Kontrollmani?

Måste verkligen läsa boken "Let go - Bli fri från ditt kontrollbehov". Hittade denna sms-konversation mellan oss och förstår att jag behöver söka hjälp. Tonen jag använder är bara FÖR desperat.



/Anna


Sommarnatt

Sofie och jag var på Mosebacke häromkvällen. Väldigt majsigt tills vädret beslutade att slå om till ösregn. Den svenska sommaren - You just got to love it. Under kvällen blev det också än en gång uppenbart att jag behöver investera i en ögonbrynpenna.




/Anna


Lookalikes

Jag kan ju inte säga att jag inte håller med Sophie liiite grann...



/Anna

Goddess

Alltså finns det en vackrare människa än Beyoncé?! Kolla det här uppträdandet från häromdagen och förundras. Man försöker tänka att hon kanske inte ser lika perfekt ut på nära håll, men så minns jag när hon var på Oprah och Oprah berättade att hon hade varit tvungen att känna på Beyoncé innan sändning för att hon trodde att hennes perfekta hud var en kroppsstrumpa... Ingen som behöver känna på mig för att vara säker på det om man säger så.



/Anna


LOL!

Damn You Auto Correct! kan man skicka in sina pinsamma felskrivningar med Iphones stavningskontroll, vilken är minst sagt opålitlig. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit "Hopppas ni får kuk ikväll" istället för "Hoppas ni får kul ikväll" men har alltid lyckats rätta till det innan jag tryckt på skicka. Här kan man skratta åt dom som inte har varit lika tursamma.




/Anna


Good news!

Fick precis ett mail att ett till par skor är på väg nu! Hoppas att det stämmer!

/Anna

Whaaat?!

Gick in på Stureplan.se bara för att mötas av denna fruktansvärda bild. Vad sysslar Martin Björk med?! Är det någon form av medelålderskris som manifesterar sig i svart nagellack?



/Anna

FREAKY!!!

Som en liten disclaimer så här innan ni läser detta inlägg: Ja, jag vet att jag har too much time on my hands. Men jag är ledig den här veckan och det har varit dåligt väder, OKEJ?!

Anyways, tillbaka till ämnet för detta inlägg, nämligen mitt skeva ansikte. Jag har länge känt att mitt ansikte är jäkligt snett, ena ögat typ hänger, ögonbrynen sitter i olika höjd med mera. Mamma försökte förklara det med att min förlossning tog väldigt lång tid, och att jag kanske trycktes ihop under den och aldrig återställdes. Bättre det i alla fall än att jag har haft en mindra hjärnblödning utan att veta om det.

Jag gjorde därför precis ett litet paint-experiment, där jag tog ett foto på mig själv och sedan parade ihop två vänsterhalvor med varandra och två högerhalvor med varandra. Fattar ni? Jag vill alltså se hur mitt ansikte skulle se ut om det var helt symmetrisk, antingen som min högra ser ut eller som min vänstra.

Jag kom fram till att min vänstra sida defintivt är min mer maskulina sida! Varför ser jag så grov ut på den (det kan ju ha att göra med frisyren lite också eftersom det ser ut som att jag typ har tuppkam)? Och kolla ögonen, se hur olika de är på de olika ansiktena! Freaky!!! Det är ju uppenbart att det är vänsterhalvan som drar ner helhetsintrycket av mitt utseende!

Feel free att skicka över en egen ansiktsbild om ni vill att jag ska utföra samma experiment på er, så att ni också kan upptäcka vilken som är er fulaste sida!

Originalbilden:



Den lite glammigare högerhalvan:



Den mer butcha vänsterhalvan:



/Anna

Dålig stil Nelly.com!

Fan vilken besvikelse när vi beställer två likadana skor från Nelly.com och bara ett par kommer!!! Och får det här lama svaret kastat i ansiktet:

"Vi beklagar detta och hoppas att din vara kommer in igen. Gör den inte det så kommer du återbetalas inom 10 dagar."

