Jag - en manlig skådespelare

Nä, nu får Careerbuilder.se ta och ge sig. Är medlem hos dom och får därför utskick med lediga jobb som 1.) Jag kan tänkas passa till, 2.) Jag "kanske normalt inte skulle ha sökt". Några av dessa jobb i kategori två var denna vecka:

- Pensionärer och män mellan 40-50 sökes till reklamfilm
- Män till norsk film
- Manlig skådespelare 45 plus till svensk långfilm

Nej, tacka fan för att jag "normalt" inte skulle söka dessa tjänster (syftar inte bara på att jag inte någonstans har några skådespelarambitioner). Varför, herregud varför, spenderade jag tid på att fylla i världen längsta formulär på deras sida med personuppgifter och meriter, när det ändå verkar vara en överrmäktig uppgift för dem att genom sin databas ta reda på så pass basala uppgifter som mitt kön och min ålder?

/Anna


Hej, mitt namn är Eva Braun

Hey Eva Braun, författare och journalist på Året Runt, någonsin funderat på ett namnbyte?



/Anna

Shawty what yo name is..

Beyoncé kan ju inte misslyckas.
Jag älskar den här låten, men jag är inte säker på om Lady gagas insats tillförde särskilt mycket. Vad jag däremot är säker på att det inte är så smickrande för någon av dem att stå bredvid varandra sådär. Bejonsej ser ut som en big-boned-amazonkvinna bredvid lilla spetan Lady gaga, och Lady gagas hela utseende blir inte direkt till sin fördel när man jämför med sinnesutvidgande vackra B.
Är det sådär jag ser ut när jag står bredvid Lilla Anna? Alltså, inte som en big-boned-amazonkvinna såklart, utan sinnesutvidgande vacker. ( Höhöhö)

En sak till. Jag älskar Bettie Page-frippan och färgglada tishan i slutet. Så vill jag se ut!



/ Ewa

Jag skrattar

Idag på jobbet var det ett sött äldre gubb- och tantpar som kom in i butiken och skulle handla nåt adventspynt av något slag. När jag skulle ta betalt vid kassan har vi ju en betalgrej som man sätter in chipet på kortet i, och tanten blev lite nervös och sa "Jag har chip!" varpå hennes man väste "Chippendale..." med hes och förföriskt röst. Inte på ett vidrigt sätt alltså utan på ett roligt. Det gjorde typ min dag.

/Anna

I natt vill jag ligga med...

Jag tycker att det har varit lite mycket manshat på bloggen på senaste tiden, så jag tänkte införa en ny, lite lätt sexistisk kategori här på bloggen; "I natt vill jag ligga med".
Först ut är den forna H&M-modellen Daniel Pimentel!



Ja, den här nya kategorin är enbart för att göra mamma upprörd.

/ Ewa

Lemlästad?

Jag och Wilton fick vaccin mot svininfluensan igår. Och hur löjligt det än låter så känner jag mig lite lättad nu, jag har nog gått runt och varit lite omedvetet orolig för att bli sjuk/att Wes ska bli sjuk. Jag skyller allt på tidningshetsen.
Men. Jag har så otroligt ont armen nu, jag kunde inte sova inatt, för varje gång jag rörde mig gjorde det ont. I morse kunde jag inte ens sätta upp håret, för jag kunde inte lyfta den. Ska det vara såhär? Är det någon som vet?
Kommer armen ramla av? Kommer det snart stå på löpsedlarna "Kvinna tappade armen av vaccinet". Hjälp!

/ Ewa

Mammas pojkar-bloggen

Vi kanske kan göra detta till en kombinerad EMD/Mammas pojkar-blogg? Inte?

Shit, kvällens avsnitt var fan priceless! Jag skojar inte ens när jag jag säger att jag kommer bli ledsen när det här programmet slutar. Det är den enda serien jag följer just nu och den gör mig aldrig besviken! Jag måste börja ha ett anteckningsblock med mig framför tv:n, det finns så mycket att diskutera efteråt att man glömmer hälften! Några highlights från ikväll:

- Tim's nya intellektuella glasögonlook
- Bobbys hetsiga humör mot sin mamma
- Naimas fejkade tårar när Bobby väljer Jane
- Bobbys sätt att uttala "Jane"
- Janes kickershot mot Julia
- Gerds never ending lobby-kampanj för Martina
- Att Christian beskriver alla småtjejer som mogna för sin ålder när motsatsen är uppenbar
- Tims "Tim"-tatuering
- Att Susanne alltid är lite småfull



/Anna

EMD-bloggen

OMG!!! Har ni sett den nya ICA-reklamen med EMD??? Och ja, detta är snart en fullfjädrad EMD-blogg. Kolla Dannys inlevelse när han säger "den säljer som smör"! Fy fan, det här har verkligen gjort min juluppladdning, nu måste jag köpa skivan.



/Anna

Tre gubbar, tre gubbar...

Jag har från och med idag bestämt mig för att byta inställning till livet. Det har varit lite höstdepp innan. Men nu börjar julmyset!
Jag kan inte gå in i en affär utan att köpa nåt julrelaterat (ja, ok, ibland blir det bara en påse julskum. Men ändå.) Och idag köpte jag massa blommor och en adventsstake, och pepparkakshus-delar!
Jag och Lilla Anna och Mikael satte igång med husbyggandet med liv och lust, Mikael fick mest vara barnvakt, eftersom vi kvinnor var så bossiga.

Det visade sig också att våra föräldrar har gjort ett bra jobb med att skrämma oss för det smälta sockret, eftersom vi alla tre hade överdriven respekt för det, och upprepade ofta; "Kom ihåg att sockret blir sjuukt varmt"
Anna och jag blev så inne i pyntandet att Anna vid ett tillfälle sa " Wilton kunde lika gärna vara död för mig nu, så inne är jag i det här" när Wilton härjade lite. Det säger lite om engagemanget.

Trots det blev huset... fult.
Men jag räknar med om sisådär tio år, när barnet börjar bry sig om utseendet på huset, då har vi hunnit öva upp oss!



Här hade vi fortfarande hopp om att vi skulle kunna pynta huset fint...


