Go Juholt!!!

Jan Björklund måste ju vara något av det vidrigare som svensk politik har skådat. Vet inte om det är en medveten strategi från hans sida att verka totalt känslokall eller om det bara är så he rolls, men vad som än debatteras visar han upp noll empatiförmåga.

Nu kallar han Socialdemokraterna för fegisar för att de inte vill delta i väpnade konflikter, moget. Team Juholt!!!



/Anna

Moraltestet

Har ni lyssnat på moraltestet i P3 någon gång? Det är ett program där de intervjuar olika kändisar och frågar dem olika moraliska dilemman, typ "är det okej att köpa sex" och liknande. Idag var Tony Irving med och fick frågan om det var okej att äta kött. Han var inte vegetarisan och svarade på frågan med "Jag vill inte att djur ska lida, men de måste avlida".

Det tyckte jag var kul. Fast hemskt också kanske?

/Anna

Chris Brown - Du är vidrig

Om Chris Brown vill jobba på sin image efter att blivit ökänd som idioten som misshandlade Rihanna kanske inte det här är rätt väg att gå?

För ett par dagar sedan medverkade Chris Brown i Good morning America, men blev så arg när programledaren frågade honom om Rihanna att han stormade ut, slog sönder sin loge, slet av sig sin tröja (???) och stormade ut på gatan som en annan dåre. Vad är det för fel på den här mannen? Kan någon göra något för att frihetsberöva honom? Kan nån säga till honom att han inte är Hulken? Vem in their right mind sliter av sig sina kläder av vrede???

Om han inte redan har tagit några anger management-klasser är det nog dags att anmäla sig nu.


Chris på gatan efter att ha stormat ut från studion.

/Anna

It's friday, friday, gettin' down on friday

Något att lägga till på spellistan inför min födelsedag???




Så jävla irriterad!!!

Öppnade precis min deklaration och upptäckte att jag ska betala in 4000 spänn i restskatt. WHY???!!!

Blir så ledsen eftersom det inte känns som att man kan påverka det själv, fick tillbaka på skatten förra året och nu flera tusen att betala in, och vet inte vad jag har gjort annorlunda. Lite deppigt när de pengar jag har sparat till att åka någonstans i sommar nu får gå till det här.

Usch, jag vill typ gråta nu nästan.

/Anna

Update: Har precis kommit fram till att det antagligen beror på att man ska betala in skatt år 2010 enligt den skattetabell som gäller i den kommun där man var skriven november 2009, vilket i mitt fall som vi alla minns var Västerås. Problemet är att man betalar högre skatt i Västerås, så därför har mitt jobb (då de dragit den lägre skatten som gäller i Stockholm eftersom det är där jag har bott HELA 2010) dragit för lite skatt för mig. Skithelvete. Hur ska man veta att det är var man bor i november föregående år som gäller för vilken skatt man ska betala in kommande år? Det borde de ju upplysa om när man adressändrar så man vet att man ska hålla sig till sin gamla skattesats ytterligare ett år så man slipper restskatt. Jag kommer gå i taket om detta beror på att de slarvade bort min adressändring så att det drog ut på tiden!!! Hata skatteverket!!!


No urine way infection

Karin: Nej, det var nog ingen urinvägsinfektion, vet dock inte vad det var istället men är glad att det är över. Känner mig dock väldigt bloated fortfarande, vete fan varför men det känns som jag gått upp tio kilo den senaste veckan trots att jag knappt kunnat äta något pga av illamående. Hoppas att detta går över snarast också!

Fick ett par turkosa Converse igår av papi, men nu är jag osäker. Var det bara en fix idé att jag skulle ha just turkosa? Är det inte lite mognare och mer klassiskt med ett par låga vita? Jag är så förvirrad över vilken väg jag ska ta med min look framöver, känner mig bara ful och osammanhängande jämt, behöver en röd tråd liksom.

/Anna

P.S. Lillan, nej jag tror inte Kissie tagit ut sina implantat, däremot lagt i nya. De förra var det nåt strul med tror jag, typ skeva på något sätt.