Klart som fan att inte varan kommer in igen, den var ju på rea! Mitt enda hopp nu är att du provar dem och absolut inte kan ha dem, för då kommer det ju nästan att vara TUR att det bara kom ett par eftersom bara jag kan använda dem! Hoppas hoppas!!!

In other news så beställde jag den rosa väskan från ASOS igår. Yeah I bought it, that's how good I'm feeling...

/Anna


Rihanna???!!!

Hallå Rihanna spelar ju i Globen i november! Jag vill gå! Nån annan som känner likadant? Om inte, kolla klippet nedan och bli peppad!

Älskar förövrigt Kanyes röda metallic-brallor i slutet, hoppas han har dem på Way out west också.



/Anna

Önskelista

Om det är någon som spontant känner att de vill köpa presenter till mig (varför har jag ingen pojkvän???) så kan ni surfa in på Sophie by Sophies webbshop. ÄLSKAR Screw Bangle och Peace Bracelet, kostar 890 kronor styck.



/Anna

"President HUSSEIN OBAMA, that's how good I'm feeling"

Såg ett avsnitt av Saturday Night Live häromdagen med en jätterolig sketch med Barack Obama. Han ska hålla ett tal om invandring, men det hela spårar ur och förvandlas till en standup-show där han skryter och skämtar om att ha dödat Usama bin Ladin, samt röker på scen. Letade som en galning efter klippet för att kunna lägga upp här, men det finns ingenstans. Däremot finns hela avsnittet på Novamov, det är den första sketchen i programmet innan vinjetten. Klicka och kolla HÄR!



/Anna


Orange!

Idag köpte jag detta läppstift från MAC, Morange heter det. Älskar färgen men kommer inte riktigt överens med konsistensen ännu, känns som att det bara ligger som en hinna på läpparna och glider runt typ, får inte känslan av att det fäster. Men ska experimentera lite och se om jag vänjer mig.

Det går dock hem hos männen! När jag gick förbi Gröne Jägaren i eftermiddags ropade den medelålders dörrvakten "Vackra läppar... Underbara!". Och jag vill ändå anse att vakten på Gröne Jägaren åtminstone är bättre än en gäst på Gröne Jägaren (eller som mamma sa, "vakten måste ju i alla fall ha varit nykter").

Snabbt resultat på den skönhetsinvesteringen med andra ord!



/Anna

Glöm inte!

Här kommer en påminnelse till alla att checka The Real Housewives of Beverly Hills ikväll, ett helt fantastiskt avsnitt! Efter detta börjar säsongen spåra ur dock, jag körde ju ett litet TRHOBH-marathon häromnatten när jag väntade på min Ebay-auktion, så jag har sett alla avsnitt från början till slut. Det blir jättesorgligt i sista avsnittet, och jag grät under reunion-avsnitten, men vill inte avslöja vad som händer för er som inte har sett det!

Men som sagt, 21:00 ikväll på trean, tune in!



/Anna

Hjälp jag har ingen egen smak!!!

Snälla hjälp! Är denna väska snygg och rolig eller bara barnslig i min ålder? Har helt tappat koncepterna.

285 spänn kostar den, kommer jag använda den?!



/Anna


Shoppingtips!

Köpte de här två par shortsen idag på Bikbok, det var "2 för 99 kronor"-kampanj, värsta klippet! Det syns inte på bilden, men dom är blanka i tyget både två, jättefina. 99 kronor är nog det sista jag ska lägga på min sommargarderob, nu är det snart dags att fokusera på nästa säsong (vilket jag gjorde när jag köpte en päls igår, gäller att vara ute i god tid)!



/Anna

Jag vann!!!