Mikael och Wilton vid det farliga sockret.







/ Ewa


Copy-Paste

Har ni hängt med i dramat kring Demi Moores W-omslag? Där tidningen fick en massa kritik för att bilden är för hårt retuscherad, medan Demi slagit tillbaka och sagt att bilden är helt orörd. Nu går det rykten om att det inte är Demis kropp överhuvudtaget, utan att AD:n helt enkelt klippt in Demis huvud på Balmain-modellen Anja Rubiks kropp. Känns lite väl om det stämmer. Skulle inte bli så glad om jag var Demi, det är ju inte direkt så att hennes riktiga kropp är fy skam om man säger så.



/Anna

Dogs in Vogue

På tal om hundkategorin (Ja, den är ganska flitigt använd av mig i alla fall?) så vill jag ha den nya boken "Dogs in Vogue" som i bilder sammanfattar hundarnas historia i modetidningen Vogue. Så himla gulligt! Över 250 hundbilder, vad kan bli bättre?! En ljudboksversion där EMD gör rösterna kanske...



/Anna

Two psychos

Hörde ett rykte om att du och Wes, aka Den Lille Smittbäraren, ska komma hit på fredag. Oh Yes! Om ingen av er bär på någon sjukdom tror jag att det är en bra idé om mamma och jag avbryts i vårat urspårande av någon utomstående. Lämnade precis en givande diskussion i vardagsrummet kring vad som skulle hända om någon av oss dog, vilket innefattade en omfattande handlingsplan för hur jag skulle gå tillväga om jag skulle behöva bli vårnadshavare för Wilton plus ett konstaterande från mammas sida att det "inte vore så konstigt" om jag hittade henne död i sängen en morgon.

Du förstår ju att vi inte är bra för varandra.

Här ligger dessutom denna gröna lilla partyväska och väntar på dig när du kommer, samma som Nöjesguiden-Camilla hade i fredags. Så jävla hett alltså!!!



/Anna

Old fart

Jag har verkligen tappat shopping-stinget.
Idag åkte jag och Wes till Farsta för att köpa vinterskor till mig. Både jag och Wilton var spända och förväntansfulla inför de heta stövlar som mamma i fortsättningen skulle ha på fötterna. På vägen dit fantiserade jag om hur snygg och elegant jag skulle bli i dem, och hur alla mina gamla malätna trasor till kläder liksom skulle få nytt liv när jag kombinerade dem med de nya stövlarna.
Så fanns dem inte kvar.
Jag ville gråta. Jag ville skrika, och eventuellt sparka på någon som jobbade i butiken.
Men det gjorde jag såklart inte. Jag gick till BR leksaker och köpte tre bilar till Wilton, och sen köpte jag några hyacinter på torget.

/ Ewa

Discodaggar

Äntligen kom dagen då jag fick se Discodaggarna!
Jag har tjatat och tjatat i många månader nu på att få se den, men en viss filmfascist har alltid varit en käpp i mitt kvalitets-film-hjul. Men nu!

Jag och Lilla Anna kände oss fortfarande lite sjuka och svaga igår, så vi ville se nåt lättsmält, och vi tänkte att Wilton kanske också skulle uppskatta den...Men nej.  Under filmen kom han upprepade gånger med sina Teletubbiesfilmer och försökte byta, men vi ignorerade barnet.
Och här kommer det bästa med hela filmen...E.M.D gör daggarnas röster!!! Det du Anna.. är du avis?

Om jag formulerar mig konstigt nu så skyller jag helt på sjukdomen och att jag håller på med min hemtenta ( Tar bara en meningsfull bloggpaus..) och känner att min hjärna sakta förvandlas till mögel. Eller nåt liknande äckligt grötigt.

Anyways, den är en must-see!
Eller?
Nej.



/ Ewa

My precious...

Fick nyligen reda på att en av mina nya kollegor äger en kanintax.

Hur, herregud hur, ska jag lägga fram att jag vill vara hundvakt i ett så tidigt skede som detta utan att verka psycho/stalkig?

P.S. Jag uppskattar btw något oerhört att vi har en kategori här på bloggen döpt till "hundar".



/Anna

Den bästa helgen i våra liv

I helgen åkte jag, Lilla Anna, Hannes och Aksel till uppsala för att ha en festlig kväll med Helena.
Jag och Anna hade laddat och laddat. Vi sa att det skulle bli den bästa kvällen i våra liv.
Till en början gick allt bra, vi var förväntansfulla och glada när vi åkte, och var alla pigga och friska.
Och det var verkligen en lyckad kväll, Aksel lagade jättegod mat och sen var vi på nån glöggfest och spelade singstar, sedan begav vi oss till det där stället som heter...saluhallarna? 
Det var lite suspekt folk där ( Bla ett gäng muminrövar som ville att jag och Helena skulle klämma på deras lår för att avgöra vem som hade mest muskler) men vi hade jättekul. Trots att jag och Hannes ville gå hem vid två, och övertalade alla andra att också gå, och Helena blev lite besviken. Hon har blivit så ungdomlig sen hon flyttade till uppsala!

Det var när vi kom hem helvetet brakade loss. Exakt vid samma ögonblick hände det mig och Anna.
Vinterkräksjukan.
Först skämdes jag i det tysta, jag hade ju ändå druckit lite, men jag tyckte det var konstigt, för full var jag verkligen inte. Men efter ett tag hörde jag ett väsande från Anna; " Har du också kräkts..?"
Natten var en nära-döden-upplevelse. Jag är så tacksam att jag och Anna hade varandra i lidandet.
Vi sattes i karantän i Helenas rum, och ingen vågade gå i närheten.
Anna lyckades genom agressivt beteende och hot få sin pappa Svempas att hämta oss med bil. Det räddade mitt liv kan jag säga.
Efteråt enades vi om att det var synd om hennes föräldrar som fått ett barn som henne.


Ja. Detta var sannerligen den bästa helgen i mitt liv.