Äktenskapstycke

För alla som oroat sig (who am I kidding?) så mår jag nu, efter två dagars krämpor, mycket bättre. Efter inlägget här under blev jag ju tyvärr sämre och drabbades av helt sjuka smärtor i njurarna, men nu är allt lugnt (och jag är inte gravid som någon på jobbet trodde).

Läste precis denna artikel och skrattade gott. Alltså äktenskapstycke i all ära, men hur kul är det att vara så lik sin partner att inte ens experter hos polisen kan skilja på en på en övervakningsbild? Och är det här verkligen de mest attrativa bilderna de kunde finna på dem?



/Anna


Sicko

Vilken jäkla dag alltså. Vaknade vid sex imorse av ett kraftigt illamående, låg kvar i sängen till sju, tvingade mig sedan upp. Var efter duschen tvungen att lägga mig ned igen och fick sminka mig i liggande läge (var rätt skönt egentligen, kanske ska börja med det på regelbunden basis). Klarade med nöd och näppe tunnelbaneresan till jobbet men sen lugnade det ner sig.

Om ni undrar så hade jag möten under eftermiddagen med några franska representanter för en av våra kunder som flugit hit speciellt för detta så det kändes inte som ett alternativ att stanna hemma.

När jag trodde att faran var över slog yrseln till lagom till när vi var på kundens kontor och skulle gå runt och kolla igenom alla MILJONER kollektioner. Jag började svettas hysteriskt, det svartnade för ögonen, och jag var samtidigt tvungen att framstå som normal. Inte det lättaste.

SOM TUR VAR svimmade jag inte, och det är jag sjukt tacksam för. Hade varit en lite pinsam start för mitt samarbete med fransmännen.

/Anna

P.S. VARFÖR LÄGGS ALDRIG DE NYA BILDERNA PÅ WES UPP???!!!

Tragiskt

Alltså hur någon kan finna denna man attraktiv är beyond me. Du är 47 år gammal, du är en old man!!! Om han inte var skådespelare skulle han bara vara en tragisk gammal missbrukare.

Du har småbarn hemma, ägna dig åt dom istället för att vara ute på krogen och knarka, snälla.

/Anna

Dagens bästa

Har jag varit så förblindad av min kärlek till Eric Saade att jag totalt har missat den vidriga texten?! Bra debattartikel idag hos Aftonbladet med rubriken "Hon kanske inte vill ligga med dig Eric?".

Utdrag ur artikeln:

"Hej Fredrik Kempe och Eric Saade. Vi på Stjärnjouren, Sundbybergs tjejjour, vill bjuda in er till en workshop på tema okej sex.

Anledningen är texten till låten ”Popular”, som vi läser som ett uttryck för normer kring hur män förväntas agera:

”Though I know you never look my way/

I can say; you will one day/My body wants you girl/I’ll get you when I’m popular”.

En tjej vars vilja görs oviktig omtalas. Hon ska erövras, vare sig hon vill eller inte.



Textens jag-person
bör väl inte ta för givet att alla kommer vilja ligga, hur poppis han än blir? Tjejen i fråga kanske inte är hetero eller ens intresserad av sex. Eller är det, men inte med honom."

Bra att någon uppmärksammar detta tycker jag! Det här är inget budskap som är lämpligt att gå runt och sjunga om på dagis/skolgårdar! hur mycket jag än gillar Eric.

/Anna


Till alla berörda

Bara en liten varning för alla som ska delta i vår filmkväll imorrn: Jag kommer att vara sunkigare än EVER!!!

Vi ska typ ha kroppsarbetesdag imorgon på jobbet (ska rensa vårt showroom som ska målas om under helgen), så kommer typ ha mjukiskläder plus vara täckt av intorkad svett när jag anländer. Bara för er information så att säga. Beware!

/Anna

Vad i hela...?!

Det här känns verkligen SÅ elakt, men såg de här strandbilderna på sångerskan Kesha och... WHAT THE FUCK?!

Vad är det fär fel på hennes kropp?! Har aldrig sett något liknande! Det är liksom inte att hon är tjock, hon är bara så otroligt jäkla BRED! Jag kan liksom inte wrap my head around it, kan inte fatta att kroppen och huvudet hör ihop. Har det hänt något konstigt med henne på senaste tiden eller har hon alltid sett ut så här tro? I så fall har hon dolt det väl.