Jag vann min första budgivning någonsin på Ebay!!! Wohoo!!! Köpte en päls för 400 spänn, helt sjukt! Lågsäsong för pälsar just nu antar jag... Ska dock inte ropa hej förrän den har lyckats ta sig till Sverige också, vi får se hur det går med det... Inte allt för mycket pengar i stöpet om det skulle köra sig, så då får jag väl se det som en relativt billig näthandel-läxa i så fall.

Nu ska jag SOVA!!! Äntligen...

/Anna

Spänningen är olidlig!

Jag har precis lagt mitt första bud någonsin på Ebay! Wish me luck! Är dock lite nervös då jag inte direkt fått konfirmerat att det har ordnat sig med leveransen av plagget om jag skulle gå och vinna budgivningen (då säljaren bara shippar till USA och min kära faster inte svarar på e-mail), så vi får väl se hur det här slutar... Så som sagt, wish me luck! Får hoppas på att jag ens håller mig vaken tills detta är över...

/Anna

Partey!!!

Idag var det fecke utan dess like! Ja, i alla fall nån timma innan the birthdayboy började grina. Anyways, några bilder hann jag ta!


Endast en tredjedel utav deltagarna var intresserad av mat.


Anledningen till att jag valde att hålla mig borta från chipsskålen...


Chipstävlingen var stenhård!


Även ett gammalt chipsätarproffs som Wes hade svårt att hänga med i svängarna!


Wes över inför nästa års dagisfoto.

/Anna

Don't forget me, I beg

Adele är ju het nu har jag förstått. Älskar hennes röst men har inte riktigt rådiggat någon av hennes singlar, "Rolling in the deep" är alldeles för skränig tycker jag (och nej, jag är inte 75 bast).

Lyssnade dock lite på hennes andra låtar på Spotify och älskar "Someone like you", sorglig text men fin på samma gång, och hennes röst är ju bara så fantastisk! Om man skulle ha någons röst så är det hennes.

Dessutom är hon sjukt fint sminkad under det här framträdandet, nån som har några handfasta tips på hur man får till en sådan där ögonmake?



/Anna

Angående väder-Tobbe

I know, I know, klippet på väder-Tobias nedan är plågsamt att se. Det är bara som en lång mardröm som man vill att han ska lyckas ta sig igenom. Och Kristin Kaspersens nedlåtande ton som att hon pratar med en sinnessvag treåring (no offense Wilton) gör ju inte saken bättre direkt.

Första veckan jag såg honom tänkte jag att det bara var nybörjarnerver, men nu har han väl vart i sändning ett par månader åtminstone? Varför blir han inte bättre? Varför?!

En av livets stora frågor.

/Anna

Is Richard Pryor still alive? If not, I'm sicker than him prior to him dying.

En gammal klassiker så här på kvällskvisten:



/Anna

Snygghetskanalen

Nu har jag en ny favorit på tv4, den nya metereologen Tobias! Jag kan till och med bortse från att han uppträder som en bortkommen sjundeklassare på en skolredovisning varje gång han ska presentera vädret, så snygg tycker jag att han är! Förstå min glädje när jag i jakt på en bild till detta inlägg hittade ett klipp med BÅDE honom och Anders Kraft! Vilken fullträff!

Tack och hej från snusktanten Anna!



/Anna

Mansdiskriminering

Någon har lämnat in en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen om att det är svårare för män att få hyra lägenhet än för kvinnor. En av fem bostadsannonser på Blocket är riktade enbart mot kvinnor och det anser anmälaren är diskriminerande. Jag uppfattar det bara som en ren självbevarelsedrift från uthyrarnas sida, så länge män står för 90% av alla brott som begås skulle jag nog också känna att statistiken var mer på min sida om jag hyrde ut min lägenhet till en tjej (och inte ville att något skulle hända med den).

Jag säger inte att detta är rätt, utan bara att detta är ännu en anledning till att jobba mot ett mer jämlikt samhälle där förväntningar på hur män "ska vara" och en förlegad mansroll inte fortsätter att bidra till våld och kriminalitet.