/ Ewa


New shoes

Nu i helgen har jag varit i V, och jag passade på att köpa ett par skor på Din Sko. Syftet var att hitta ett par högklackade skor att kunna ha både till vardags och kanske om man  skulle (vid ett ytterst sällsynt tillfälle) gå ut och festa. Och att de skulle passa till både typ leggings och kjol med strumpbyxor. Skorna det blev är de på översta bilden. Dom jag egentligen ville ha är de på understa, men de gick verkligen inte ihop med mina fötter. Alltså det var som ett skämt, jag kunde knappt stå upprätt i dom i affären, let alone gå i dem. Skitkontstiga var dom, och jag försökte verkligen ska ni veta.

Jag blir fortfarande lite ledsen när jag ser dom nu, jag tycker dom är så himla snygga. Men jag måste snap out of it, för det finns verkligen ingen möjlighet att jag skulle kunna använda dom om jag inte gör en fottranplantation.

Nu är min fråga: Är de översta som jag faktiskt köpte fula? Alltså dom är så himla sköna att gå i, fyller syftet vad jag letade efter, plus att de inte var dyra. Men jag är inte hundra på looken. Äsch, ingen kommer hinna svara på detta innan jag måste inviga dem imorgon bitti ändå.


Dom jag köpte...


The ones that got away...

/Anna

Så jävla bra tv!

Jag utgår från att ni alla kollade "Mammas pojkar" igår? Alltså jag hoppas verkligen att tv4 gett Bobby ett bättre kontrakt än de andra två killarna, han GÖR verkligen det här programmet! Dramaturgin i gårdagens avsnitt var ju helt fantastisk! Tuffa invandrarkillen Bobby går på en romantisk date med fina överklassflickan, men kan ändå inte släppa tankarna på sin äkta kärlek, svärmorsmardrömmen och tillilka silikonbruttan Jane. I skydd av mörkret möts de på en förbjuden träff i trädgården, medan fina överklassflickan ligger och sover i huset ovanför.

Det är som typ Vinterviken 2.0! Fast där var det kanske ingen silikonbrutta involverad överhuvudtaget? Det var ett tag sen jag såg den... Anyways, avsnittet innehöll även ett obligatoriskt bråk mellan Bobby och hans mamma. Bobby levererar alltid!


Bild från Expressen.

/Anna

 


Mark the date

Vem hänger med?! I'm going...

http://whatsupsthlm.se/shopping/day-birger-et-mikkelsen-utforsaljning/3233/

 

/Anna


Och lite till...

Om ni har lite tid över nu när vi ändå är inne på politik kan ni läsa det här roliga inlägget på BrittonBritton's blogg angående Göran Hägglunds "verklighetens folk". Inte helt aktuellt kanske, men fortfarande roligt skrivet.


Göran goes Sarah Palin.

/Anna

Vad är problemet?

Okej, har ni läst om bloggerskan Mogi som på uppdrag av Aftonbladet ska testa på att "leva som en arbetslös" under två veckor? Antingen är det här någon jävla moderatpropaganda eller så har nån tänkt jäkligt fel när det här "experimentet" drogs igång. Eftersom det ändå är det gamla hederliga sosse-Aftonbladet vi pratar om gissar jag på det senare, antingen har killen bakom artikeln blivit förvirrad eller så är det Mogi som har missuppfattat sitt uppdrag.

Grejen är nämligen (för er som inte känner till Mogi) att den här bloggerskan vanligtvis har en väldigt kostsam livsstil. Hon shoppar dyra kläder för typ tio tusen i veckan, åker på resor, går på dyra resturanger osv. Dessutom är hon tjugo, bor hemma hos sina föräldrar i en villa i Bromma och har aldrig haft ett annat jobb än sin blogg. Väldigt verklighetsfrånvänd med andra ord.

Nu har Aftonbladet "räknat ut" att en tjej som är lika gammal som Mogi och blir arbetslös har 3770 kronor att leva på under två veckor, EFTER att hyra och två mål mat om dagen är betalt. Mogis extremt tuffa uppdrag är alltså att leva på 3770 kronor under två veckor, och varken ha fasta utgifter eller behöva spendera pengar på frukost eller middag. Vad ska dessa pengar i så fall gå till? Typ shopping och nöjen? I så fall skulle jag jubla om jag hade 3770 kronor på två veckor till sånt. Det skulle typ vara high life för mig. Och för de flesta i vår ålder som faktiskt HAR jobb.

Som sagt, någon i det här sammanhanget måste ha fattat fel, för det här är ju bara som ett stort hån mot alla som har dåligt med pengar, arbetslösa eller ej. Jag har fan aldrig haft nästan 8000 i månaden efter hyra, räkningar och mat. Hur skulle det ha gått till?

Den tillhörande intervjun på Aftonbladet med Mogi strör ju ytterligare salt i såren för alla som kämpar med ekonomin till vardags, under åratal.

Hur kommer det att påverka din tillvaro att leva på a-kassa?

Jag är ju van vid att kunna spendera betydligt mer pengar, så jag tror att det kommer att bli tufft, men jag gillar utmaningar.

Vad kommer du att dra in på?– Jag kommer att fortsätta att shoppa, men ska försöka att hitta billigare alternativ än jag är van vid. Det ska nog gå bra om jag inte råkar göra något impulsköp de första dagarna.

Tror du att du själv kommer att bli arbetslös någon gång i livet?– Man vet ju aldrig vad som väntar en, men nej, jag tror nog att jag ska kunna hålla fötterna innanför arbetsmarknaden.


Alltså, jag tror att Mogi menar väl, men hennes sätt att uttrycka sig tyder starkt på att hon har NOLL insikt om vad det är hon pratar om. Tror inte många arbetslösa ser sin situation som en kul utmaning eller kan fortsätta shoppa. Att hon dessutom tror att hon ska "kunna hålla fötterna innanför arbetsmarknaden" låter som att hon tar otroligt lätt på arbetslösheten som faktiskt kan drabba vem som helst. Det låter som att om man bara försöker lite så går det bra. Men om man är tjugo och tror att blogga om vad man köpt för kläder i veckan är ett riktigt jobb så kanske man tror att det är så det funkar.


Hoppas att Aftonbladet rättar detta och upplyser Mogi om de verkliga villkoren, för jag tror att de flesta fattar att verkligheten inte ser ut så här.