Kände mig helt plötsligt lite bättre när jag tänkte på mitt eget beach 2011-projekt.







/Anna

Thanks dude!

Tack Karin för din kommentar på inlägget nedan! Visste inte att de hade en fysisk butik dit man kunde gå, var ligger den? Det är ju asbra! Är det där du har gjort synundersöning också? Vad får man pröjsa?

Ni som fortfarande inte kommenterat (mamma och Ewa syftar jag här på), den här looken som Jennie Hammar har är lite vad jag är ute efter, tror ni det skulle passa mig?



/Anna


Glasögonorm

Jag är lite sugen på att köpa nya glasögon. Dels behöver jag starkare styrka, men jag känner även att mina bruna bågar är lite begränsande, jag skulle vilja ha ett par svarta att byta av med. Nu har jag tre frågor som ni gärna får hjälpa mig med (speciellt Karin och Ewa eftersom ni har erfarenhet av Favoptic som i och för sig inte är fullt lika billigt för mig med mitt jävla brytningsfel!!!):

Fråga ett: Vet ni nåt bra och billigt ställe för synundersökning?

Fråga två: Vad tycker ni om dessa bågar till mig ("Rieti small")?

Fråga tre: Har ni något annat förslag på båge?



/Anna

Dreams are coming true!!!

Åh vilken härlig kväll det var igår! Jag var så spänd under poängutdelningen att jag fick nackspärr (kan ha berott på något annat också men ändå...) men Eric rodde det i land!

Nu är tydligen
hans "skräck" att inte få ta med glaskrosset till Tyskland, vet inte om det skulle vara någon jätteförlust. Christer Björkman tycker att han kan köra en repris på duschen från förra året (det skulle Wilton gilla) men Eric tycker inte att det passar "storyn" i låten. Vilken story? Att han vill bli populär? Vad har i så fall glaskrosset med det att göra? Fattar inte.



/Anna

Fuck it

Svenska spel höjde precis oddsen på Eric.

Sorry Lillan...

...men tyvärr innebär inlägget nedan varken att Danny eller Eric har kommit ut ur garderoben. Dom har bara blivit väldigt närgågna den senaste tiden.

Fan, läste om de internationella jurygrupprna precis och börjar bli nervös över att det kommer bli nån jävla skrällvinst i år igen, typ The Moniker. Orkar inte med sån skit. Kan vi inte bara skicka Eric till Europa and get it over with?

Mami och jag var ju och såg genrepet igår, vilken dröm det var. De två hetaste killarna i Sverige på samma plats vid samma tillfälle! Och Ewa, jag hör dina hånfulla suckar ända hit men det var fantastiskt. Speciellt när de gick runt och kramades hela tiden, det värmde mitt hjärta!





/Anna


I knew it, I knew it...



/Anna


Avgå!

Igår kollade jag på mitt nya favvoprogram Veckans brott på SVT, med Leif GW Persson. Det är så trivsamt på något sätt, hur det nu går ihop med att det handlar om väldigt obehagliga saker. Det är GW's style som gör det, han har liksom en rycka på axlarna och sucka-attityd hur grova våldsbrott det än handlar om.

Anyways var justitieminister Beatrice Ask där igår, och hon var lika sämst som alltid. Eftersom det var kvinnodagen igår var de inne lite på kvinnor och brottslighet, och varför i princip alla våldsbrott begås av män. Beatrice Asks storartade och genomtänka förklaring på detta? Män har av biologiska orsaker svårare att uttrycka sig verbalt, och då är det lättare att "ta till nävarna". Alltså är hon for real? Tydligen så kan man enligt Beatrice se dessa mönster redan på dagis, att flickorna var bättre på att uttrycka sig och därför löste problem genom att prata med varandra istället för att slåss.

Till och med GW suckade irriterat.

Varför kan hon inte se att det kanske inte NÖDVÄNDIGTVIS behöver vara något biologiskt, och något man bara ska anse "vara som det är". Varför accepterar man att små pojkar slåss när flickor i samma ålder tydligen kan diskutera sig fram till mer konstruktiva lösningar?

