Gubbgäng ute på hal is

Alltså de här gubbsen, man blir så trött. Vad sysslar de med? Är de idioter? Att kungen inte är så smart har man ju fattat sedan länge, men det hade ju varit en bra idé om han därför umgicks med folk som hade någon form av hjärnkapacitet istället för detta gäng som bara drar ner honom ännu mer i skiten. Vem in their right mind ringer upp Milan Sevo när man vill ha hjälp med att lösa ett problem?!

Jag tackar ändå kungen och hans polare för ett par goda skratt de senast dagarna. Senast imorse bjöds på stor komik när hovets nya presschef Bertil Tennert ringde in till Nyhetsmorgon och i princip skällde ut fyrans Jesper Börjesson. En annan höjdpunkt var presskonferensen som hölls igår där Milans högra hand Daniel Webb rusar ut mitt under pågående intervju och låser in sig i ett rum utan förklaring. Börjar bli fars-varning på detta om inte annat.

Aftonbladets Peter Kadhammar skriver en (omedvetet?) komisk krönika i dagens Aftonbladet där han sätter fingret på ett av de största problemen med Kungen; det faktum att han bara omger sig av ja-sägare. Vad är meningen med att ha rådgivare omkring sig om ingen vågar ge en vettiga råd? Ett urdrag ur krönikan:

"Det är inget konstigt med att vara usel talare. Många är det. Men det är förunderligt att kungen ännu inte lärt sig tekniken, trots decennier av träning. Det är ju hans yrke att tala.Rent oförståeligt är att han inte inser sin begränsning och begär hjälp. Ingen människa i Sverige har större uppbackning än kungen. Ett hov är ständigt redo att bistå honom. Varför anlitar han inte någon som undervisar honom i muntligt framförande? Varför lär han sig inte texten utantill?När kungen lämnade den pinsamma pressträffen i älgskogen lutade sig hovets dåvarande presschef, fru Eldh, fram och nickade uppmuntrande:– Mycket bra!
Kungens bedrövliga talekonst vittnar om högfärd och nonchalans. Alltid omgiven av lismande ja-sägare och ett informellt hov av rich trash behöver han inte anstränga sig. Han gör som han vill. Det är roligare med strippklubbar och kaffeflickor än att sitta på kammaren och nöta in vad man ska säga på besök i Arboga eller Bonn.
Vi har en statschef som väcker medlidande snarare än respekt."



/Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0