P.S. Ursäkta novellen men sånt här gör mig så jävla upprörd.


/Anna

 

 

 

 


Hjälmfrisyr

Först av allt: Ska Ballerina sluta blogga? Why?

Nu till nåt annat. Min kroniska trötthet. Är det ett tecken på svinis? Eller bara ett tecken på att jag arbetar hårt på mitt nästan-jobb? Mitt mål är i alla fall att gå och lägga mig innan tio ikväll, vilket innebär ca 15 minuter till av typ surfande på internet. Givande.

Igår såg jag i alla fall "The september issue" innan jag däckade. Kul film om man är intresserad av branschen, annars kanske lite väl smal. Men jag är jäkligt fascinerad av Anna Wintours frilla! Hur kan det se exakt likadan ut jämt? Helt övernaturligt!

För er som undrar så gick min presentation på trendmötet på jobbet idag bra! Jag pratade om modeapplikationer för Iphones! Folk verkade i alla fall intresserade, även om de kanske bara låtsades för att göra mig glad.


Anna Wintour och hennes frilla.

/Anna

Kul

Jag upptäckte just att en halv salt pinne som legat i blöt ett tag ser precis ut som ett avhugget lillfinger.
Prova själva!

/ Ewa

Sunkmamma

Wilton älskar sin Telletubbies-film över allt annat.
Innan man får barn så har man så mycket ambitioner, jag skulle alltid laga egen, helst ekologisk mat år Wilton, inte låta honom äta nåt onyttigt förrän han började skolan, inte låta honom titta på tv förrän han var två år, vårda mitt språk i hans närvaro o.s.v..
Allt detta har spårat ur toltalt, burkmat har det blivit mycket (och blir fortfarande ibland), just nu springer han omkring med en salt pinne i munnen, barnkanalen är min bästa vän på morgonen och jag svär fortfarande som en borstbindare.
Vissa dagar går jag runt med en klump i magen av dåligt samvete, och känner mig som den sämsta mamman på jorden. Men oftast försöker jag att inte vara så hård mot mig själv. Som ensamstående mamma med en intensiv unge så gör man så gott man kan för att hinna med allt varje dag. Så lite tv-tittande kanske inte skadar?
Men gick jag över gränsen när jag köpte en ny film till Wes?




/ Ewa

Bakom mina solglasögon

Vi rensade lite på jobbet idag och skulle slänga ett gäng solglasögon. Dom flesta var asfula och förtjänade att hamna i papperskorgen, men när jag såg dom här tänkte jag på Ewa/Karin och tog hem dom. Inte rätt säsong men ändå... Om ingen vill ha så slänger jag dom i vilket fall som helst!



/Anna


Finally!

Nu ska jag äntligen se den här filmen som jag har längtat så efter att se! Fick låna den av en tjej på jobbet idag, eftersom den tydligen redan slutat att gå på bio. Hur länge gick den, typ två veckor? Anyways, nu ska jag i alla fall få se den, men måste försöka hinna se den snarast eftersom det blev värsta hetsen på kontoret efter att jag fått låna den och nu är det värsta kön...



/Anna

Dagens skrattfest

Jag och Wilton har ganska mycket dötid innan dagis och skola idag, så jag satt i godan ro och tittade på Mtv, när den här videon kom. Det är hon Linda sundblad, om nån minns henne? För det första reagerade jag på att videon var väldigt dålig, den ska nog vara lite kul och ironiskt, men jag vet inte om hon lyckades.
Nu till skrattfesten: Kolla den nakna killen i slutet av videon. Det är min forna bästis gamla flamma, (och Hammarbyspelaren) José!
Hahahaha why? Vad tycker hans lagkamrater om denna insats tro?



/ Ewa

Säker i sin manlighet?

Glitter på killar är så hett! Wilton är helt rätt med sin glitter-traktor-tröja! Jag tror att alla andra pojkar på dagis kommer bli avis idag.



För övrigt drömde jag sjuka drömmar som vanligt. I natt var det ett riktigt trauma.
Jag drömde att Wiltons pappa och Långa farbrorn blev bästisar och flyttade ihop. Hjälp! Det var väl ändå ingen sanndröm?

/ Ewa

Jojo-bantning

Lily Allen måste gå upp och ner ganska mycket i vikt? Hon brukar väl vara lite kurvig så där, men i det här klippet är hon ju jättesmal, är hon inte? Söt är hon jämt i alla fall.



/Anna

Bitch please

Ni bara måste kolla in detta fullkomligt bisarra inlägg på Sofi Fahrmans blogg. Okej, vi vet att hon är singel nu, men måste hon verkligen lägga ut ett klipp på sig själv där hon kör poledancing?

Fast det är nog jävligt bra träning.



/Anna

Mitt lilla rum!

Först och främst: Bra uppdatering idag Ewa! Fortsätt så! Jobba jobba jooobba!

Tog lite smygbilder på mitt extremt läckra egna rum på jobbet idag (försöker låtsas som att dom inte alls typ rensat ut ett skräprum för att jag ska ha nånstans att jobba). Första bilden föreställer kaoset på mitt bord. Hela Gants höst och cruisekollektioner skulle skickas tillbaka idag och det uppdraget låg, både bildligt och bokstavligt talat, på mitt bord. Bild nummer två föreställer mitt lilla skrivbord, med en bild av en skrevande man på väggen ovanför. Påklädd förvisso, men ändå. Ska byta ut den när jag blir lite varm i kläderna.

Idag hade vi ett trendmöte som alla skulle vara med på, och alla skulle hålla varsitt litet framförande om något nytt och happening man tyckte att de andra kunde inspireras av. Nästa vecka ska jag också delta och hålla mitt egna lilla tal! Jag känner att pressen är på, måste ju berätta om nåt intressant, inte komma med nåt som alla redan känner till... Är redan nervös, men förökte låta glad och självsäker när de frågade om jag ville bidra. Fake it 'til you make it eller vad säger man? Get rich or die tryin' kanske?





