukt mycket bättre än 2009! Jag undrar seriöst om det låg någon form av förbannelse över förra året, så fort det var över började det hända grejer. Jag har ÄNTLIGEN fått ett jobb! Och ett som jag ville ha också, det är nästan för bra för att vara sant. Dreams are coming trueee... Jag är så jävla glad rent ut sagt.

Men som sagt, peppar peppar ta i trä, saker har skitit sig tidigare, inga papper är påskrivna. Men om det här skiter sig går jag typ i sjön.

Haha, "The Breakup" är ju för kul, synd att jag inte orkar kolla på hela som går nu på trean. Jag skrattade när Vince beskrev balett som män i trikåer som framför en "medieval techno show".



/Anna

Believe me when I say I fucked a mermaid

Hahahaha... Kolla Andy Samberg-låten "I'm on a boat", en uppföljare till "Dick in a box" och "Motherlover", featuring T-Pain. Den är typ bra, jag har den på Spotify helt seriöst.

"I'm ridin on a dolphin, doin flips and shit
The dolphin's splashin, gettin evrybody all wet
But this ain't Seaworld, this is real as it gets
I'm on a boat motherfucker, don't you ever forget
"



/Anna

Ebba von Sydows pojkvän

Seriöst, nu får någon av våra besökare speak up. Sen vi registrerade vår blogg hos Google analytics har vi upptäckt att ett förvånande stort antal av våra läsare hittar till vår blogg genom att söka på Google efter vem Ebba von Sydows pojkvän är. Jag skrev nämligen ett inlägg om det för evigheter sen, och det är väl det dom vill läsa, men min fråga är hur aktuellt det känns att googla efter det i så pass hög utsträckning? Det är typ hur många som helst!

Nu såg jag att vi idag haft besökare från både Florida och Californien, som ALLA kommit hit i jakt på denna livsavgörande fråga. Vilka är ni???

Jag hade ingen aning om att Ebbas kärleksliv var ett sånt hot topic.



/Anna

Bad taste

Vad säger det om min musiksmak när jag möts av detta på Spotify:



/Anna

Fun in the sun

Varför är Sofi Fahrman ALLTID på solsemester? Jag är så jävla avundsjuk! Varför sitter jag här hemma utan att kunna gå ut på grund av polarvinter plus att vattnet är avstängt så att jag inte kan sköta min hygien? Fuck my life!

Ja, vattnet är fortfarande avstängt av okänd anledning. Stockholms Vatten har ett telefonnummer där man kan felanmäla och få information, men det är bara öppet mellan 09:00-16:00. GREAT! Jag kanske kommer hem till dig ikväll alternativt klockan 05:00 imorgon bitti, annars kan jag typ inte gå till jobbet. Be prepared.



/Anna

I´m a provider girl

Wiltons nya cykel är ett gissel. Han älskar den, men för att han ska kunna leka med den så krävs det att jag skjutsar runt honom hela tiden. Om jag slutar blir han tokig.TOKIG.
Han gillar att packa saker på flaket, typ Liza och kaninen.
Visst ser han cool ut? Som Pharell i provider-videon!



/ Ewa

Hjälp?

Skrämmande. Han killen som sitter inne för mord är läskigt lik en viss expojkvän till mig. Åldern stämmer också. Hmmm.

/ Ewa

Good girls wont say no, or ask you why.

Ok, jag gick in på "prisondate", och jag är djupt chockad. Seriöst, vem går in där för att hitta en pojkvän?
Jag skrattde högt när jag hittade en kille som satt inne för grovt rån, och på sin "Jag-ogillar-lista" hade skrivit: 

Top 5 ogillar

  • Falska
  • Backstabers
  • Gollbögar
  • Ej definerat
  • Ej definerat

Golbögar! Ja, det kan jag ju förstå att han inte gillar. Kul.
En liten låt till tjejerna som söker en partner där?



/ Ewa


OMG!!!

Shit, har ni varit inne och kollat på "Prisondate"??? Så jävla sjukt. Man kan gå in på medlemmarnas profiler, och herregud säger jag bara. Hur kan någon nappa? En presentation:

Hej

Är en skön Latino kille på 28 bast som avtjänar ett långt straff

och därför söker lite kul brevkontakt.

(Är dömd till livstid för mord och rån)


Jo, han är säkert en jätteskön kille. Minus morddomen. Vågar inte lägga upp hans bild, man vet aldrig när han kommer ut och uppenbarligen har de ju internetuppkoppling.

/Anna

P.S. Jag kan inte låta bli att skratta åt taglinen "En fängslande kontaktsida"...

