Rutavdrag = Skitavdrag

Nej, jag har inte lyckats smälta smaklösheten som var "Kungarna av Tylösand" tillräckligt för att ge en kommentar ännu. Återkommer i ämnet.

Jag har ett stort problem med Rutavdraget utöver det uppenbara i att det endast gynnar dem ekonomiskt som redan har tillräckligt med pengar för städhjälp (det vill säga en helt onödig och meningslös skattesubvention). Det är argumentet att rut-avdraget minskar antalet människor som väljer att betala sina hushållsnära tjänster svart. Så det dom menar är alltså att de som faktiskt bryter mot lagen genom att betala svarta löner ska bli belönade med lagliga avdrag för att sluta upp med det?

Tänk om detta tankesätt applicerades på samma sätt som alla andra som bröt mot lagen och utnyttjade systemen? Det är tydligen okej att lura staten på skattepengar om man är rik och inte vill betala fullt för sin städhjälp men inte att lura staten på sjukförsäkring om man är sjuk? Vi kanske kan införa en belöning för dem som fuskar med a-kassan också? Dubbelmoralen är så uppenbar att det är skämmigt.

/Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0