/Anna




Red Hot

I´m back! Åh vad nöjd jag känner mig med att vara rödhårig igen, jag har saknat det.
Efter önskemål från Anna lägger jag upp en bild, som vanligt väldigt misslyckad, i ett försök att få med hår men inte ansikte.

Lägg gärna märke till risigheten och hockeyfrillan.

/ Ewa


Nu händer det!!!

Nu färgar jag håret rött igen, jag bara gört!
Kommer jag ångra mig? There is no turning back!

/ Ewa

Christ already!

Det verkar inte som att det sker så mycket med bilderna från den vilda festen i helgen, så jag tar saken i egna händer!
Den här bilden lurade jag till mig från Karin igår, Karin är Bubbles och mamma är Edina... de är så heta!
Tyvärr är ju mammas "utklädnad" något jag skulle sätta på mig till vardags...



/ Ewa

Oj vad jag älskar.

Konstigt hur kärlek funkar.
Trots att jag blir väckt varje natt vid fyratiden, och sen inte får sova ordentligt tills det är dags för frukost, så känner jag en sån oändligt stark kärlek när min lilla skrutt står i sängen med kaninen hårt pressat mot brösten och vill bli upplyft av mamma. När han väl får komma upp bredvid mig, så borrar han in ena handen i mitt hår, tar tag i min hand med andra, och ligger näranära med sin napp i mitt ansikte så jag känner hur han andas, hans vällingandedräkt. Hur trött jag än är, och hur skönt det än vore att bara en natt få sova själv utan en unge i fejjan, så gör det nästan lite ont i mig av all kärlek när han sover nära mig. Hans små spända tjockiskinder som är alldeles sovrosiga. Det tufsiga sovhåret. Hans små mjuka fötter som sparkar mig i magen.

Kärlek.



Lite random komiska bilder jag hittade...


Trubbel i paradiset

Kom precis hem från ett bibesök med Sofie, vi såg "Trubbel i paradiset" med Vince Vaughn och Malin Åkerman. Över förväntan, verkligen! Jag skrattade typ hela tiden! Fast jag tror man måste gilla Vince för att tycka att en del är kul, mycket av komiken bygger på hans sätt att prata och hans mimik liksom. Men Ewa jag vet att du skulle gilla den i alla fall!

I filmen är det ju ett gäng par som åker på en kombinerad solsemester/parterapi-resa, och på resorten de kommer till finns världens äckligaste yogalärare som alla tjejerna tycker är läcker. Satt hela filmen och funderade på vem det var, kände igen honom så himla mycket! Och som alltid är IMDB min bästa vän, och jag upptäckte just att yogaläraren Salvadore var samma som spelade Rodrigo i Lipstick Jungle (mamma vet)! Haha, så kul... Men han hade mindre slemmig look i Lipstick Jungle...


Carlos innan sin makeover...


...Carlos som yogaläraren Salvadore!

/Anna

 


Chris Brown är ett vider!

För några dagar sedan talade Rihanna ut om Chris Browns misshandel i den amerikanska talkshowen 20/20. Och nej, Chris kunde tydligen inte låta detta passera, utan var idag tvungen att göra ett offentligt uttalande angående Rihannas intervju. Har människan ingen medierådgivare???!!!

Så här kommenterar Chris intervjun:

"While I respect Rihanna's right to discuss the specific events of February 8, I maintain my position that all of the details should remain a private matter between us. I do appreciate her support and wish her the best. I am extremely sorry for what I did, and I accept accountability for my actions. At this point, I am taking the proper steps to learn about me and grow from my mistakes. I only hope that others in similar situations can learn from our experience as well. Abuse of any kind is always wrong. The rest I leave it to God."

SJÄLVKLART tycker Chris att hans misshandel borde hållas privat, men varför skulle Rihanna skydda honom genom att inte prata om det i media? Är han helt bakom flötet? Om jag hade mördat nån hade jag säkert också tyckt det var bekvämt om det kunde vara en privatsak mellan mig och offret, men nu funkar det ju inte riktigt så när man bryter mot lagen.

Och jag spyr på honom när han försöker vända det hela till någon form av samhällstjänst han har gjort, som att folk kan lära från hans misstag. Vilket jävla as alltså.



/Anna


In my dreams

I söndags kanske en halvtimma före stängning kom en mamma och en dotter in i butiken. Dottern var väl typ i min ålder, och hon gick in i provrummet medans mamman gick runt och plockade in kläder åt henne att prova. Då och då kom de fram och la lite grejer på kassan som de skulle ha. Högen bara växte och växte och min chef slog in plagg efter plagg i kassan. Till slut kände sig dottern nöjd, vi packade ned allt i påsar, och mamman betalade slutsumman - 35 000:-!!!

35 000:- på en halvtimma. Och det var inte ens något speciellt de köpte! Det var några linnen här, några koftor, nån klänning. Dottern verkade inte ens entusiastisk, utan det var typ "Jaja, den här kan vi väl ta också...". Det där är så himla långt ifrån mitt liv så det är sjukt. Nu har jag ju typ ingen inkomst överhuvudtaget, men även när jag hade det var 35 000 i stort sett vad jag levde på under tre månader.



/Anna

'Cause this ain't the first time that a man goes insane

Här kommer ett utlovat manshatarinlägg.

Nä, jag ska inte hata, men ibland blir det liksom bara för mycket, och det svämmar över. När jag satt hemma hos dig i torsdags kom Anouk på samtidigt som jag satt och läste om lilla Malin i Sparsör och jag kunde inte sluta gråta. "This ain't the first time that a man goes insane". Det har varit så mycket den senaste tiden, Malin, trebarnsmamman i Hagsätra, Lottie som mördades av sin bror, 19-åringen som just nu kämpar för livet efter att ha blivit kidnappad och misshandlad av ett ex.

Jag menar inte att kvinnor aldrig använder våld, det finns tjejgäng som går runt på stan och muckar också. Men det finns något ytterst obehagligt med att misshandla eller mörda någon man har eller har haft en nära relation med som i samtliga ovanstående exempel. Kanske är det den där känslan av att det skulle kunna hända vem som helst, när som helst. För vem skulle misstänka att en nära killkompis, pojkvän eller manlig släkting skulle vilja döda en? Hur ska man rimligtvis kunna skydda sig mot något sådant?