Sommar nu!

Jag är trött på kylan och snön nu, nu är julen över. Orkar inte med några jävla ishavsvindar nästa vecka, jag vill ha tillbaka mina bruna ben från i somras!



/Anna

Simon och Thomas

Gud, jag älskar verkligen Simon och Thomas! Kanske inte alltid deras inredningssmak, men deras personligheter! I kvällens avsnitt gjorde de om någon familjs sovrum, och Simon konstaterade att vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen, "Why shouldn't it be a superluxurious experience?". Jag känner inte direkt att det är en superluxurious experience att sova i min säng för tillfället, men det får helt enkelt bli ändring på det till flytten.

Hur jag nu ska få till något som helst superluxurious med tanke på mitt saldo för tillfället.



/Anna

Kungen - Inte högprioriterad

Om jag var kungafamiljen skulle jag känna mig lite dissad när Daniel Westling tackar nej till Nobelmiddagen pågrund av sin njursjukdom, men sen helt spontant drar iväg till Afghanistan. Jag är ingen expert inom området, men det känns som att det senare innebär större hälsorisker.

Fatta kungafamiljen! He's just not that into you!


Fett dissad!

/Anna

Så jävla taggad!!!

Jag är så jäkla laddad inför att du och Wes gör comeback imorrn! Har varit lite tomt sen hela gänget var samlat under julhelgerna. Jag hoppas att du är förberedd på att mamma och jag kör stenhårt på LCHF-dieten? Mamma har redan gått ner ett kilo (efter en dag). Så jävla taggade är vi!!!

Om ni också vill gå ner ett kilo om dagen (nej jag lovar inte alls för mycket...) och dessutom få en mindre uppsvullen mage, gå in och kolla recept HÄR och kolla i forum HÄR. Jag är ingen fettdoktor, men jag vet att det funkade sjukt bra på mig.


Min inspirationsbild inför beach 2010. Och nej, jag inser att en bröstoperationen och face/off-transplantationen med Adriana Lima inte kommer på köpet med LCHF-dieten.

/Anna

Tough shit

Trist när man får panik och tror att nån kapat ens kort och tömt kontot när man kollar sitt saldo. Bara för att inse att nej, jag har nog bara sådär dålig ekonomi. Dags för ett besök på den här sajten och jag skämtar inte ens längre.

Ewa, du vet att du inte får någon födelsedagspresent förrän dagen efter din födelsedag va? Kunde du inte hållt dig kvar i livmodern några timmar till och kommit ut den 25 januari?!



/Anna

Inte alla hästar hemma

Enligt rapporter spenderade Chris Brown, Akon och Bow Wow nyåret tillsammans på nattklubben "Liv" i Miami Beach. Kan ni tänka er en vidrigare jävla trio?

Självklart lyckades inte alla tre hålla sig borta från trubbel samtdigt (två av tre i det där gänget är ju bra jobbat i och för sig), utan Bow Wow ställde till med en skandal då han på väg hem från klubben lyckades med mästerverket att köra full SAMTIDIGT som han twittrade om det. Han dokumenterade alltså sitt eget lagbrott live när han samtidigt som han körde sin Lamborghini twittrade att han var "Tipsy as fuck".

Ja, det är ju ingen hjärntrust vi beskådar på bilderna nedan direkt.





/Anna

Blue steel

Sofie hade lagt upp några bilder på Facebook som jag snor nu:


Gruppbild på taket.


Här är till och med lite fyrverkeri fångat på bild!


"Skogsrå by sea" verkar ha varit min signumlook under nyår.

/Anna

Happy New Year!

Första inlägget 2010!

Tack alla inblandade för en fantastisk trevlig nyårsafton igår! Maten var god, sällskapet trevligt och takplatsen under fyrverkerierna var helt perfekt! Tyvärr har jag inte så mycket bilder eftersom jag var så sjukt orutinerad att mitt batteri på kameran var urladdat. Men lägger upp det lilla jag har medan jag väntar på bilder från Sofie (vars kamera dessutom ger mycket mer smickrande bilder än min).

Nu ska jag ta en promenad och sedan försöka kurera min sjukdom som av någon konstig anledning inte blev bättre av att jag var ute till fem imorse.


Hot mama!


Vi med vår trognaste bloggläsare!


Wilton la in stöten på Olivia.


Wilton med sin moster aka "Skogsrå by the sea".


Wilton dricker nyårsjuice under övervakning av mamma.


Sanna och Helena på taket vid tolvslaget!


Jag och Sofie på taket vid tolvslaget!

/Anna

RSS 2.0