/Anna

Hett TV-tips

Kommer med detta tips redan nu så att alla kan skriva upp det i sina almanackor (kommer att påminna igen när det närmar sig)! På måndag visas avsnittet "The dinner party from hell" av The Real Housewives of Beverly Hills, mycket underhållande avsnitt! Camille bjuder in till middag och allt går way out of hand.

Påminner som sagt igen framåt söndag!









/Anna

And there's one thing you should know nobody loves you like I do

Den här är så söt tycker jag! Hoppas att dom är ett par på riktigt, nån som vet?



/Anna

Färgglatt

Såg en tjej häromdagen med ljusrosa toppar på håret och tyckte att det var så fint, och nu ser jag på Lauren Conrads nya skönhetsblogg The Beauty Department att hon har färgat sina toppar i olika färger med en batikeffekt! Så himla fint, är seriöst sugen på att skaffa likadant! Hur permanent tror ni att det är? Här på instruktionerna steg för steg verkar det som att man måste bleka topparna först innan man lägger på färg.

Men är det verkligen en look jag skulle kunna pull off? VÄLDIGT tveksamt.

Update: Eftersom jag redan har ljust hår kanske jag skulle kunna experimentera med något sånt här som bara är att tvätta ur? Nån som är på? Wes?



/Anna

Intervention på G?

Har ni läst Micahs blogg? Om man undrar var Kissies föräldrar är någonstans så är frågan ännu mer brinnande i det här fallet. Tjejen började blogga som fjortonåring och gravid, nu har hon en bebis och är femton, samtidigt som hon berättar öppet på bloggen om sitt inte alltför idylliska liv som småbarnsmamma. Häromdagen besökte hon akutmottagningen för våldtagna kvinnor, visar upp blåslagna ben efter ett rån, har precis fått diagnoserna autism, asbergers, depression och eventuellt bipolär, och toppar det hela med lite baby-daddy-drama.

Jag hoppas verkligen för Micahs skull att hon har stöd hemifrån som inte syns i bloggen, för både hennes och dotterns skull.

/Anna

Superman

Kommer du Ewa ihåg att jag letade som en galning efter en låt jag hört som hette Superman som jag trodde var typ Usher eller annan valfri same shit different name-artist? Nu har jag ÄNTLIGEN fått reda på vem som ligger bakom den, och det är en svensk kille som heter Niklas von Arnold. Lite otippat.

Superman finns inte på Youtube, men däremot på Spotify om ni söker på Niklas von Arnold. Lyssna typ 50 sekunder in i låten till refrängen och säg att jag INTE är helt hjärndöd som trodde att det var nån random amerikansk r'n'b-snubbe?!

/Anna

Ord egentligen överflödiga

Man blir så trött på gubbs som Ulf Brunnberg. Han tycker nu att det borde finnas en manskanal på tv så att man ska slippa "ta del av all feminism som vräks ut av diverse media". Utöver att det är en stenåldersidé att de typer av  intresseområden som Uffe räknar upp skulle styras av könet så är det ju ganska lätt för honom att kanske byta kanal när det kommer något han inte gillar.

Typer av saker som män är intresserade av att kolla på enligt Ulf:

Boxning
kampsport
motorsport
vetenskapsprogram
historieprogram
racing
båt
bilar
motorcyklar

Typer av saker som kvinnor är intresserade av att kolla på enligt Ulf:

Inredning
recept
tips om samlevnad

Jag vet inte i vilken värld Ulf lever där det inte finns kvinnor om är intresserade av historia, men det måste vara en jävligt avlägsen plats.

/Anna


Sunset

Igår när jag gick hem vid tio-tiden var himlen helt guldrosa! Såg ni det också? Det var ett jättekonstigt ljus, det var ganska mörkt men ändå jättestark sol. Försökte föreviga det hela, men det gjorde sig inte lika väl genom en Iphone som i verkligeheten.


My street.