Det fick mig att tänka på allt som vi kvinnor ger av oss själva till män och vad vi egentligen får tillbaka. Och jag pratar inte bara om dig och mig, och om våra pojkvänner, utan vad kvinnor världen över varje dag ger upp av sig själva för männens skull. Vad vi ger upp av våra egna liv, vår egen tid, våra egna drömmar, vår egen trygghet. Och allt vad män faktiskt tar av oss, våra själar och framförallt våra kroppar.

Jag läste en del av feministen Catherine McKinnon när jag läste statsvetenskapen. Hon är verkligen en radikalfeminist som ibland kanske driver sina teser lite väl långt, men som ändå alltid har poänger i sina resonemang som får en att tänka till. Hon beskriver bland annat heterosexualiteten som socialt arrangerad för att bibehålla kvinnans roll som undergiven gentemot männen. Hon menar att man som feminist inte kan ställa upp på den heterosexuella normen utan att bidra till det fortsatta förtrycket av kvinnor. Och det är här det blir så svårt. Även om jag kallar mig själv feminist, vill jag samtidigt ha en man, familj, barn och gifta mig. Men hur kan jag stå i en kyrka och ingå äktenskap när ett äktenskap i många delar av världen faktiskt fortfarande innebär laglig slavhandel?

Detta leder oss in på låten inlägget startade med. Ursäktar svamlet men ibland blir man bara fed up.



/Anna

Paris Brosnan

Nu har äntligen kajan mamma gått och lagt sig. Jag hämtade henne uppe på elvan efter nio och redan då var det dags för sängdags. Vi stannade trots detta kvar ett tag till, jag fick i mig två glas mousserande och Karin och jag började dansa technodans med inbillade neonpinnar och visselpipor. Mamma somnade i en fåtölj vilket dokumenterades på kamera.

När vi nu kom ner till femman fick kvällen ett abrubt slut. Det hela började med att jag slog på en film på fyran med Pierce Brosnan, varpå mamma glatt utbrast "Åh, är det Paris Brosnan". Givetvis hånskrattade jag åt mamma, som blev sur, skrek "Jag orkar inte med dina hån längre" och gick och la sig.

Nä, vi var vänner vid sängdags. Riktigt så aggressivt som det verkade var det inte. Trots bådas våran berusning.

/Anna

Den riktiga svininfluensan!

Hittade Nöjesguiden på stan idag och läste deras featureartikel "Den verkliga svininfluensan - Vård av frisk man i hemmet". I artikeln är det ett gäng kvinnor i olika åldrar och livssituationer som diskuterar fenomenet som vi själva har haft livliga diskussioner om tidigare, nämligen det faktum att man så fort man kommer in i en seriös relation förvandlas till sin pojkväns mamma. Alltså man känner igen precis ALLT som tjejerna i artikeln pratar om, och det är det som är så himla sorgligt. För det är ju inte isolerade situationer utan ett mönster av ojämställdhet. Ni måste läsa artikeln, antíngen i pappersform eller här på nätet. Men den är ganska lång så lite jobbig att läsa på datorn.

Jag har klippt ur ett par citat som det känns som att man hade kunnat ligga bakom själv:

"I alla relationer har jag blivit mamman. Det är kallt ute – glöm inte mössan. Och jag hatar mig själv för att jag inte kan låta bli att säga det. Varför är man så?"

"Du hatar dig själv för att du säger så, men han hatar ju också dig för att du säger så. Hur kommer det sig att det blir så i alla relationer som jag känner till? Killen blir odräglig och tjejen bara tjatar."

"Ja, och när de väl kokat makaroner så blir man ju helt ”Wow, vilka goda makaroner!”, som till ett barn. Och den där kompetenta, drivna härliga mannen som jag föll för blir en drönig tonåring."

Tillslut bestämmer sig typ alla tjejerna i artikeln för att inte skaffa några fler pojkvänner:

"Jag tänker inte bli ihop med någon förrän jag har en rejäl handlingsplan för att slippa hamna i det här igen."

"Jag känner såhär: Jag och min kille har kämpat så jävla mycket att om det tar slut så är jag klar med det här. Jag kan ha mitt eget kök, måla som jag vill, äta vad jag vill. Då är jag klar."

"Ja, när vi har haft diskussionen ”när är verkligen toan tillräckligt skitig för att städas?” kan jag känna att jag inte pallar detta. Det här kan inte vara livet."

I slutet av artikeln intervjuar de även Maria Sveland som skrev "Bitterfittan", och hon sätter sig emot folk som anser att det är ju bara för kvinnor att "sätta lite krav" för att det ska bli bättre:

"Den där typen av argumentation provocerar mig otroligt mycket, för det första tror jag inte på det, ponera att hon är perfekt jämställd då – men vi pratar ju inte bara om dig eller mig utan vi pratar om en struktur som väldigt många kvinnor lever med. Det var min förhoppning när jag skrev min bok, att det skulle diskuteras och komma upp på en politisk nivå. Det är så förminskande att säga att någon gnäller, man pratar aldrig om att män gnäller."

 
Bild från Nöjesguiden.

/Anna



Mammas Pojkar-Susanne

Det här får väl bli en Mammas Pojkar-blogg-dag helt enkelt.

På Towas blogg hittade jag länken till Tims mamma Susannes blogg! Så himla söt blogg, haha... Inte så mycket innehåll, mest bilder på henne och Tim, men det märks verkligen hur stolt hon är över Tim! Dessutom beklagar hon sig över hur tjock hon ser ut på tv, och att hon egentligen är en storlek 36-38... Dessutom avslöjar hon att Tim faktiskt har en tjej i nuläget!


Susanne med Tim som barn.


Susanne med sin rottweiler Tyson.


Susannes dotter och Tim, gulligt med det lilla hjärtat hon har ritat på. Hon verkar faktiskt vara en gullig mamma minus rasse-uttalanden.

