Avgå!

Igår kollade jag på mitt nya favvoprogram Veckans brott på SVT, med Leif GW Persson. Det är så trivsamt på något sätt, hur det nu går ihop med att det handlar om väldigt obehagliga saker. Det är GW's style som gör det, han har liksom en rycka på axlarna och sucka-attityd hur grova våldsbrott det än handlar om.

Anyways var justitieminister Beatrice Ask där igår, och hon var lika sämst som alltid. Eftersom det var kvinnodagen igår var de inne lite på kvinnor och brottslighet, och varför i princip alla våldsbrott begås av män. Beatrice Asks storartade och genomtänka förklaring på detta? Män har av biologiska orsaker svårare att uttrycka sig verbalt, och då är det lättare att "ta till nävarna". Alltså är hon for real? Tydligen så kan man enligt Beatrice se dessa mönster redan på dagis, att flickorna var bättre på att uttrycka sig och därför löste problem genom att prata med varandra istället för att slåss.

Till och med GW suckade irriterat.

Varför kan hon inte se att det kanske inte NÖDVÄNDIGTVIS behöver vara något biologiskt, och något man bara ska anse "vara som det är". Varför accepterar man att små pojkar slåss när flickor i samma ålder tydligen kan diskutera sig fram till mer konstruktiva lösningar?

Om Beatrice anser att dessa könsroller som inpräntas i barnen redan på dagis skapar framtida våldsverkare och mördare kanske hennes regering VERKLIGEN ska ta ett krafttag för att motverka dessa?! Det om något vore väl ett steg i rätt riktning (istället för att lägga allt krut på längre fängelsestraff). Det är inte bara kvinnor som tjänar på att könsrollerna luckras upp, you know.


Tog den här bilden för att det åtminstone är en söt hund med.

/Anna

Kommentarer
Postat av: Lillan

EY FY FAAAN!! Ma kvinnan brinna!! Kan vi inte gora myteri och storta regeringen eller natt. Jag orkar inte det har mer. Do motherfuckers. Sa.... Nu fick jag det sagt ocksa!

2011-03-11 @ 11:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0