/Anna

Adrienne och Paul!!!

Älskar Real Housewives of Beverly Hills och ÄLSKAR Adrienne och Paul! Är det skumt att tycka att deras äktenskap verkar vara som en dröm? De är helt fantastiska tillsammans! Såg ni avsnittet igår då Adrienne fick en schäfer av Paul i bröllopsdagspresent?

Annars är Lisa min stora favorit, vill också vara så där glammig när jag är femtio plus (och ha en sån söt man och hund). Så snygg!

Update: Upptäckte när jag googlade att Lisa har en helt fantastisk websida med en massa bilder på henne och hennes hund!





/Anna

Chillar

Har det faktiskt oväntat trevligt på jobbet så här i semestertider! Lugnt och skönt, har tid att städa och fixa! Dessutom har jag tid att njuta av en frukttallrik så här på förmiddagen. Kommer vara utvilad lagom till att min semester börjar igen om två veckor.



/Anna

I'm so psyched!!!

Är det nån annan som är taggad på den nya säsongen av Jersey Shore som utspelar sig i Italien?! Den har premiär i USA den 4:e augusti, och en första promotionbild har släppts. Tydligen lämnar Vinny programmet under säsongen efter en fight med en annan av deltagarna. Vem kan det vara?!



/Anna

Hej elevråd

Någon som behöver ett gott skratt eller behöver fördriva lite tid (jag tänker främst på våra två höggravida läsare, ni vet vilka ni är)? Checka Anton Abeles nya webbshow "Kostymfritt"! Stor (ofrivillig) komik!

Ledsen Anton, men om jag sedan innan ansåg att du var olämplig som riksdagsledamot måste jag anse dig ÄNNU mer olämplig som programledare. Det här är verkligen riktigt dåligt och jag skäms varje sekund när jag ser det, dels åt Antons vägnar men även för gästerna som ska försöka bibehålla någon form av värdighet i detta programfomat. Ljudet är sjukt dåligt, vi skymtar ett arbetskök som backdrop och Anton är konstant pubertetsröd om kinderna.

Elevrådet i nian ringde, det vill ha sin retorik och oförmåga att tala inför publik utan att läsa innantill tillbaka!



/Anna

Örebronx

Hemkommen efter några dagar spenderade i världsmetropolen Örebro, som inte bara bjöd på fantastiskt väder utan även en fantastisk konstutställning över hela stan. Uppskattad av både stora och små som synes under följande bildkavalkad:


Vi gick ut hårt med Kung Fu-panda-masker redan på tåget på väg dit. Väldigt skräckinjagande.


Planet i ån var en av de största succéerna under resan. Wes buttra uppsyn beror endast på att han är så tagen av stundens allvar.


En bil full med sten skulle bestigas...


...Det blev svårare än väntat att få till det...


...Men när bilden äntligen satt var det värt allt hårt arbete!


En komplett andfamilj dök upp i stadsparken (plus kråkbodyguards) och Wes matade för glatta livet. Ända tills det var dags att dra in i en buske och bajsa (Oh yes, det hände igen).


En stor kanin låg på huvudet mitt på Järntorget, både Wes och jag poserade glatt! Han i nyktert tillstånd dagtid...


...och jag med ett par Strawberry Daiquiris under bältet nattetid.


Övrig tid spenderades till stor del med att mormor eller moster försökte kräva till sig gos och Wes vägrade ställa upp.

/Anna

Lågbudget

Angående kommentarerna på Gavin-videon nedan så är det verkligen sjukt hur lik han är Jockiboi 27 sekunder in i klippet!!! Kan inte fatta att jag missade det och är glad att DJ Lillan uppmärkasammande detta! Håller även med vår kusin om att dt känns som en video med extremt låg budget, vilket tar mig osökt vidare till ämnet för detta inlägg: Videon till Beyoncés nya singel "Best thing I never had".