/Anna


Mammas pojkar-knäppgökar

Haha, ja, Bobbys dans var ju i en klass för sig. Men det pinsammaste var ju när Jane direkt efter dansen gick fram och kramade honom innerligt som om han precis gett dem en stor gåva genom att visa upp sina skämmiga moves.

För att fortsätta på Mammas Pojkar-temat så åkte ju äntligen Towa ut igår. Ni vet hon som varit med i Sanningens Ögonblick, har haft pojkvän under hela denna tiden, samt startat bloggbråk med Izza? Mediakåtare person får man ju leta efter, och nu talar hon ut med Nyheter 24 om hur hon sagt upp kontakten med sin syster efter ett bråk om någon lägenhet.

Alltså jag vet inte, men det är någonting som jag tycker är så himla trashigt med att säga upp kontakten med familjemedlemmar utan acceptabelt skäl. Jag menar har man blivit misshandlad av sin pappa under hela sin uppväxt förstår jag kanske om man kanske bryter, men över materiella saker som en lägenhet? Samma sak när hela familjer hamnar i bråk över testamenten. Så smaklöst på något sätt.



/Anna


Temakväll

Jag har lite för mycket fritid. Ja.
Just nu borde jag som vanligt plugga för liv och lust, och det planerar jag att göra snart också.

Jag är sjukt pepp inför vår stundande kväll i Uppsala, och jag och Lilla Anna har laddat upp ordentligt, och planerar att det här ska bli den bästa kvällen i våra liv. Men jag tycker vi borde ha ett passande tema. Och jag tror jag kommit på ett! Jag har inte kommit på namnet än, men det här låten kan ju vara lite av en themesong.



Vad tror ni om det? Vi behöver ju inte klä oss så, men ni fattar grejen?

/ Ewa

Oh no he didnt!!!!

Lord have mercy. Såg ni "mammas pojkar" igår?
Jag var helt oförberedd på att jag skulle se det mest minnesvärda i televisionens historia. Bobbys Michael Jackson-dans.
Jag såg det komma, men jag tänkte; "Nej, han kan inte göra det..". Men han gjorde det!
Han kan inte mena allvar. Han kan väl inte mena allvar?  Menar han allvar?
Det hade varit pinsamt även om han faktiskt kunde dansa, men nu kunde han verkligen inte det. Jag och farbror Anna satt i soffan och skrek rätt ut, jag försökte hålla för ögonen, men jag kunde inte sluta titta. 




Michael?


/ Ewa

Vinden har vänt

Jag vet att min praktik jag har fått kanske inte verkar så mycket eller så speciellt för någon annan, men för mig har den en väldigt stor mental betydelse. Det kanske inte är riktigt så väl som rubriken antyder, att vinden har vänt, men den har åtminstonde mojnat lite. I väntan på min riktiga medvind, som jag vet kommer att komma så småningom, är jag åtminstonde glad över att ha kommit ut ur sommarens värsta storm. Hösten kanske inte är så jäkla illa after all.

P.S. Visste du att det var Musse Hasselvall som har regisserat videon nedan?



/Anna

Breeze kiss

Jag blir verkligen besatt av låtar, och om jag hittar en jag gillar måste jag lyssna på den om och om igen tills jag tröttnar. Så är det nu med Alanis Morisettes "You oughta know". Jag trodde att jag inte gillade henne förut, men den är ju underbar! Texten..texten!

'Cause the joke that you laid in the bed
That was me and I'm not gonna fade
As soon as you close your eyes, and you know it
And every time I scratch my nails
Down someone else's back I hope you feel it
Well, can you feel it?


Jag gillar ilskan.

On a sidenote så lärde jag wilton lite afrikansk dans idag, han gillade det. Jag tror fan att han är en naturbegåvning! Oj vad han skrattade åt sin fuldansande mamma..tur att vi inte har insyn. Vi hittade en perfekt fuldanslåt, som jag gärna vill dela med mig av så ni andra kan dansa loss lite också!
Självklart finns den inte på youtube, så vi får se om spotifylänken funkar.

http://open.spotify.com/track/1nwbpwE0TUWrMbyRKMyE4k

/ Ewa

Another one...

Bara en till!!!

/Anna


Så jävla hightech!!!

OMG! Jag är så jävla hightech alltså! Tog mig friheter och testade att ladda ner ett bildredigeringsprogram på din dator, och det här är mitt första försök till ett collage! Inte så snyggt kanske, men som sagt, det var mitt första försök.

Det kändes lite lame att göra ett blogginlägg när vi har umgåtts hela kvällen, men sen kom jag och tänka på att mamma behöver något uppiggande på jobbet med sin utdragna tand och allt. Och vad är mer uppiggande än ett bildcollage tillägnat mammas lilla prinsessa Wilton!



/Anna

See you in my nightmares

Jag drömde nåt hemskt inatt. Jag vaknade helt kallsvettig och försökte vakna till och skaka av mig drömmen. Sen insåg jag att det var en sanndröm, det hade faktiskt hänt...

När jag sen motvilligt vaknade på morgonen, upptäckte jag att Wilton inte låg bredvid mig längre. Han hade redan gått upp och börjat leka. Är det så här det är att ha ett stort barn?

Han sprang glatt omkring med sin nya gitarr som han fick av farmor och farfar i helgen, jag försökte ta ett foto, men han ville inte vara med.



Varför vet jag inte hur man vrider bilden?

Senare tvingade jag honom att posera, ha överseende med hans flottiga look, han var nybadad och insmord. Men visst ser han ut som en riktig liten mexikansk musiker?
Typ en mexikansk gubbe.


Sen fick han nog av mina försök att få honom att sitta fint..


/
Ewa


OMG!

Hahahahahaha... Jag tror jag garvar ihjäl mig. Min gamla chef har gjort ett helt album på Facebook döpt till "Anna - Hejdå och Lycka Till!", med bilder hon tog på mig poserandes i butikerna min sista dag. Dessa bilder trodde jag naturligtvis var för privat bruk eftersom min gamla chef är väldigt nostalgisk, inte för allmän exponering på Internet!!! I alla fall ser jag skitstel ut på alla bilder med exakt samma min, typ posandes vid olika ställen i butikerna och med olika personer. En riktig skrattfest!