Om Beatrice anser att dessa könsroller som inpräntas i barnen redan på dagis skapar framtida våldsverkare och mördare kanske hennes regering VERKLIGEN ska ta ett krafttag för att motverka dessa?! Det om något vore väl ett steg i rätt riktning (istället för att lägga allt krut på längre fängelsestraff). Det är inte bara kvinnor som tjänar på att könsrollerna luckras upp, you know.


Tog den här bilden för att det åtminstone är en söt hund med.

/Anna

Harmonisk

Ibland önskar jag att jag var lite mer harmonisk och spirituell. I min person alltså. Jag är så cynisk och håfull av mig, ibland skulle det vara härligt att liksom vara lite mer djup och flummig. Men jag antar att det är lite svårt att lägga sig till med nya personlighetsdrag så här på ålderns höst (okej jag överdriver).

Mest inspirerad till att lägga om min livsåskådning blir jag när jag läser Stina Auers blogg. Hon är alltid så djup och harmonisk, och dessutom pysslig. Varför gör inte jag en caprese till mellanmål? Varför gör inte jag egen ärtpesto? Varför skickar inte jag ut affirmationer till universum? Varför fotar inte jag stilleben av blomsterarrangemang? Varför publicerar inte jag ett brev du skrivit till mig om att förlåta svek?

Men sen känner jag lite ORKA.

/Anna


Tur!

Tur att jag inte heller gått med på att se Shottas! Vad betyder ens titeln?! Fattar ingenting. Och varför i guds namn var den inte textad?!

Tackar i övrigt för en trevlig helg med The Baby, trots mitt Long Island Ice Tea-haveri i fredags som resulterade i en viss energibrist i första halvan av barnvakteriet.

In other news: Den här nysläppta Spotify-statistiken bådar gott inför lördag! Tydligen stämde första, andra och tredjeplatsen med vilka låtar som var populärast på Spotify förra året med vilka som fick flest röster i finalen! Hoppas detta år också!

Det som jag dock inte hade förväntat mig var att Eric bara är näst populärast i de två yngsta mätbara åldersgrupperna, upp till 18 och 18-25 år. De yngre gillar Danny mer. Det är först i åldrarna 25 och uppåt som han blir populärast! Jag kanske inte är helt urspårad då som är över 25 och är kär i hejar på Eric.



/Anna

Top Shotta nah miss

Nu har jag "äntligen" sett filmen som jag många gånger tjatat om i videobutiken (utan resultat). Shottas.
Det är en otroligt drabbande film om hårda häftiga Jamaicanska gangsters som skjuter på allt som tilltalar dem. Även kvinnor som ställer to many bloodclaat questions. Fortfarande oklart vad bloodclaat betyder.
Filmen hade nog varit bättre om jag hade haft text till, eftersom den är på patois, och jag inte forstod ett ord, utom kanske bloodclaat. Så Lillan, var tacksam att jag aldrig lyckades övetala dig att se den.
Behållningen av filmen var att få titta på Kymani Marleys feja. Hotcake är det enda jag har att säga.
Jag önskar att jag kunde vis lite bilder från de otrolig osmakliga kläderna alla hade på sig filmen igenom, här snackar vi skinnbrallor med matchande väst (i babyblått) utan nåt under, guldtänder, jeansoveraller, stringtrosor som sitter ALLDELES för högt upp, ja jag kan fortsätta i evighet.
Men en viktig lärdom drog jag av filmen, en läxa Lillan kanske kan ta till sig inför framtida resor;
Umgås inte med jamaicaner med skinnkläder, och åk verkligen inte motorcykel med dem, för shit is going down, och du kommer att bli skjuten först!!
En skinnkeps som antagligen snart kommer att bli skjuten.
/ Ewa

Sveriges gulligaste blogg!!!

Här kommer dagens bästa BLOGGTIPS! Gulliga Stigge, 80 bast, aka "Magnaten", komplett med dagens outfits, modetips och andra vardagsbetraktelser. Så söt att jag inte vet var jag ska ta vägen!!!

/Anna

Årets äckligaste låt

Om ni inte har hört årets vidrigaste låt ännu, så fiest your ears on this:


RSS 2.0