Inte lika kräkframkallande som Gavins video så klart, men ändå ett stort frågetecken. Brände de alla pengar på videon till "Run the world" eller vad är dealen? Allt känns så jävla B, ljuset och sminket är ju fint men man får känslan att de dragit ned på resurserna för allt annat som gör en videon bra, typ regi, koreografi, story, miljöer, statister, kläder, klippning... Man fattar inte att det är BEYONCÉ som gör en så risig video liksom. Och vad är grejen med alla dåliga moves? Typ fingerrörelsen 01:18 in. Så 90-tal.

Men jag gillar låten, så precis som under Gavin-inlägget rekommenderas lyssning via Spotify snarare än Youtube.



/Anna

Not over you

Har ni hört Gavin DeGraws nya låt? Jag gillar ju honom, och den här låten låter som han brukar, så ja jag gillar den. Är väldigt besviken på videon dock så jag rekommenderar alla att lyssnar på den på Spotify istället. Två saker som jag inte kan sluta tänka på när jag ser videon och som därför tar bort fokus från låten:

- Har Gavin åldrats tio år och lagt på sig tio kilo sen förra videon?
- Varför har de castat en tjej som ser ut som en fjortonårig modebloggerska i rollen som hans ex? Peddo-vibbar.




/Anna


Sommaräng

Nu börjar det ta sig på min balkong! Är orolig för att blommorna ska säcka ihop totalt när jag är bortrest i nästa vecka och inte kan vattna dem typ två gånger per dag, men har nu lejt pappa för vattningsuppdraget. Ser ni de fina färgerna på blommorna närmast kameran?!



/Anna

I fontänen

Häromdagen badade Wes i fontänen på torget, lite trashigt kanske men nöden har ingen lag när det är över trettio grader. En av hans bilar gled ned i mitten av fontänen dessutom, så att jag var tvungen att genomföra en förnedrande räddningsaktion for everyone to see på torget. Fick låna en gammal flaggstång av en tant att ro in bilen med (oklart varför man har med sig en sån för en dag på stan men ändå). Jag kände mig som en superhjälte-moster när jag kunde hala in bilen till säker mark igen!



/Anna

Råkopia

Hallå Karin, smyckes- och pysselguden! Jag älskar dessa armband från Proenza Schouler som bland annat Columbine har, men dom är lite väl pricey... Såg sedan när jag googlade runt att det är en massa bloggare som tydligen gör sådana själva, och det ser ju inte så svårt ut? Nu är min fråga till dig var du tror att man kan köpa råmaterialet till detta? Har du sett några sådana där repaktiga band i någon butik när du har köpt pysselmaterial? Och så behöver man väl ett sånt där spänne också? Tror du, med ditt tränade öga, att detta är något jag skulle kunna hantera?

Och kan vi ses omgående på tal om något helt annat?!

Bilden nedan är lånad från bloggen Missmatch och Byjowithlove som verkar göra fina armband på löpande band!





/Anna

Class, class, class!

Kollade in på Kissies blogg idag. Blev som vanligt chockad över hennes look, men slogs också av att hon nu ska försöka verka vara lite elegant. Typ "Jag är inte bara en fjortisbrud, jag har eleganthet i mitt liv också" (Hey, hon datade ju faktiskt Bobby från Mammas pojkar för inte så länge sedan). Typ äter skaldjursplatå på Sturehof... Det blir så pinsamt när det är uppenbart att det är det mest lyxiga hon kan tänka sig. Det är något så extremt nyrik ryss-aktigt över henne, är det inte?!

Samma sak när det kommer till hennes prat om resan till Bålsta hon ska göra i vecka 28, som jag misstänker egentligen innebär en resa till Båstad? För om det verkligen är en resa till Bålsta det rör sig om, vars tågstation jag passerade på väg till Västerås igår, är det i mitt tycke inte speciellt mycket att skryta om.



Hett resmål enligt Kissie?

/Anna

RSS 2.0