Ett av guldkornen...

/Anna

Bobby!!!

Alltså är det nån som följer Bobbys blogg eller? Kolla det här gripande inlägget, om Bobbys gråtpromenad i mörkret. Fint att alla kommentarer är så stöttande i alla fall!

"Gråter medans jag promenerar. Har promenerat i snart över 1timma på kungsholmen och är påväg hem. Känner mig bara ledsen och gråtit nästan hela tiden. Kan bara inte sluta gråta eller vill inte göra det heller. Känns bara skönt att gråta ensam i mörkret då ingen ser och det är tomt på gatorna speciellt längst vattnet."


En rödgråten Bobby...

/Anna

Till slut kommer allt bli perfekt

Jag älskar Ken Rings nya låt ju! Jättefin! Jag blir lite rörd av versen om hans barn, och att "livet blev mycket bättre än jag trott". Det känns som att han haft så mycket strul för sig och jag bli varm i hjärtat av att allt verkar ha löst sig. Och ungen är ju too cute for words. Rätt snygg video också! I alla fall med svensk-hiphop-video-mått mätt...

Jag gillar beefen bland kommentarerna på Youtube btw...

Kommenterare 1:
"Haha aa, nummer 1 va? Lowlife nummer 1 skulle jag vilja säga. Han har inte gjort något vettigt och ändå kallar han sig själv för en "legend". Det kallar jag drygt."

Kommenterare 2:
inte gjort nått vettigt ?
oh really now punk ..
Han har inte bara varit med i gamet länge nog för att ha rätten att bli kallad legend ..
Han är en legend inom hiphop more so ever än de flesta som finns nu ?
hm ...

/Anna

 


Socialt missfoster

Idag ska jag göra ett grupparbete. Jag och några till i klassen ska göra ett socialt expriment.
Det fanns massa roliga saker man kunde göra, men tyvärr kom min grupp fram till att vi ska stå på sergels torg och försöka skapa en folksamling. Vi ska bilda en ring kring en inbillad sak och se om folk stannar och tittar.
Jag var för svag i kropp och själ för att ens orka protestera. Jag tänkte, hur farligt kan det vara?
Nu har jag tänkt om. Det finns så många förnedrande aspekter med det här "exprimentet".
JAG VILL INTE!

Kommer jag bli stämplad som en trångsundslyna om jag vägrar? Kan jag komma med nån helt fantastisk annan idé som får dem att tänka om? Jag är tacksam för förslag från allmänheten (Och med allmänheten menar jag typ Anna, Karin och Mamma...)

Dessutom måste jag utsätta mitt stackars barn för skammen också, han ska vara med. Förstör jag Wiltons barndom?

Som sagt, förslag mottages tacksamt, i annat fall kan ni se mig bli förnedrad på sergels torg runt tre!

/ Ewa

Katrin - Kvinnan utan hjärta

Läste ni Calle Schulmans debattartikel idag? Så sorgligt! Han och hans flickvän Anitha har just fått ett missfall, och han uppmuntrar folk till att tala mer öppet om det eftersom det är rätt vanligt. Han skriver att 20 % av alla graviditeter som kommit under mödravårdens uppsikt leder till missfall. Jag visste inte att det var vanligt. Gör mig ännu mer nojig över att någon gång bli gravid.

I alla fall ger han sin forna svägerska Katrin en känga som tydligen kläckt ur sig följande vidriga citat på sin blogg: "Det finns ju fan inget lättare än att skaffa barn. Men det är som allt annat. Det har med personlighet och inställning att göra. Samma med missfall."

Jag hittar det inte på hennes blogg, men känns ju definitivt som något hon kunnat skriva. Den kvinnan har ju noll empati.

Update: Hittade Katrins hela uttalande på bloggen Finessan:

"Det finns ju fan inget lättare än att skaffa barn. Men det är som allt annat. Det har med personlighet och inställning att göra. Samma med missfall. Erika, Novas mamma och min mycket speciella vän, är också gravid! (Så nu får Nova två syskon helt plötsligt! Ha ha! Lattjo!), sa något tänkvärt till mig härom dagen. Hon sa "Katrin, tjejer som du och jag får inte missfall för vi skulle inte ta det så hårt. Vi ororar oss inte." Helt rätt. Det är samma med utbrändhet. Det händer bara de svaga."

Vad är hennes jävla problem?!

/Anna

Idioter

Jag är verkligen politiskt intolerant. Visst, jag kan umgås med folk som inte tycker likadant som jag, men jag gillar dem inte.

Har ni sett den nya gruppen på Facebook, "Vänsterpartiet i riksdagen - Nej tack"? Som nån asshat har startat som ett svar på "Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack"? I alla fall är det flera av mina vänner på Facebook som gått med i den. Dags att börja rensa lite på vänlistan tror jag.



/Anna

Firmafest

Åter till AIK-guldet. Ja, jag blev lite rörd när jag såg spelarna festa på Kungsgatan med fansen på tv, jag är väldigt blödig när det kommer till idrottsprestationer konstigt nog. Men dom var så glada allihopa! Så fint! AIK's tränare Mikael Stahre kommenterade kvällens guldfestande på följande sätt: "Känns som att jag vid något tillfälle kommer att ha slipsen runt huvudet i kväll".

Mikael Stahres motto för AIK tycker jag förövrigt är något du kan bära med dig i din uppfostran av Wilton: "Bra är alltid kul, men kul är inte alltid bra". Tillsammans med "Naket och snö går inte ihop" självklart.



/Anna


Lost yo mind

Bitchfit alert: High



/Anna

Å vi e AIK

Idag vann AIK SM-guld i fotboll och det är vi alla glada för. Speciellt glad att guldet är säkrat måste AIK's Martin Mutumba vara. Idioten tatuerade in en hyllningstatuering till guldet för två dagar sen!!! Fast självsäkert var det ju i alla fall, även om man kan tänka sig att det hade varit jävligt deppigt att gå av planen om Göteborg vunnit och man visste att man hade "AIK guld, 2 lax 9" intatuerat på bröstet for life.



/Anna

 


RSS 2.0