14 år till salu

Har precis läst klart boken "14 år till salu". Är det nån som har läst den? Jättebra men hemsk, boken är berättelsen om en tjej som heter Tessan, och hur hon som 14-åring blev våldtagen av en av de "snälla killarna" i skolan och efter det började sälja sex till okända män. Läs den om ni inte har gjort det!

I ett kapitel i boken börjar Tessan gå på gruppsamtal med andra tjejer som också har blivit utnyttjade av män. Det fick mig att tänka på hur mycket insatser det görs för unga tjejer för att dom ska må bättre trots allt vad de utsätts för av män. Alla tjejer i vår ålder har säkert suttit på ett antal "tjejträffar" i skolan där man antingen ska lära sig att stå på sig gentemot killarna, lära sig ignorera dem, bygga upp starkare självförtroende, eller kanske till och med lite självförsvar om man skulle bli överfallen någon natt. Tänk om lite av dessa ansträngningar istället skulle läggas på killträffar. Kan inte killar tvingas sitta på skoltid och diskutera varför de beter sig som de gör, istället för att tjejer ska tvingas utbildas i hur de ska hantera obehagliga effekter av sviniga killars beteende?

Nu har inte jag gått i grundskolan på ett tag, kanske har de börjat med nåt liknande. Annars tycker jag att det är dags att man kanske ska börja arbeta med roten till problemen istället för att försöka bota symptomen.

/Anna

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0